keskiviikko 22. elokuuta 2012

superponiEilen oli taas sopiva päivä hypellä Winnien kanssa esteitä, kun viime kerrasta oli aikaa reilu viikko ja sattumalta kenttäkin oli vapaana niin, ettei jouduttu maneesiin hyppäämään. Maneesissa kun on puomeja ja tolppia vain muutamaan esteeseen, kun kaikki on kannettu kentälle.

Rakennettiin Nennan kanssa kentälle neljä estettä niin, että niitä voisi ratsastaa kahdeksikkona. Esteiden väliin mahtui 2-3 laukka-askelta ja jokaiselle niistä sai ratsastettua hyvän tien suoraan kulmasta. Esteinä oli tällä kertaa tavalliset pysty ja okseri, mutta niiden lisäksi vielä muurin korokelaatikko pystyyn käännettynä, sekä vähän isompi portti, jota ei oltu hypätty aikaisemmin. Itse vähän jännäsin porttia, koska se on noin 70 cm korkea. Vinoon asetettuna se on kuitenkin vain 65, jollaista Winnie on aikaisemminkin tainnut hypätä. Mitään ongelmaa ei kuitenkaan ollut, Winnie kampeaisi itsensä kysymättä yli varmaan vaikka päälle metrisestä esteestä. Poni kun ei ikinä kytistele tai arkaile, vaan selvittää esteen joka ikinen kerta.

Kerran ponin askeleet sekosivat ensimmäisellä esteellä niin pahasti, että näin fiksuimmaksi kääntää ponin pois portilta. En olisi halunnut sen hyppäävän sitä väkisin huonosta paikasta. Poni lähinnä ihmetteli valintaani "olisin minä siitä yli päässyt". No juu, olisit varmasti mutta minä en olisi pysynyt enää hypyssä mukana!

Winnie oli kyllä taas niin valtavan hieno ja rohkea, siitä tulee vielä oikein hieno esteponi!
7 kommenttia

 1. miks hyppäät noin pienii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Winnie on hypännyt esteitä vasta muutaman kuukauden, joten eiköhän ole ihan fiksua hypätä pieniä ja edetä hitaasti. Tuo 70 cm on jo Winnien tämänhetkisen osaamisen äärirajoilla, sen hyppytekniikka kun ei ole todellakaan vielä hyvä eikä sen askeleet osu esteille samoin kuin kokeneemmilla hevosilla. Liian isojen esteiden hyppääminen Winnien tasoisella hevosella olisi vaarallista sekä hevoselle että ratsastajalle.

   Poista
 2. Ihana winnie ja hienosti menee!

  Vitsi on ihana ulkoasu pitkästä aikaa sulla! Vähänkun saisit siirrettyä toista sivupalkkia ettei tule tähän keskelle päällekkäin :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä kohtaa sulla menee päällekkäin? Ilmeisesti näytön koko vaikuttaa asiaan, kun omalla näytöllä kaikki näyttää hyvältä! :S

   Poista
  2. Molemmilta sivuilta jos suurennan tulee toinen päälle jos pienennän tulee taas toinen :/ Noh mutta onneksi ei pahasti joten pystyy lukemaan ja katsomaan kuvia! :)

   Poista
  3. Näyttääkö nyt paremmalta? Yritin vähän kaventaa joka puolelta. :)

   Poista
 3. Wau ! Winnie menee tosi rohkeesti ja hienosti kaikki yli ! :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat