sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Rataa harjoittelemassa

Alkuperäinen lauantain suunnitelma oli osallistua Aksun kanssa kotitallin pikkukisoihin, mutta vähäisestä osallistujamäärästä johtuen päädyttiinkin pitämään vain rataharjoitukset. Oikeastaan melkeinpäi kivempi näin, koska viime kisojen jälkeen ei ehditty treenaamaan ja korjaamaan virheitä ollenkaan. Nyt ei tarvinnut vain suorittaa ja selviytyä yli esteistä jotenkuten, vaan verryttelyssä oli aikaa työstää hevosia ja radan jälkeenkin pystyi vielä uusimaan hyppyjä ja korjaamaan radalla tehtyjä virheitä.

Kisoihin oltiin ilmoittauduttu 60 ja 80 cm luokkiin, mutta rataharjoituksissa sai tietenkin hypätä juuri haluamaansa korkeutta. Päädyttiin siis hyppäämäänkin 70 ja 80 radat. Rata oli ihan hirmuisen pitkä, 13 estettä. Tulipahan siis treenattua kerrankin pitkää rataa! Hyvin Aksu kyllä jaksoi alusta loppuun saakka, vaikka verryttellessä tuntuikin hitaammalta ja laiskemmalta kuin pitkään pitkään aikaan. Sainkin verkassa neuvoksi pitää ponin pään ihan kunnolla ylhäällä, jottei se pääse venymään etupainoiseksi ja pitkäksi. Kun ponin turpa pysyy ylhäällä ja takajalat sen myötä paremmin rungon alla, se pystyy tekemään parempia hyppyjä ja hitaammasta vauhdista. Hidas vauhti yhdistettynä etupainoisuuteen onkin ollut meidän ongelma, jota olen yrittänyt korjata vain lisäämällä vauhtia. Nyt kun ponin pää ja koko etuosa pysyi ylempänä, vähempikin vauhti tosiaan riitti ja poni pystyi suorittamaan esteet hallitummin.

70 cm rata suoritettiin aivan puhtaasti. Muutamia kertoja tultiin esteiltä alas väärissä laukoissa, mutta muuten meno tuntui ihan sujuvalta. Etenkin loppua kohden meno tuntui helpottuvan ja hypyt olivat sulavia. Poni olisi voinut olla aktiivisempi, mutta hypyt onnistuivat kuitenkin kivasti - poni ei ainakaan hypännyt hissihyppyjä paikoiltaan.
80 cm rata sujui oikeastaan ihan siinä missä edellinenkin, mutta tällä kertaa korjasin virheitä jo radan aikana. 2 - 3 esteiden välissä en huomannut vaihtaa laukkaa ajoissa, joten tein ympyrän ennen okseria. Poni olisi varmasti suorittanut esteen kyllä vastalaukassakin, mutta kun harjoittelemassa kerran oltiin, niin fiksumpaa oli tehdä hommat kunnolla eikä vain sinne päin. Kisatilanteessa olisin ratkaissut tilanteen tietysti toisin ja tullut esteelle sisään vastalaukassa, mikäli en sitä olisi huomannut vaihtaa tarpeeksi aikaisin.Olin ihan tyytyväinen tämän päivän ratoihin, vaikka toki pohdittavaa ja parannettavaa jäi vielä paljon. Onneksi tässä on vielä aikaa treenailla ennen seuraavia kisoja. :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat