torstai 24. maaliskuuta 2011

Siirtymisiä ja myrskytuulta

Kävin tänään tallilla jo aamulla, kun kerrankin ei ollut tiukkaa aikataulua. Harjailin Pojun ja kokeilin vähän venytellä sen jalkojakin, poni ojensi takajalkojaan ihan innolla! :) Karvaa ponista lähti ihan järkyttävästi kun hieroin kumisualla.
Kun kerrankin ehdin tallille niin, ettei maneesissa ole samaan aikaan ketään, niin päätin mennä alkuverkan riimun kanssa. Pääsin maneesissa ponin selkään ja ehdin kävellä pitkin ohjin puoli kierrosta, kun hirveän tuulen takia maneesin seinät, katto ja ovet alkoi paukkua ihan mielettömästi. Poni hyppi tottakai seinille ja omassa päässä pyöri vain ajatus että "maneesin katto tulee ihan oikeasti alas, mikähän kulma tulee ensimmäisenä". Kuulosti oikeasti siltä kuin katto olisi repeillyt liitoksistaan. Meteliä vielä jatkui hirmu pitkään, varmaan 15 sekuntia, eli ei ollut mikään pieni tuulenpuuska vain. Loppuihan se lopulta ja itse taisin olla enemmän paniikissa kuin Poju.

Keksin kunnolla tekemistä että molemmat keskittyisimme työntekoon.. Verkkasin ensin uralla kevyessä ravissa ja jäin päätyyn isolle ympyrälle. Tein paljon siirtymisiä askellajeista toiseen. Ensin käynti-ravi-käynti-pysähdys tyylisiä, seuraavaksi ravista pysähdykseen ja pysähdyksestä raviin ja lopulta käynti-laukka-käynti siirtymisiä. Siirtymiset sujui ihmeen hyvin, siirtymät käynnistä laukkaan ja takaisin onnistuivat myös oikeaan kierrokseen todella hyvin, vaikka se on Pojulle laukan kannalta usein hankalampi suunta.  Tässä on pieni videokin alkuverkasta, laatu on surkea ja video ei ole kummoinen kun en osaa macin video-ohjelmaa käyttää vielä kummoisesti. 

Verkan jälkeen vaihdoin suitset päähän ja tein käynnissä ja ravissa avoja ja sulkuja. Pituushalkaisijalla tein hauskaa volttitehtävää minkä bongasin eilen netistä. Ravissa pituushalkaisijalle, voltti oikealle, voltin jälkeen pysähdys & peruutus tai käyntisiirtymä. raviin ja voltti vasemmalle, taas pysähdys& peruutus /käyntisiirtymä. Viimeiseltä voltilta laukannosto ja pitkä sivu laukassa. Tätä tehtävää tein lopuksi myös laukassa- voltit laukassa ja välit harjoitusravissa. Siirtymät sujui tässäkin tehtävässä kivasti, laukat nousi oikeista kohdista ja säilyivät voltin loppuun asti :)

Maanantaiksi voisi yrittää keksiä taas jonkun uuden työstettävän tehtävän, jolla saisi tarkkuutta ratsastukseen ja ponia ehkä keräämään takaosaa paremmin alleen. Ehdotuksia saa toki kommentoida :)

Tässä vielä kuva jonka räpsäisin supersöpöstä n 80 cm korkeasta Lady Dianasta, tallin uudesta maskotista ja terapiaponista. Tällasen haluan joskus isona oman hevosen seuraksi ja poniagilitykaveriksi :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat