lauantai 12. maaliskuuta 2011

Lenskun coachauksessa

Torstaina vihdoin sattui sellainen päivä että mulla ja Lenskulla oli molemmilla koulusta vapaapäivä, niin päästiin toistemme mukaan tallille. Käytiin ensin Tiksulla, kuvailin pääasiassa videoita kun Lensku ratsasti. Pitäisi ehtiä lähettääkkin ne videot vielä tässä heti joskus pian.....
Tiksuilun jälkeen suunnattiin Metsäkylään liikuttamaan Poju. Lensku piti meille tuntia siltä pohjalta mitä on itse tehny Tiksun kanssa omilla yksityistunneillaan, oli kiva päästä ratsastamaan taas jonkun valvovan silmän alle :) Mulle tekee tosi hyvää se että siellä on joku komentamassa ja kiljumassa eikä anna yhtään periksi, Lensku täytti tehtävän huolella :D Ajattelin että pitäisi varmaan äänittää jonkun käskyjä että "ulko-ohja! nyrkit! rennot polvet!" niin varmaan sujuisi paremmin työskentely yksinkin.  Tehtiin siis alkuun volttitehtävää, jossa pitkälle sivulle tuli aina yhteensä 4 volttia. Tätä käynnissä ja harjoitusravissa ulkoavuilla kääntäen. Mulla meni tosi kauan ymmärtää se riittävä ulko-ohjan tuki, mutta lopulta alkoi ihan sujuakkin kun sen ymmärsin :) Lopuksi työskenneltiin tiukan valvonnan alla keskiympyrällä käynnissä ja harjoitusravissa tehden voltteja ympyrän sisälle päin. Ympyrällä tuntui että Poju vihdoin ymmärsi mitä siltä pyydän, tai sitten vaan opin sillon pyytämään oikein. Maneesin katolta vaan alkoi tippua lunta ja poni jännittyi eikä lopputunnista rentoutunut enää kunnolla eikä siten myödännytkään yhtä hyvin. 
Tosi hyvä fiilis jäi kuitenkin, tuli sellainen olo että kyllä tästä vielä jotain voi tullakkin kun vaan tekee töitä ja muistaa vaatia ponilta ja myös itseltään tarpeeksi. 


Ensi viikolla pääsen vihdoin hyppäämään ponilla, perjantaina on yksityistunti. Sitä odotellessa!


-Essi

3 kommenttia

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat