sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Joulukalenteri #8

Jatkoa piparitallin ohjeeseen!

Sulata paistinpannulla desilitran verran sokeria ja dippaa seinien reunat sulaan sokeriin. Kokoaminen kannattaa aloittaa seinistä ja lopuksi kasata kattopalat seinien päälle.


Kun talli on saanut kuivua, se on valmis koristeltavaksi. Paras vaihtoehto on tehdä kuorrute itse; sekoita vain kananmunan valkuainen ja tomusokeria, kunnes seos on riittävän jämäkkää pursotettavaksi. Lusikoi tahna esimerkiksi minigrip pussiin ja leikkaa kulmaan pikkuruinen reikä. Tahna säilyy pussissa jääkaapissa useamman päivän käyttökelpoisena, joten sitä voi käyttää myöhemmin uudestaan. Tahnaa voi halutessaan värjätä elintarvikeväreillä tai kaakaojauheella.

Koristeluun voi käyttää niin piparikoristeita kuin karkkejakin. Itse suosin ranskalaisia pastilleja katossa. :) Koristeiden suhteen voi käyttää myös mielikuvitusta; tallista kurkkaavalla Harri -hepalla on pörröinen kookosrouhe -harja.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat