torstai 13. elokuuta 2015

Koivumäki Dressage Weekend 2-tason kilpailut

Minä sitten vihaan blogeissa tällaisia aloituksia, mutta nyt en voi muuta kuin pahoitella syvästi ja nöyrimmin tätä luvattoman pitkää hiljaisuutta blogissa. Samaan syssyyn voin kuitenkin luvata, että samaa pahoittelua ei tarvitse esittää pitkään aikaan; materiaalia postauksiin on hirvittävät määrät ja lisää on vain tulossa, mutta kesäloma ehti tehdä tepposet viimeisimmän viikon aikana, kun tekemistä on ollut aivan liikaa eikä blogia ole vain ehtinyt päivittää.

Kotiuduin juuri neljän päivän ulkomaanreissulta ja majailen muutaman päivän vanhempieni luona, joten videomateriaalien pariin pääsen vasta loppuviikosta. Onneksi kuvia pystyn postailemaan myös vanhempien koneelta!

Viime lauantaina lähdettiin hieman kauemmas kisoihin, kun suunnattiin Vaskiolle Koivumäen tallille 2-tason kilpailuihin. Kaksipäiväiset kilpailut olivat valtavan suuret; lähtijöitä oli yli 200. Alunperin ensimmäisen luokan, meidän helppo B:0:n piti alkaa kymmeneltä aamulla, mutta suuresta lähtömäärästä johtuen luokan alkamista aikaistettiin kahdella tunnilla. Toki "hyvällä" tuurilla meidän kisaporukan ensimmäinen lähtö sijoittui juuri kahdeksan pintaan, mikä tarkoitti sitä, että tallilla piti olla aamu viideltä letittämässä hevosia ja kuudelta jo lastaamassa traileriin niin, että ehdittäisiin heti seitsemän jäljestä kisapaikalle. Jälleen kerran olin edellisenä päivänä ystävän häissä, joten unta tuli saatua kolmisen tuntia.

Kisapaikalla kaikki sujui kivasti. Ehdin kävellä ja verkata Harria juuri sopivasti ja Harri tuntuikin verryttelyssä ihan hurjan hyvältä. Se oli ryhdikäs ja reipas, tasainen ja hyvin avuilla. Kun siirryimme odottelualueelle ilman raippaa, pääsi hevonen odotusten mukaisesti hieman löysistymään, mutta tuntui silti ihan hyvältä ratsastaa. Kun pääsimme radalle, oli allani aivan eri hevonen. Harri pysyi kyllä paljon ryhdikkäämpänä kuin viime kisoissa, mutta se oli samaan aikaan hidas ja kuitenkin hätäinen, mikä teki siitä epätasaisen. Jouduin ratsastamaan Harria paljon pohkeella eteen ja samalla pitämään hevosen etuosaa ylhäällä. Päästiin radan puoliväliin, kun suorituksemme keskeytettiin. Tuomarin mielestä hevonen ontui. Tai no, ei kuulemma varsinaisesti ontunut, mutta tahditti takaosallaan niin paljon, että ei voinut antaa jatkaa suoritusta. Totesin hevosen jännittyvän kisoissa ja sen vuoksi alkavan helposti tahdittaa. Toki hevonen radalla myös tuntui jännittyneeltä ja epätasaiselta etenkin kaarteissa. Yhteisymmärryksessä todettiin, että harmi juttu, ensi kerralla paremmin.


En tiedä mistä takaosan epätasaisuus lopulta johtui. Hevonen oli kuitenkin verryttelyssä oikein hyvä, aivan erilainen ratsastaa kuin radalla. Kuitenkin täytyy myös myöntää se, että Harri on jo vanha hevonen, eikä enää missään elämänsä kunnossa. Nyt kylmätään jalat joka ikisen liikutuksen jälkeen ja siirretään BOT suojat öiksi takajalkoihin sekä treenataan ennen kisoja hiukan kevyemmin. Nyt Harrilla oli kuitenkin ollut melko rankka viikko ennen kisoja, mikä on ehkä voinut vaikuttaa takaosan liikkeeseen.

Kisoista jäi kuitenkin ihan hyvä fiilis. Saatiin ihan hyviä pisteitä molemmilta tuomareilta, 5,5-6,5 vaikka Harri olikin löysän oloinen ja tahditti. Meillä pitäisi olla siis ihan hyvät mahdollisuudet taas seuraavissa kisoissa kerätä hyviä pisteitä, kunhan Harri vain liikkuu tasaisemmin ja varmasti puhtaasti. :)Postauksen kuvista iso kiitos Maijulle ja Karitalle! Video puolikkaasta radasta tulee postauksen jatkeeksi, kunhan pääsen editoimaan sen omalle koneelleni.

3 kommenttia

 1. Musta Harri näytti tahdittavan jo viime kisavideolla.. Tai mun mielestä se ei ehkä ihan tahdittanut, mutta kuitenkni oli tosi jäykän näköinen takaosastaan ja siksi askel töpötti ja näytti kummalliselta.

  Itsellänikin on Harrin ikäinen hevonen ratsastettavana. Mielestäni vanhempikin hevonen pysyy hyvässä kunnossa oikeanlaisella liikutuksella. Meillä mennään joka toinen päivä rankemmin (yleensä ratsastan sen hikeen 2-3krt/vko), joka toinen taas ihan kevyesti. Vapaita 1 per vko. Valkkujen ja rankkojen treenejen jälkeen käydään yleensä vain maastossa kävelemässä. Jumppaan ja irrottelen hevosta paljon, jotta se pysyy vetreänä ja maastoilen paljon työmotivaation ylläpitämiseksi! Silloin tällöin mennään kavaletteja ja puomeja, mutta hypätä ei enää. Jalkoja ei sen kummemmin voida oikein kylmätä kun tallilla ei ole pakastinta tai letkutusjärjestelmää, mutta hoidan niitä linimentillä treenien ja maastojen jälkeen.

  Enhän minä ole mikään sinua neuvomaan, itse varmasti tiedät parhaiten mikä sopii Harrille. :) Ja kannattaa kokeilla sitä kevyempää jaksoa ennen kisoja ja käydä edeltävänä päivänä vaikka maastossa ratsastamassa hevonen läpi! Jep, ja se eteen-alas jumppailu letkeässä ravissa ja laukassa on tosi hyväksi etenkin vanhemmille hevosille.

  Toivottavasti saatte tahdittamisen ja kipittämisen loppumaan ja saisitte menestystä myös kisaradoilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! Normaalisti Harrin viikko-ohjelma on oikeastaan prikuulleen samanlainen kuin sinunkin hevosellasi; yksi valmennus ja pari kunnon treenipäivää tai yksi treenipäivä + kisat. Muina päivinä sitten maastoillaan, jumppaillaan ilman satulaa, juoksutellaan tai muuta rentoa. Yhtenä päivänä viikossa Harri on saanut vapaan/ kävelytyspäivän.
   Kisoja edeltävällä viikolla rankemmat päivät kasautuivat loppuviikkoon juuri ennen kisoja, mikä on voinut vaikuttaa hevosen liikkumiseen. Harri on kuitenkin kotona treeneissä liikkunut puhtaasti (ei vain minun, vaan valmentajienkin mielestä), joten osaltaan kisatilanne on myös varmasti vaikuttanut tilanteeseen.

   Nyt seuraillaan tilannetta ja edetään hevosen ehdoilla. :)

   Poista
 2. Hei haastan sinut hevosbloggaajien kuvahaasteeseen. Ohjeet löytyy täältä --> http://kopiokappale.blogspot.fi/2015/08/sain-taman-haasteen-wiikinkiponit.html

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat