tiistai 10. helmikuuta 2015

Askel, askel, askel - laukka, laukka, laukka!

Sunnuntaina tehtiin Harrin kanssa taas ihan villisti töitä, kun päästiin kouluvalmennukseen. Emma oli urhea ja heräsi aamulla kuvaamaan tuntia niin videoiden kuin järkkärilläänkin kuvaten, valtava kiitos Emmalle!

Tällä kertaa jatkettiin samaa tehtävää kuin viime viikolla, mutta jalostettiin sitä vähän pidemmälle. Viimeksi treenattiin väistöjä ajatuksella, että kulman jälkeen ratsastetaan 2-3 askelta lävistäjälle, jonka jälkeen vasta lähdetäänkin pohkeenväistöön. Tämä tehtävä mullisti maailmani ja ajatukseni pohkeenväistöjen ratsastamisesta - tämän tehtävän jälkeen väistöt on tuntuneet kertaheitolla helpommilta ratsastaa!  Valmennuksessa jatkettiin tehtävää lisäämällä väistön ja suoristuksen perään vielä voltti ensin ravissa ja pian jo laukassa, kun tehtävä sujuikin niin hyvin.


Alkuverryttelyiden ja väistötehtävän jälkeen jäätiin työskentelemään laukassa pääty-ympyrälle. Siirtymiset ovat olleet meille ratsukkona hankalia, mutta erityisesti myös minulle ratsastajana. Tehtävien ratsastamisen olen kokenut helpommaksi, mutta huolelliset siirtymiset ovat olleet minulle aina haaste - vaikkakin siirtymiset ovat tehtäviä siinä missä pohkeenväistöt tai avotaivutuksetkin.
Lähdettiin työstämään laukassa siirtymisiä niin, että tasaisin väliajoin laukasta siirryttiin kolmeksi askeleeksi raviin. Jouduin laskemaan askeleita ihan ääneen, mikä olikin yllättävän hankalaa. Tehtävä vaati hurjasti keskittymiskykyä, koska sekunniksikaan ei voinut jäädä vain matkustamaan hevosen selkään, vaan jatkuvasti piti joko suorittaa siirtymistä tai valmistella jo seuraavaa. Kun ehdin saada Harrin laukasta raviin, sain jo valmistella seuraavaa laukannostoa.

Tehtävää hankaloitettiin vielä entisestään, kun laukan määrä kutistettiin ihan minimiin; ympyrällä oli määrä jatkaa tasaiseen tahtiin 3 ravia, 3 laukkaa, 3 ravia, 3 laukkaa... Hurjan haastavaa, mutta lopulta melkein helpompaa kuin alkuperäinen tehtävä, koska tahdissa oli helpompi pysyä.

Oikealle tämä tehtävä oli hirvittävän paljon vaikeampi, mutta saatiin lopulta ihan hyviä siirtymisiä ja pätkiä myös tähän suuntaan. Lopuksi puuhailtiin vielä hetki ympyrällä ravin parissa ja saatiinkin muutamia aika makeita pätkiä!Hirmu vaikeita juttuja tehtiin tällä kertaa, mutta olin kyllä melko tyytyväinen tähän valmennuskertaan. Saatiin hyviä pätkiä ja erityisesti väistöt sujuivat todella kivasti. Saatiin myös hyvää palautetta siirtymisistä, ne ovat kuulemma kehittyneet puolen vuoden takaisesta ihan hurjasti. Tunnilla tapahtui todella paljon, joten jaoin valmennusvideon tälläkertaa kahteen osaan. Suuren videomäärän lisäksi Emma onnistui kuvaamaan vielä todella hyviä kuviakin, joten niitä luvassa seuraavassa postauksessa!4 kommenttia

 1. Ihanaa menoo😏 Ja mikä hevosen oikee nimi on?, se on tosi upee!

  VastaaPoista
 2. Oi että kuinka hyvin meette! Kiva postaus ja nuo videot olivat myös kivoja, ehkä vain hieman liian pitkiä ratsastusvideoita mun makuun, mutta ainakin niistä näki hyvin miten teillä meni! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tällä kertaa oli kyllä ihan superpitkät, mutta hyvää materiaalia oli niin paljon etten viitsinyt sitten jättää vain julkaisematta. :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat