tiistai 28. elokuuta 2012

Kesän tallikierros : 3# Ponikumpu

nettisivut: Ponikumpu
tallin sijainti: Naantali
ratsukoita tunnilla: 2
irtotunnin hinta: 28 e
ratsu: Morella
opettaja: Kirsi Laine


Morella, om. Ponikumpu
Tällä kertaa kokeiluvuorossa oli Naantaliin noin vuosi sitten perustettu Ponikummun ratsutalli. Harrastetalli on keskittynyt pääasiassa pienten lasten tunteihin, mutta myös nuorille ja aikuisille on valmennustyyppisiä pienryhmätunteja. Tallin hevoskalustosta noin puolet onkin pieniä poneja ja puolet hevosia.

Heti alkuun täytyy todeta, että kämmättiin Jennin kanssa vähän tunnin varaamisessa. Talli tarjoaa siis lasten ponitunteja, aikuisten ja nuorten pienryhmätunteja sekä vuokraustunteja. Varattiin "irtotunti", joka siis olikin vuokraustunti, eikä valmennustunti. Ohjelmassa siis pääosin itsenäistä ratsastusta, joka toimi kyllä hyvin keinona tutustua ratsuihin ja talliympäristöön. Oikein mukava vaihtoehto siis tämäkin!

Saatiin varattua tunti aamupäiväksi, maanantaille kello 10. Mahdollisuus ratsastaa aamulla on varmasti monelle iso plussa, mikäli esimerkiksi työt ajoittuvat iltoihin ja viikonloppuihin. Harrastetallina Ponikumpu oli oikein esimerkillinen - mukava ilmapiiri ja hyvät puitteet harrastamiseen. Tallialue oli rauhallinen ja sen ympäristöt rajoittuivat kivasti peltoihin, joista osalla on myös lupa ratsastaa. Ratsastajille on siis monipuoliset mahdollisuudet ratsastaa niin kentällä, nurmikentillä kuin maastossakin. Ihana ja erittäin kaunis paikka!

Saatiin Jennin kanssa hakea ratsumme itse niiden tarhoista ja varustaa ne sitten tallin käytävällä. Molemmat saimme allemme puoliveriset tammat, jotka vaikuttivat sopivan tuohon ratsastuskouluun oikein mukavasti. Kiltit ja rauhalliset hevoset oli helppo ja mutkaton varustaa ja käsitellä.

Kentällä saatiin ratsastaa itsenäisesti opettajan antaen välillä pieniä tehtäviä ja neuvoja hevosten ratsastamiseen. Molemmat hevosista oli oikeastaan aika perus ratsuja ilman suurempia ongelmia. Tunnin lopuksi päästiin vielä pienelle maastokävelylle tallin alueiden ympäri.

Tallista jäi mukava mielikuva ja talli erottuu aikaisemmin kokeilemistamme juurikin erilaisen tarjontansa vuoksi. Varsinaiset ryhmätunnit meidän ikäisillemme/tasoisille puuttuu kokonaan, mutta tarjolla on kuitenkin mahdollisuus itsenäiseen ratsastukseen ja yksityiskohtia hiovaan valmentautumiseen. Moni asiakas varmaan hyödyntää tasapuolisesti molempia mahdollisuuksia, jotka täydentävät toisiaan kivasti. Valmentautua voi vaikkapa kerran viikossa tai kahdessa ja vuokrauspäivinä sitten hioa itsenäisesti valmennuksessa opeteltuja asioita.

Yhteenveto:

+ uudet, siistit ja erittäin käytännölliset tilat
+ rauhallinen ja positiivinen ilmapiiri
+ mahdollisuus vuokraamiseen
+ monipuoliset harrastusmahdollisuudet
+ sijainti

- pienikokoinen kenttä ( ymmärtääkseni ollaan mahdollisesti suurentamassa?)


7 kommenttia

 1. kuuulin omistajalta että kenttää suurennetaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä käyn siellä ratsastamassa ja eikö niin että Jenni sai ihanan Leedi-mamman? Leedi on vanha ja siksi sitä kutsutaan välillä mammaksi jos ihmettelet.ja on ihana paikka suosittelen! ihana blogi sulla muuten, ja kiva tää kesän talli kierros- juttu :D pahoittelut näin "myöhään" kommentoin (koska tämähän oli kesällä jo)

   Poista
  2. En muista Jennin ratsun nimeä, mutta tuossa alimmassa kuvassahan heppa näkyy. :) Eli jos tutulta näyttää niin varmaan oli Leedi.
   Kiitos paljon, toivottavasti viihdyt jatkossakin blogin lukijana! :)

   Poista
 2. Mä käyn siel mahtava paikka mun suosikki on Morela ja lempi poni on varmaa Pretty tai unelma!!! <3 <3 <3 olin siel just leirillä ekal yöö leirillä <3 <3 <3

  VastaaPoista
 3. Moi! Mä käyn Ponikummulla ratsastamassa! Mun mielestä morela on ihan sika söötti! Mut mun lempparit on kuitenkin Uno, Damilo ja Unelma!

  VastaaPoista
 4. Mäkin käyn siellä ratsastamassa mun lempparit on Paloma Zelena Morela😍😍

  VastaaPoista
 5. Mä oon kerran käyny tuolla ja kun kävin yks pieni poni kuolas mun naaman täysin Ps.oot hyvä ratsastaan!

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat