perjantai 6. helmikuuta 2015

Välillä kevyemmin

Torstaina tuli pitkästä aikaa ratsastettua taas kaksi hevosta samana päivänä ja vieläpä niin, että kuvaaja ehti videoida molempien ratsastuksia. Ebeniä olen ratsastellut edelleen noin kerran viikossa tai useammin, mutta en edes muista koska viimeksi joku olisi käynyt meitä kuvaamassa.

Maneesissa oli valmennus, joten mentiin Ebyn kanssa kentälle testailemaan kentän pohjan liukkautta. Hyvin Eben pysyi pystyssä, kenttä oli yllättävän hyvässä kunnossa! Melkoisen varovaisesti kuitenkin puuhailtiin ja ratsastinkin pääasiassa oikein lyhyttä ja hidasta ravia sekä laukkaa.

Eben on kyllä hurjan hyvä vastapaino Harrille - Eben kun huomauttaa hyvin herkästi virheistä, joista Harri ei minua niin selkeästi rankaise. Tottakai on myös ihan yleisesti todella hyödyllistä ratsastaa muitakin hevosia kuin vain yhtä ja samaa päivästä toiseen. Olisi mukava ratsastaa enemmänkin erilaisia hevosia, mutta aika ei vain riitä säännölliseen ratsastamiseen muilla hevosilla. Ratsastuskouluajoilta hieman kaipaan pitkiä viikonloppuja, joiden aikana tuli liikutettua jopa 4-5 eri hevosta päivässä.

Ratsastin Ebenin melko kevyesti, reilusti alle tunnin verran. Töitä kuitenkin tehtiin vähäsen, ettei ihan vain löysäilyksi ja pelkäksi kävelyksi mennyt koko touhu. :)Ebyn jälkeen ratsastin vielä Harrin vieläkin kevyemmin. Harri on rokotettu tällä viikolla, joten pidettiin treeni kevyenä ja lyhyenä. Tein töitä pääasiassa käynnissä ja ravailin lyhyitä ja hieman pidempiä pätkiä. Hengästymään tai hikoamaan Harri ei päässyt ollenkaan, mutta se kuitenkin teki ihan kivasti töitä. Vaikka viivyttiinkin maneesissa vain puolisen tuntia ja pääasiassa ratsastin käyntiä, tehtiin kuitenkin pohkeenväistöjä, avoja, vähän sulkua, siirtymisiä ja pysähdyksiäkin. Vaikka täytyykin ratsastaa kevyesti, ei kuitenkaan tarvitse vain hölläillä pitkin ohjin!Videoinnista suuri kiitos jälleen kerran Moonalle! Moona lupautui myös heräämään sunnuntaina luvattoman aikaisin ja raahautumaan tallille kuvaamaan meidän kouluvalmennusta. Huomenna taas on Aksun vuoro päästä hyppäämään kunnolla rataa!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat