tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kaikki kusee.

Hmm... Piti päästä sunnuntaina hyppäämään Julilla, no en päässyt kun tuli niin myöhään ilmoitus siitä että voin tulla siihen tunnille. No sitten piti mennä hyppäämään Pojulla torstaina, sekin suunnitelma karahti karille. Ja kuulemma omistaja hyppää Pojulla nyt joka viikko kun 10.4 on kisat, eli siihen jäi hyppysuunnitelmat sen ponin osalta. Ei oikein innosta maksaa yksityistunnista että pääsee hyppäämään vähän kevyesti jotain pientä..

Ja Pojunhan piti lähteä vasta toukokuussa, lähteekin jo 17.4 eli alle kuukauden kuluttua. Vuokrahevosia ei ole tarjolla ollenkaan, tai sitten ne on "Lv- tamma maastoiluun", "he Ö suokki tallilla jossai ei ole kenttää" tai "kansallisella tasolla esteitä kilpaileva pv jota saisi liikuttaa kevyesti kentällä". Tai sitten ratsastajan pitäisi päästä 5 kertaa viikossa ja olla vähintään heA tasoinen. Tai sitten se muuten todella hyvän kuuloinen poni asuu jossain liedon perukoilla jonne en pysty/ehdi/halua kulkea.

Ja tosiaan sekin ilo tähän pakettiin vielä, että kun en sillä Julilla päässyt hyppäämään sunnuntaina, niin en pääse sillä myöskään kisoihin kun olen sillä hypännyt viimeksi syksyllä. Ja en tasan ehdi millekkään estetunnille sillä ennen kisoja, kun olen syksystä asti jonottanut irtotunnille mutten vieläkään ole päässyt. Jippii kyllä hevosharrastus on taas mukavaa.... Saa nähdä mitä ihmettä teen kuukauden päästä, ratsastanko missään enää.

Eilen olin Pojun kanssa maneesissa vähän yli tunnin ilman satulaa. Alku oli jotain aivan järkyttävää, loppuaika vain vähän järkyttävää. Päätin etten poistu maneesista ennen kuin poni myötää edes vähän, lopulta oli pakko antaa periksi ja todeta etten vain ihan oikeasti osaa ratsastaa. Tehtiin ihan perus juttuja, siirtymisiä, voltteja, työskentelyä ympyrällä, avoja ja pohkeenväistöjä käynnissä ja ravissa. Lopputunnista Poju liikkui eteen tosi kivasti, mutta se taisikin olla ainoa positiivinen asia. Loppukäynneissä päästin ponin vapaaksi kulkemaan mun perässä, siitä on videokin minkä ehkä mahdollisesti joskus jaksan ja osaan ladata tänne.

2 kommenttia

 1. Mitäs vikaa taas lämminverisissä on?
  Itellä oli Amerikan ravihevonen ja vaikka vikoja oli vaikka muille jakaa.. jäi hän silti sydämmeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En hakeut vuokrahevosta maastoiluun, vaan halusin harrastaa monipuolisesti. Harmittavan usein lämminveriset on myös ex ravureita ja toimivat parhaiten ajossa, eli siinä hommassa johon ne on jalostettu. Ratsuina ne harvemmin loistaa, kun harvoilta yksilöiltä löytyy edes se kolmitahtinen laukka.

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat