sunnuntai 16. elokuuta 2015

Sijaisomistajana

Viimeaikoina olen ratsastellut erityisen paljon vieraita hevosia, mistä olen nauttinut aivan suunnattomasti. On ollut kiva päästä ratsastamaan todella erilaisia hevosia ja oppia, kuinka erilaiset yksilöt toimivat. Toisaalta on ollut aika rankkaa huomata, ettei ihan oikeasti osaakkaan ratsastaa muita hevosia kuin Harria, mutta lopulta on ollut kuitenkin myös mukava huomata, että saa muidenkin hevosia toimimaan edes jotenkuten. Samassa on kyllä huomannut taas sen, että hevoseen ja sen säätöihin tutustuakseen sitä täytyy ratsastaa useampi kerta. Kyllä nyt kauhistuttaisi palata ratsastuskouluun ratsastamaan joka ikinen tunti eri hevosella.. Hauskaa olisi varmasti, mutta suurin osa ajasta ja energiasta menisi vain hevoseen tutustuessa ja sen liikkeeseen mukautumista opetellessa.
Sain vastuullisen tehtävän toimia aikaisemmassa postauksessa esittelemäni St. Lo:n sijaisomistajana puolisentoista viikkoa, kun hevosen omistaja oli matkoilla. Yhtenä päivänä Maiju räpsi meistä kuviakin, kun puuhailtiin kentällä. Tuon melkein parin viikon aikana ehdin jo hieman päästä jyvälle tämän hevosen käyttöohjeista ja yhteistyö alkoi hetkittäin jopa ihan sujuakin. Viikon päästä saadaan taas jatkaa puuhastelua yhdessä, kun hoidan hevosta vielä yhden viikon ajan.


Tämän tulevan viikon taas lupauduin hoitamaan Kodaa, jolla olen tähän mennessä pääasiassa vain maastoillut. Nyt olisi kuitenkin tarkoitus ratsastaa hevosta ihan kunnolla, sillä ruuna on alkanut keksiä jekkuja työnteon välttämiseksi. Laukkaamisen sijasta on ollut mukavampaa vain seisoskella tai peruuttaa, sillä kukapa nyt työtä käskemättä tekisi. Tänään saatiin projektia jo hieman alulle ja tämä viikari saatiin laukkaamaan kunnolla ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Luvassa siis laukkaa, laukkaa ja vielä vähän lisää laukkaa tulevalla viikolla! Lisäksi tiistaille on sovittu estevalmennus Aksun kanssa, lauantaille estekisat, muutama Ebenin liikutuspäivä ja toki ahkeraa treeniä ja valmennus Harrin kanssa. Ohjelmaa on siis enemmän kuin tarpeeksi - nyt olisi hyvä hetki esittää toiveita postauksiin liittyen! Kaikkia hevosia ja ratsastuksia kun en millään saa kuvattua, mutta muutamalle päivälle saan varmasti kuvaajan järjestettyä. :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat