keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Joulukalenteri #14

Sain lukijalta toiveen esitellä joulukalenterissa omia ratsastusvarusteitani. Ponien kamat on tullutkin aikaisemmi käytä läpi, mutta tänään siis joitain kovassa käytössä olevia ratsastusvaatteita. :)

Itse arvostan ratsastusvarusteissa laatua, minkä vuoksi kamat onkin pitkälti merkkituotteita. Äiti on istuttanut päähäni ajatuksen siitä, että hyvästä kannattaa maksaa kun se myös säilyy pitkään ja pysyy hyvänä. Näin se on kyllä ollutkin ratsastusvaatteiden kohdalla ja mikä mukavinta, vanhemmat on melko usein olleet mukana sponssaamassa kun olen päättänyt hankkia jotain arvokkaampaa, mutta laadukasta. Lisäksi äiti on myös hyvin kiintynyt Kingslandin vaatteiden ulkonäköön, mikä myös helpottaa asiaa huomattavasti ;)



Rakastan syksyllä saamaani Kingslandin pipoa yli kaiken! Tätä on tullut käytettyä kyllä paljon.



Myin Kingslandin vaaleanpunaisen talvibomberini pois, koska uskalsin vihdoin myöntää itselleni että se on aivan liian iso mulle. Ostin tilalle punaisen Mountain Horsen talvitakin, koska se oli lämmin ja pitää myös vettä.
Toisena talvitakkina mulla on perus Horzen ruskea bomber. Laatueron esimerkiksi Mountainhorsen tai Kingslandin takkeihin huomaa välittömästi - takki ei pidä vettä, sen täytteet ovat jotenkin painuneet kasaan ja alaosan resori on myös mielestäni venynyt. Tätä tulee kuitenkin käytettyä aina välillä, kun tykkään sen väristä. Uusi punainen takki ei sovi kovin hyvin limen vihreiden talviratsastushousujen kanssa... ;)






Kevät- ja syksykäyttöön ostin viime syksynä aivan ihanan Kingslandin toppaliivin. Se on lämmin päällä ja hyvän näköinen, tosin se saisi mielestäni olla vähän lyhempi, tai no ehkä sen kuuluisikin olla lyhempi, mutta on vain minun päälläni liian pitkä kun olen itse niin lyhyt.








Vuorettomana takkina mulla on vaaleanpunainen equipagen takki. Tästä olen tykännyt myös tosi paljon! Huppu on irroitettava ja takin alle mahtuu tarvittaessa myös turvaliivi.


Kingslandin Apple Valley - huppari on ihanaa verkkatakkikangasta ja se on päällä kevyempi kuin tavallinen huppari. Malli on melko ihonmyötäinen, eikä iso ja hupparimainen.








Equipagen vaaleanpunainen fleece on ihana päällä, pehmeä ja tosi lämmin. Tässä ei ole huppua, minkä takia tämä on erityisen kiva etenkin estetunneilla, jolloin hupparin huppu ei roiku niskassa ja hakkaa selkää vasten hypyissä.









Kingslandin Arundel - hupparin sain ihan vain siksi, että äiti ihastui sen ulkonäköön. Tämä päällä olen joskus eksynyt kouluunkin ja olen saanut siitä kehuja koulukavereilta, jotka eivät ratsasta ja myöskään tunnista vaatetta ratsastusmerkiksi ;)









Mountain Horsen kokopaikkaiset Jeanie- housut on varmaan parhaat mitä mulla on ikinä ollut jalassa. Tosi mukavat päällä ja ulkonäöstäkin pidän tosi paljon.





 Kokopaikkaiset Pikeurin lugana- housut on toiset kovassa käytössä olevat housut. Nämä sopii jalkaan tosi hyvin eikä housut ole mielestäni menneet miksikään, vaikka olen niitä käyttänyt ahkerasti jo toista vuotta. Tykkään housujen mallista, koska vyötärö on melko matala.








Kypäränä mulla on perus Euro-Liten ruskea potta. Tämä on istunut päähän ihan hyvin ja kesäisin se on tuuletuksen ansiosta ainakin viileämpi kuin vanhat kypäräni. En ole hirmuisesti kypäriin perehtynyt enkä niitä ole sovitellut, joten ehkä en vain tiedä paremmasta ;) Haluaisin ostaa uuden kypärän, mutten ole löytänyt vielä kivaa mallia. Nykyisen kypärän kanssa kun olen tullut melkoisen monta kertaa alas hevosen selästä, joten se tuskin on enää ihan niin turvallinen kuin pitäisi...





Chapseina mulla on Mountain Horsen Xcellsiorit. Nämä on pysynyt tosi hyvänä eivätkä ole pahemmin venyneet mihinkään suuntaan. Materiaalina nämä on paljon napakammat kuin Mountain Horsen toiset suositut chapsit, tosin ne taitavat olla keinonahkaa, kun nämä ovat aitoa.



 Kun vielä ratsastin tunneilla esteryhmässä porukat tahtoi sponssata kunnon turvaliivin. Ennen mulla oli Horse Housen perus halpa palaliivi, joka oli ensinäkin aivan liian iso (vaikka myyjä kovin vakuutteli että tämä on se sulle sopiva) ja toisekseen sen kangas repesi vetoketjun vierestä. Racesafe oli kallis mutta hyvä investointi, sillä se on edelleen prikuulleen saman näköinen kuin pari vuotta sitten kun sen sain uutena. Racesafe istuu mun mielestä hyvin päälle eikä häiritse ratsastusta. Se tulee myös selkäosasta riittävän alas, kun joissan malleissa selän viimeiset 10 cm taittuu ylöspäin ja näin viimeiset selkänikamat jää suojaamatta. Itse varjelen alimpia nikamiani, sillä en tahdo murtaa niitä toistamiseen huonon turvaliivin takia.





Loppuun vielä aivan ihanat vaaleanpunaiset kannukset, jotka ostin kesällä. Nämä on kokonaan muovia, mutta ovat joustavuudestaan huolimatta pysyneet kyllä hyvin kasassa. Epäilin että ne katkeaisivat ensimmäisessä sovituksessa, mutta väärässä olin. Nämä on metallisia kannuksia helpompi laittaa jalkaan ja muovi myös kuluttaa kenkiä vähemmän ja lisäksi tuntuu varmasti myös mukavammalta hevosen kylkeä vasten. Tai no, tuskin se kannus ikinä mukavalta tuntuu, mutta muovinen on varmasti vähemmän epämukava kuin metallinen.


9 kommenttia

  1. Hei... :)
    Hyödyllinen postaus. Mietin että kun itse kävin Reunoksessa noita Pikeur- housuja katsomassa kun pitkään olen ne halunnut (Lugana- malli) niin että siellä oli niitä 'vakosamettimalleja' vaan, että onko sulla sellaset samettihousut vai tavalliset? Ajattelin että tuntuuko ne jotenkin eriltä kun on se vakosametti siinä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!
      Mulla on tuollaiset ihan samanlaiset kun tossa kuvassa, eli ei vakosamettiset. Voi olla, että reunoa on myynyt vanhat mallit pois ja uudet sileäkankaiset mallit ja värit tulee taas keväällä:)

      Poista
  2. Hei! En ole nyt aivan varma oletko poniratsastaja vai et, kun vuonohevonen sinulla näyttää olevan mutta essinponiblogi tämä kuitenkin on, mutta jos olet poniratsastaja kuten minä niin pieni muistutus: Noita vaaleanpunaisia kannuksia ei saa poniratsukot muistaakeni käyttää kisoissa (mahd. aluekisoista eteenpäin tai myös seurakisat?) koska poniratsukon tulee käyttää max. 15mm metallijalustimia ja nuo ovat 20mm sekä jotain ihmejuttua :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä tietoinen kannusten rajoitteista, nämä ovatkin vain kotikäytössä :) Lisäksi olen siis jo 20 -vuotias, eli en poniratsastajiin enää lukeudu ;)
      Ymmärtääkseni ihan kaikissa kisoissa ja kaikilla tasoilla kannusten tulee olla metalliset, eli nämä muoviset ei ole sallittu kuin ehkä korkeintaan harjoituskisoissa.

      Poista
  3. hei haluisitko kertoa mistä oot ostanu/mistä saa noita kingslandin apple valley huppareita ? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omani ostin Reunokselta pari vuotta sitten, voi olla hankala löytää enää mistään. :/ Koita googletella, jos löytäisit jostain nettikaupasta vielä? eBaysta saattaa myös löytyä!

      Poista
  4. Heippa :)
    Voisitko kertoo mistä löysit sen pinkin KL:n bomberin (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin sen useampi vuosi sitten Turusta Reunokselta, eipä noita taida löytyä enää muuta kuin käytettyinä. :/ Tai toki jos olet oikein pienikokoinen, niin tällä hetkellä Raisiosta saa Suomen Ratsutarvikkeesta lasten kokoina tuota vaaleanpunaista. :) Veikkaisin että lasten L koko menee ehkä 140 senttiselle..

      Poista
    2. okei :( no voi harmi,ois ollu vaan niin mulle :)

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat