maanantai 28. maaliskuuta 2011

Rataharkat :)

Pääsin kun pääsinkin lopulta hyppäämään Julilla niissä rataesteharjotuksissa. Olin iskenyt nimeni ilmottautumislistaan ponin kanssa ja merkinnyt luokaksi 70 cm kun se syksylläkin meni ihan kohtalaisesti. Ajattelin että jos ei luokka kelpaa niin kyllä ne sitten vaihtavat.. No lähtölistaan oli meidät merkitty 70 cm luokkaan, mutta kovasti tallin omistaja epäili ettei poni sen kokoisista mene yli. Oli aamulla kaverillekkin päivitellyt että on liian iso luokka Julille..Verkassa vähän kauhistutti kun kaikki esteet oli sen täydet 70 cm, viimeksi osa esteistä oli matalampia. Poni liikkui ihan hyvin eteen kuitenkin ja ekat verkkahypyt meni kivasti molempien osalta. Tultiin ensin pientä ristikkoa, jonka jälkeen se nostettiin suoraan 70 senttiin, poni meni nätisti yli ja tuli esteeltä vielä alas oikeassa laukassa :)

Pystyltä siirryttiin verkkaamaan okserille, joka oli ponin mielestä hurja.. Tai voi olla että itse jänistin ja poni tietysti tiesi sen ja kielsi sen takia. Toisella kertaa taidettiin mennä ohi ja vielä kolmannellakin, olsikohan sitten menty yli? Sitten taas kiellettiin, sitten laskettiin estettä ja mentiin taas yli. Pyysin että radan kahta okseria lasketaan vähän, etten kiusaa ponia turhaan 70 oksereilla. Toinen oksereista oli radalla vielä hankalassa paikassa, ponin olis ollut todella hankala hypätä sitä jos se sattuisi tulemaan edelliseltä esteeltä vasemmassa laukassa alas. (Ponihan siis ei yleisesti ottaen ikinä nosta oikeaa laukkaa, joskus harvoin voi esteeltä tulla oikeassa alas, mutta muuten mennä puksuttaa aina vasemmassa, ympyrät ja kaikki. ) Ilmeisesti kukaan ei ole Julin kanssa hypännyt tuon kokoisia esteitä sen jälkeen kun syksyllä sillä hyppäsin.

Radalle lähdin vähän sekavin fiiliksin, ajattelin että luultavasti poni kieltää taas okserille. Toivoin vain että tulisi vain yksi kielto, että pärjättäisiin pelkillä virhepisteillä. Ensimmäiselle esteelle en saanut kovin hyvää tietä, mikä oli ihan tietoinen päätös. Tein mielummin huonomman tien vasemmassa laukassa, kuin yrittäisin nostaa oikeaa laukkaa, jolloin tulos olisi kuitenkin vasemman laukan nouseminen todella myöhään niin, että puomit suurella todennäköisyydellä kolisisivat alas. Puhtaasti päästiin ekasta yli, se taisi itseasiassa olla alle 70 korkea, ehkä 65. Toisena esteenä oli se pahamaineinen okseri jolle kiellettiin verkassa useammin kuin laki sallii, mutta siitäkin mentiin vauhdilla yli. Poni paahtoi sydämensä kyllyydestä ihan mieletöntä vauhtia koko radan läpi. Muutaman kerran Juli vähän epäröi ja kysyi että hypätäänkö, mutta rohkaistessa meni kaikista esteistä yli! :) Itseasiassa poni tuli kahdelta esteeltä alas vielä oikeassa laukassa, eli tehtiin koko radalla vain yksi kaarre vastalaukassa ;)  Lopputuloshan oli puhdas rata ja vielä kaiken lisäksi koko harkkojen paras aika! Rataan meni muistaakseni 45 sekuntia, kun toiseksi tulleella ponilla aika oli 2 vai 3 sekuntia enemmän. Kyllä yleisö vähän ihmetteli kun selvittiin radasta niin hyvin :)

En saanut vielä kuvaa ratapiirustuksesta lisättyä, mutta tässä video radasta. Ensimmäinen este jäi pois videolta..
http://www.youtube.com/watch?v=742Sz4_JxVo

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat