sunnuntai 12. elokuuta 2012

Pieni kisaponin alku!

Hyvänen aika miten tänään oli jännittävä päivä niin minulle kuin Winniellekkin! Monen viikon työn ja treenin jälkeen oli vihdoin aika osallistua oikein harjoituskilpailuihin ja esiintyä vieläpä yleisölle, jossa oli myös tallin omistaja arvioimassa ponin menoa, hurjaa! Winnie otti koko kisatilanteen tosi rauhallisesti, vaikka kuski vähän jännittikin. Itse olin paineissa lähinnä ponin ja sen käytöksen takia - halusin niin todella kovasti antaa hyvän kuvan ponista ja näyttää sen parasta. Moni katsoja kun oli varmaan nähnyt ponin viimeksi syksyllä, jolloin poni meni kilpailutilanteessa pitkin seiniä ja hyppi pystyyn... Suorituksella ei ollut oikeastaan mitään väliä, kunhan Winnie vain käyttäytyisi verryttelyssä eikä esimerkiksi liiskaisi katsojia tai muita poneja säheltäessään.


Winnie kuitenkin ylitti odotukset ihan mielettömästi. Se oli kuin mikäkin kisakonkari! Poni käyttäytyi tallin pihassa, kentällä verryttelyssä, itse radalla ja myös sen jälkeen maastossa Julin seurana. Olin aivan ihmeissäni ja ihan todella tyytyväinen tuohon pieneen lapseen josta sain olla todella, todella ylpeä. En olekkaan onnistunut pilaamaan nuorta hevosta!

Itse rata sujui mallikkaasti. Winnie laskeutui esteiltä aina oikeassa laukassa ja hyppypaikat esteillekkin löytyi oikein hyvin siihen nähden, ettei esteillä ollut ponnistuspuomeja, joihin Winnie on estetreeneissä tottunut. Suhteutetulle linjalle tulatessa ponin askeleet ei osuneet oikein kohdilleen ekalla hypyllä, minkä vuoksi jälkimmäisellä osalla puomi tuli kannattimiltaan alas, kun askeleet ei sopineet suunniteltuun väliin. Winnie selvitti kuitenkin hyvin vaikeatkin tiet radalla ja antoi kyllä aivan kaikkensa. Hieno pieni tamma, olen niin kovin ylpeä!

Suuren suuren suuri kiitos jälleen kerran kuvista ja videoista Nennalle. :)

12 kommenttia

 1. ole hyvä (: teillä meni todella hyvin rata !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos kiitos vielä, oot korvaamaton! :)

   Poista
 2. Moikka!
  Katsoin videon ja hienosti ratsastettu ja hyvin hän Winnie käytäyty hyvää työtä oot sen kanssa tehny.

  Olin paikalla näkemässä sen miten se poni on oikeesti edistyny sun kanssa. Hyvä Essi ja Winnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =) =) =)
  JATKAKAAA SAMALLATAVALLA!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 3. Hui ku säikähin tota videon musiikkia, ku kajarit oli melkein täysillä:D Hirmu hienon näköistä menoa tuossa radalla!

  VastaaPoista
 4. mistä toi sun kisapaita on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on Horse Sport Linesilta, mutta älä vain osta tuollaista jos vielä jostain löydät! Se kun ei todellakaan täytä enää vaadittuja määräyksiä, joten kotitallin ulkopuolelle on typerää lähteä kokeilemaan onneaan tuon paidan kanssa. Nykyään kun logo saa näkyä vaatekappaleessa vain kerran - tuo paitahan on täynnä KL logoja!

   Poista
  2. kivan näköinen on paita mutta joo ehkä jätän suosiolla ostamatta kun kerta on täynnä KL logoja :D tuskin saisi tolla paidalla edes startatakkaan kun ei täytä määräyksiä :(

   Poista
  3. Niin, ei ole ehkä järkevää lähteä onneaan kokeilemaan. :) Riippuu varmasti kisoista, paikasta ja stewardista. Toisia ei kiinnosta aluetasollakaan, kun toiset niuhottaa jo pienissä seurakisoissakin. Paita on kyllä päällä todella kiva, eli itse tulen kyllä käyttämään varmaan ihan arkiratsastuksessa jos kilpailuihin ei tuo päällä päästetä.

   Poista
 5. Voi vitsit !! Tosi hienoa menoa Winnien kanssa !! Oisinpa päässyt edes katsomaan :(

  VastaaPoista
 6. Olin paikan päällä katsomassa , ja Winnie meni tosi hyvin!

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat