perjantai 13. joulukuuta 2013

Joulukalenteri #11

Tässä on Aksu! Joitain viikkoja takaperin esittelinkin lyhyesti tulevan toisen harrastuskumppanini, jonka kanssa olisi joskus tulevaisuudessa tarkoitus hypellä joitain esteitäkin. Vaikken ihan heti vielä Aksun selkään pääsekkään kiipeämään, on varmasti pieni esittely paikallaan.

Tutustuin Aksuun monen monta vuotta sitten, kun ratsastin vielä tunneilla. Taisi olla vuosi 2009, kun ratsastuksenopettajani oli sitä mieltä, että minun pitäisi ratsastaa välillä muillakin poneilla, kuin Julilla. Koska Agent oli söpö, valitsin tottakai sen. ;)
Ratsastin Aksulla melko usein tunneilla ja tykkäsinkin siitä kovasti. Juli oli kuitenkin se ykkösratsuni jonka valitsin, mikäli näiden kahden välillä piti valinta tehdä.

En ollut ainut, joka ihastui Aksuun ja sen suloiseen ulkomuotoon. Poni sai jossain vaiheessa ihan ikioman ihmisen, kun tuttuni osti sen ratsastuskoululta. Poni jäi samaiselle tallille kuitenkin asumaan ja liikutin sitä ahkerasti yhden kokonaisen kesän ajan.
Suunnitelmissa oli ihan virallisesti vuokrata Aksua, mutta se muutti toiselle tallille seuraavana syksynä. Tuolloin en päässyt yhtä vapaasti kulkemaan autolla, joten jouduin hylkäämään ajatuksen tuon valloittavan ponin vuokraamisesta. Myöhemmin samana syksynä aloinkin vuokrata Pojua.

Useampi vuosi kului niin, että ainoastaan törmäsin Aksuun satunnaisesti tai kuulin sen kuulumisia ponin omistajalta. Viime talvena lähdin hetken mielijohteesta kokeilemaan ponia, kun se oli ollut pidempään lomalla, eikä omistaja halunnut kiivetä ensimmäisenä sen selkään. Kahdestihan minä tulin komeassa kaaressa kaulan ympäri, kun Aksu pukitti laukannostossa. Tuohon ponilla oli taipumusta jo ratsastuskouluaikoina. Poni on kuitenkin varsin hyväkäytöksinen karvakorva, joka testailee uusia ja vaihtuvia kuskeja. Yhdessä omistajan kanssa uskomme, että tullaan ponin kanssa varmasti hyvin juttuun, kunhan taas päästään tutustumaan kunnolla pitkän tauon jälkeen. :)
Kunhan kuntoudun tästä sen verran, että pystyn ajamaan taas autoa, pääsen aloittamaan myös Aksun luona vierailemisen. Aloitellaan varmasti rauhassa ihan käynnissä ja ravissa ja mietitään hyppäämistä vasta, kun yhteistyö sujuu ja mahdollinen tippuminen ei ole enää niin kohtalokasta, kuin se tällä hetkellä olisi. Innolla odotan, että pääsen vuokraamaan tätä kaveria ja jakamaan innostustani teidän lukijoiden kanssa. :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat