lauantai 25. elokuuta 2012

Vastauksia!

Kysymyksiä tulikin parissa päivässä jo todella paljon, joten tässä vastaukset kaikkiin tähän mennessä kysyttyihin kysymyksiin. Lisää kysymyksiä saa vielä esittää, vastailen niihin loppuviikosta. :)

ESSI


Kuinka pitkä olet?
159 cm

Asutko yksin ja millaisessa kämpässä?
Tällä hetkellä asun vielä vanhempieni luona.

Opiskeletko vai käytkö töissä?
Sekä että. Opiskelen ammattikorkeakoulussa ja teen töitä kaupassa iltaisin ja viikonloppuisin.

Mikä susta tulee "isona" tai mikä on sun unelma-ammatti?
Ainakin näin alkuun musta tulee sosionomi, mutta ei se unelma-ammattini ole. Oikeastaan en enää edes tiedä mitä haluaisin opiskella, mutta olen kiinnostunut työskentelemään lasten ja nuorten kanssa erilaisissa tukitoimissa.

Voisitko työskennellä hevosalalla?
Haluaisin yhdistää hevoset nuorten tukemiseen ja auttamiseen, mutta en haluaisi työskennellä kokopäiväisesti hevosten parissa esimerkiksi ratsastuksenopettajana tai tallityöntekijänä.

Onko sulla poikakaveria?
Tällä hetkellä en seurustele. Eipä oikeastaan riittäisi aikakaan ;)

Mitä hevoskirjoja luet?
Olen aika kärsimätön lukija, joten pääosin "lukemiseni" on kirjojen selaamista. Selailen paljon hevostietokirjoja niin ratsastuksesta kuin hevosten käsittelystäkin.

Paljonko vietät aikaa koneella päivittäin?
Liikaa! Toisinaan on niin kiirettä etten ehdi käydä koneella ollenkaan, mutta toisinaan pelkästään blogin päivittämiseenkin menee useita tunteja videoiden ja kuvien muokkauksineen..

Mitä muuta harrastat hevosten lisäksi?
No aikaa ei oikeastaan muuhun jää. Tykkään valokuvata ja soittaa pianoa (kävin tunneilla n. 12 vuotta), mutta aika ei riitä säännölliseen harrastamiseen ja harjoitteluun.

Lempi blogisi?
Taitaa olla Ponin Boxi!

Onko "varusteurheilusta" tullut sinulle pakkomielle?
No eipä oikeastaan. Pakkomielteestä voi puhua siinä vaiheessa kun kaikki rahat menee varusteisiin, joita ei ehdi edes käyttää. Tykkään toki pukeutua kivan näköisiin merkkivaatteisiin, mutta ne tulevat kyllä aina kovaan käyttöön ja tarpeeseen. :) Enkä kyllä ole edes varusteurheilija pahimmasta päästä!


RATSASTUS

Kuinka isoja esteitä olet hypännyt ? Mikä on isoin ?
Siinä metrin kieppeillä on suurimmat esteet olleet.

Millanen olis sun unelmahevonen, onko Winnie sellanen?
Pitkään ajattelin, että unelmahevoseni olisi suurehko tupsujalkainen tukkajumala - friisiläinen tai vaikkapa irlannincob. Luonteeltaan se olisi kiltti ja sosiaalinen, oppimishaluinen ja täydellinen hevonen temppujen opettamiseen ja varusteettomaan ratsastukseen. Siinä samassa se olisi kuitenkin kapasiteetikas niin esteillä kuin koulussakin ja voisi opettaa mua eteenpäin. Nyt kuitenkin kun olen Winnien kanssa ollut tiiviisti yhdessä, en osaa kuvitella sitä parempaa hevosta itselleni, vaikka se onkin "väärän värinen, liian nuori, liian osaamaton, liian vaikea ja liian pieni".


Jos saisit oman hevosen olisiko se winnie vai joku toinen hevonen?
Kyllä se olisi Winnie. :) En ole koskaan ennen törmännyt toiseen hevoseen joka sopisi itselleni yhtä hyvin.

Mikä on sun suosikki kouluratsastusliike?
Tykkään avotaivutuksista, vaikken niitä kunnolla osaakkaan ratsastaa. :)

Entä suosikki estetehtävä?
"Se pyörii sittenkin" on yksi lempitehtävistäni. Tehtävää voi ratsastaa pitkillä ja lyhyillä teillä, treenaten niin istuntaa, kääntämistä, uusintateitä, johtamista sekä myös oikeassa laukassa esteeltä laskeutumistakin. Tästä pääset kurkkaamaan videon kyseisestä tehtävästä.

Paljonko sulla menee kuukaudessa rahaa hevosteluun?
En ole laskenut enkä oikeastaan halua tietääkkään :D Tällä hetkellä ei niin hirmuisesti, mutta ensi kuusta eteenpäin taas enemmän.

Tuutko ratsastaa keiramolle vielä joskus?
Tykkäsin kyllä paikasta ja hevosista, voipi olla että joskus eksyn kokeilemaan vielä estetunnille!

Kumpi on ollut kivempi paikka, keiramo vai Varjo-Talli?
Molemmissa oli omat hyvät puolensa. Pidin ehkä enemmän Varjo-Tallin ratsustani, mutta toisaalta Keiramon opetus oli enemmän omaan makuuni. Seuraavalla viikolla on muuten vuorossa Naantalin Ponikumpu!

Pahin tippumisesi?
Taisin olla lukion toisella luokalla kun mursin selkäni tiputtuani ponin selästä. Kyseinen poni riehui silmittömästi ja heitteli valtaisia pukkirodeoita niin kauan kunnes sai minut alas selästään. Tipuin tunnin aikana kahdesti, jonka jälkeen ponia juoksutettiin 10 min ja minut laitettiin takaisin selkään. Jatkoin estetunnin loppuun saakka ja lähdin tunnin jälkeen suoraan sairaalaan. Yhdessä alimmista selkänikamista oli hiusmurtuma, vaikka päälläni oli ollut turvaliivi. Se oli vain selästä muutaman sentin liian lyhyt.

Kauanko olet ratsastanut?
Aloitin ratsastuksen 11- vuotiaana, joten takana ratsastusvuosia on nyt kymmenen.

Hyvät ja huonot puolesi ratsastajana?
Ratsastan pehmeällä kädellä, mutta olen liian kärsimätön ja luovutan liian helposti. 

Tavoitteesi ratsastuksessa?
Tahtoisin vakauttaa istuntaani ja oppia paremmaksi niin esteillä kuin koulussakin. Tällä hetkellä etenen kuitenkin Winnien tavoitteiden mukaan, joten pyritään nyt hevosen tahdissa 60 cm luokkiin, eikä omassa tahdissani 80-90 cm luokkiin hyppäämään. 

Onko sulla aluelupaa, jos ei aijotko hankkia?
Ei ole enkä aijo ainakaan nyt vuoteen hankkia, koska en tule sitä tarvitsemaan. Luultavasti ja toivottavasti Winnie toimii kilpahevosenani siinä määrin mitä nyt kilpaillaan, eikä tuo tamma ole lähelläkään aluetason ratsua. :)

Minkä tasoinen olet?
Tuskin valehtelen kovin paljon jos sanon että heB/re80?

Käytkö valmennuksissa taikka kisoissa paljon?
En valitettavasti. :( Haluaisin käydä enemmän. Tähän asti kisat on rajoittuneet Metsäkylän omiin kisoihin siinä määrin kun mulla on edes ollut hevosta alla, enkä ole vieläkään löytänyt/saanut aikaiseksi etsiä sopivaa valmentajaa jonka tunneilla alkaa käydä. Yksi valmentajaehdokas olikin jo, mutta hän muuttaa kauas Turusta ensi kuussa.

Jos winnie myytäisiin, missä todennäköisesti jatkaisit ratsastusta vaiko etsisitkö uuden hevosen vuokralle?
Tällä hetkellä luulen, että siinä tapauksessa lopettaisin koko ratsastuksen ainakin joksikin aikaa. Tuntuisi niin turhalta alkaa etsiä maailman parhaan tilalle toista, joka ei mitenkään voi täyttää toiveita. Tunneille en kuitenkaan palaisi, vaan lopulta varmaan etsisin uuden vuokrahevosen.

Kauanko kävit tunneilla metsäkylässä?
Hmm olisinkohan käynyt noin 7-8 vuotta? 

Kivoin hevonen Metsäkylässä Winnien ja Julitan jälkeen?
Tähän on vaikea ja oikeastaan turhakin vastata, kun en tunneilla käy enkä siis oikeastaan ole kiintynyt muihin tallin nykyisiin hevosiin. Teemu-poni on mukava liikuttaa ja Röllillä ratsastin aikoinaan enemmänkin estetunneilla. Entinen ja nykyään edesmennyt tuntihevonen Asta oli mulle tärkeä.

Kuinka kauan olit ratsastanyt ennen, kun hyppäit ensimmäisen kerran?
Taisin olla ratsastanut tasan 10 kertaa. Ensin pääsin ratsastamaan isäni työkaverin hevosella, minkä jälkeen ostettiin heti kymppikortti Metsäkylään. Pääsin heti kavereideni kanssa samaan ryhmään ratsastamaan ja tein samoja tehtäviä kuin nämä 2-4 vuotta ratsastaneet. Näinpä siis pääsin hyppäämään jo todella aikaisin.

Esteet vai koulu?
Esteet, vaikkakin olen kyllä tykästynyt nyt myös kouluratsastukseen, kun se on alkanut Winnien kanssa sujua.

 Millä eri talleilla oot ratsastanu?
Tätä on kysytty aikaisemminkin! :D Jos kaikki satunnaiset yhden kerran kokeilutkin lasketaan mukaan, niin olen käynyt Metsäkylässä, Artukaisissa, ML Pedantissa, Alvalla, Keiramolla, Varjolla, Mäkisellä, Jaakkolan islanninhevostallilla, Kotimäellä, Naantalin ratsupihassa, Ruskon Ratsastuskeskuksella, Onnenperän tallilla ja varmasti vielä jossain muuallakin... Lisäksi olen ratsastellut ties missä yksityistalleilla.

Kenen pitämillä tunneilla aloitit ratsastuksen?
Taisin aloittaa Maija Väinölän ryhmässä. :)

BLOGIN ULKOASU, VIDEOT JA KUVAT

Millä teet sun bannerin?
Gimpillä

Milloin vaihdat blogisi ulkoasun (olen kyllästynyt jo tähän tylsän harmaaseen :D)
Toiveisiisi on vastattu, ulkoasu on vaihdettu! En itsekkään pitänyt edellisestä ja nyt vihdoin sain itseäni niskasta kiinni ja sain aikaiseksi hankkia uuden. :)

Voisitko vastata kysymyksiin videolla? :)
Kysymyksiä on niin paljon, että videosta tulisi tunnin mittainen kun en kuitenkaan onnistuisi vastaamaan lyhyesti ja parilla sanalla :D Tekstimuodossa jokainen voi lukea vastaukset juuri itseä kiinnostaviin kysymyksiin, kun videolla on kurja kelailla videota eteenpäin tylsien kysymysten kohdalla. :)

WINNIE

Milloin tutustuit eka kertaa Winnieen?
Winnie tuli metsäkylään viime vuonna 1.10 ja ratsastin sillä ensimmäisen kerran heti seuraavana päivänä. Tästä postauksesta voi lukea tuon päivän tapahtumista. :)

Mitkä on Winnien parhaat puolet?
Rohkeus ja yritteliäisyys!


Entä huonoimmat?
Säheltäminen

Oletko tippunut winnieltä?
Jos tämän viikkoinen kaatuminen lasketaan niin sitten. Muuten en ole, mitä ihmettelen kyllä kovasti! Yksi läheltä piti- tilanne sattui kesällä kun ratsastin kentällä ilman satulaa ja poni pelästyi toisessa päädyssä.

Kuinka usein käyt winniellä?
Ponin hoito on tällä hetkellä kokonaan mun vastuulla, eli käyn 5-7 kertaa viikossa.

Maksatko siitä kun käyt winniellä, onko se sulla vuokralla?
Tämän hetkisestä tilanteesta en ole itsekkään täysin selvillä, mutta ihan viralliseksi vuokrahevoseksi Winnie tulee syyskuun alusta. Silloin tamman on tarkoitus tehdä ratsastuskoulutunteja muutamana päivänä viikossa ja itse vuokraan loput päivät.

Eikö winnie ollut myynnissä vähän aikaan sitten, kävikö sillä paljon kokeilijoita?
Winnie on ollut myynnissä oikeastaan lähes koko viimeisimmän vuoden. Siitä on kuitenkin ollut netissä vain muutamia myynti-ilmoituksia eikä sen myyminen ole ollut kovin aktiivista. Koko tuona aikana on sovittu tasan yksi koeratsastus, mikä sekin peruuntui kun kokeilijat löysivät itselleen sopivan hevosen jo ennen Turkuun pääsyä.

Oletko miettinyt sen ostoa?
Olen, varmasti enemmän kuin mitään muuta! Tällä hetkellä en kuitenkaan pysty sitä ostamaan, sillä rahat ei riitä ylläpitoon ilman töissäkäyntiä ja toisaalta taas töissä käydessä ei jää enää aikaa hevoselle. Lisäksi vanhempani ovat kaikkea muuta kuin innostuneita hevosen ostamisesta, joten hyvin suurella todennäköisyydellä joutuisin muuttamaan pois kotoa ja hevosen lisäksi elättämään vielä itseni.

Jos ostaisit sen mille tallille sen veisit?
Harkitsisin vakavasti Naantalin SR tallia, jossa poni pääsisi asumaan pihattoon.

Saatko kilpailla Winnien kanssa?
Saan kilpailla. Käydään ainakin Metsäkylän omissa kisoissa, mutta vähän on ollut myös puhetta siitä, että voitaisiin lähteä tähän johonkin lähelle pikkukisoihin tutustumaankin.


POJU


Ratsastatko enää Pojulla? Missä se on?
En ratsasta, koska poni asuu nykyään omistajiensa luona noin tunnin matkan päässä Turusta. Tarkoitukseni oli viime viikolla käydä ponia tervehtimässä ja ratsastamassa, mutta se olikin taas sairaslomalla. Lähiviikkoina olisi kuitenkin tarkoitus päästä entistä vuokraponia moikkaamaan. :)


JULITA

Hoidatko vielä Julia?
Hoidan kyllä, mutta melko vähissä määrin. Julilla on nykyään vuokraaja muutamana päivänä viikossa ja loput päivät se tekee tunteja. Sillä ei siis ole enää "ylimääräisiä vapaapäiviä" jolloin se kaipaisi hoitoa ja liikutusta, joten hyvin usein annan ponin nauttia omasta rauhastaan, enkä käy sitä väkisin harjailemassa kun tiedän, että tuntiratsastajat taas illalla harjaavat sitä enemmän kuin tarpeeksi. Ponin vuokraaja on kuitenkin kaverini ja ollaankin sovittu, että hoidan ja liikutan ponin hänen vuokrapäivinään silloin kun hän ei itse pääse.

Kuinka monta kertaa olet tippunut julitalta?
Monta! Todella monta! Pikaisten laskujen mukaan ainakin 10.

Juli vai winnie,siis tärkeydeltä?
Kamala kysymys. :( Itseänikin kauhistuttaa sanoa näin, mutta kyllä Winnie taitaa tällä hetkellä olla mulle tärkeämpi. Julitakin on todella tärkeä ja elämäni hevonen, mutta kun Winnien kanssa olen tekemisissä päivittäin ja se on mulle kuin oma poni, niin tällä hetkellä se vie vähän isomman palan sydämestäni.

4 kommenttia

 1. Ei meille nyt ihan tuntia ole ;) Puoli tuntia vaan !

  VastaaPoista
 2. Eksyin tänne Googlen kautta, ja kyselen: oletko käynyt koskaan tuolla SR-tallilla? Millainen paikka se on (nimenomaan pihatto)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SR -tallilla olen käynyt vain pyörähtämässä pihassa. Paikka vaikutti ihan kivalta ja siistiltä, hyvät maastot siihen nähden kuinka lähellä kaupunkia talli on ja kenttäkin vaikutti olevan ok. Kun kesällä kyselin pihattopaikkaa ponille, oli pihatossa muutama pikkuponi kuulemma. Tämänhetkisestä tilanteesta en tiedä..

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat