perjantai 13. joulukuuta 2013

Joulukalenteri #13

Totesin tässä yhtenä päivänä, että varusteurheilu on jäänyt hälyttävän vähälle täällä blogissa, vaikka olenkin tehnyt yhtä jos toista hankintaa. Tässäpä siis fiilistelyä viimeisimmistä hankinnoista!

 Reunoksella taisi viime kuussa olla kaikki Mountain Horsen tuotteet alennuksessa -20%. Toppahanskoja lähdin hakemaan ja sellaiset myös ostin! Olen omistanut koko 10 vuotisen ratsastusurani aikana ehkä yhdet talvihanskat, joita käytin joskus ensimmäisinä talvina. Olen aina vihannut paksuja ja tönkköjä hanskoja, joissa ohjat ei pysy käsissä ja sormet jäätyy joka tapauksessa, joten olen ratsastellut kesähanskoilla vuoden ympäri. Nämä oli ensimmäiset oikeasti hyvän tuntuiset toppahanskat, joita olen käteeni sovittanut! Paksut, mutta hyvin, hyvin pehmeät. Näillä tuntee ohjan vielä sormien välissä ja nyrkin saa kiinni ilman, että sormista loppuu verenkierto. ;)Viime talven ratsastin punaisella Mountain Horsen takillani ja jäädyin aivan totaalisesti. Ensinäkin takki on melko ohut ja toisekseen se ei todellakaan pitänyt vettä, vaikka niin kaupassa kuin takin lapuissakin luvattiin. Maastoilu räntäsateessa oli tuskallista, kun kastuin läpimäräksi iholle saakka. Noista kokemuksista oppineena uskoin sanontaan " köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa" ja panostin sitten kunnolliseen toppatakkiin. Kokemuksesta tiesin, että Kingslandin talvibomber on 100 % varmasti lämmin, kestävä ja vedenpitävä, joten investoin sellaiseen luottaen siihen, että takki kestää monta tulevaa talvea. Jälleen kävi oikea mäihä ja löysin takin Suomen Ratsutarvikkeelta alennettuun hintaan, joka oli noin 120 euron kieppeillä (normi hinta n. 160 e).


Uuden kypärän tarpeessahan olen ollut viime talvesta saakka, mutta nyt loppusyksystä vasta otin itseäni niskasta kiinni ja päätin hankkia uuden. Vihdoin löysin edes jotenkin silmää miellyttävän ja päähän hyvin sopivan kypärän, mutta silmään osui sattumalta "käytetty" GPA kypärä halvemmalla, kuin tuo suunnittelemani kypärä olisi maksanut. Olin varma, ettei koko 55 sopisi päähäni, mutta sehän istui kuin nakutettu! Kypärä on siis kaiketi tilattu ulkomailta ja todettu väärän kokoiseksi, jolloin se on jäänyt kokonaan käyttämättä. Jonkin vuoden säilytyksessä lojumisen jälkeen se laitettiin edullisesti myyntiin. Tiedostan kyllä, ettei kypärän kunnosta voi ikinä olla varma, jos sitä ei osta kaupasta alkuperäisessä myyntipakkauksessa. Kypärä on kuitenkin niin sisä- kuin ulkopuoleltakin silmämääräisesti täysin kunnossa, eikä nitise yhtään painellessa tai väännellessä. Uskon ja luotan sen siis olevan turvallinen - ainakin turvallisempi kuin aikaisempi kypäräni, jolla olen tullut suoraan päälleni alas. ;)

 Reunoksella käydessäni mukaan tarttui myös Eurostarin kouluhuopa alekorista. Omistin tosiaan tasan yhden koulumallisen huovan, joka on pinkki - ei siis ihan Harrin väri. Tykkäsin kovasti tämän huovan väristä ja mallista, sekä erityisesti materiaalista. Huopa on todella laadukkaan tuntuinen! Laadusta tosin kertoi myös normaalihinta; 79 euroa. Taisin maksaa tästä kuitenkin vain 20 tai 25 €.
Lisäsin huovan reunoihin pieniä strasseja, joilla sen ilme muuttui mielestäni aika paljon!
huovan reunukset ennen ja jälkeen
Harrin ilme kertookin hevosen mielipiteen uusiin heijastimiin. Eihän ne ole tyylikkäät eikä hienot, mutta sillä ei liikenteen seassa maastoillessa olekkaan mitään väliä. Harri sai Bilteman hevososastolta vihreät heijastinriimun ja rintaremmiheijastimen, joilla erotutaan toivottavasti vähän aikaisempaa paremmin, kun liikutaan pimeällä. Näille onkin ollut käyttöä nyt, kun ollaan käyty tekemässä talutellen lenkkejä iltahämärissä.Facebookin hevostarvikekirpparilta bongasin myös paketin pinteleitä; Harri sai hurjan halvalla kolme settiä yhdistelmäpinteleitä, olisinkohan maksanut niistä yhteensä 15 euroa. Ruskeat pintelit taisivat olla Horzen, harmaat John Whitakerin ja beessit Eurohunterit.. Kaikki pintelit on siis yhdistelmäpinteleitä, joiden kanssa ei tarvitse käyttää pintelipatjoja. Tämä helpottaa hurjasti elämää, kun pinteleitä on käärittävänä aina neljä kappaletta. Ylimääräiset pintelit lämmittää sydäntä etenkin kurakeleillä, kun pinteleitä saa pestä ja kuivata jokaisen ratsastuskerran jälkeen.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat