tiistai 1. maaliskuuta 2011

Askartelua

Vitsit miten kiva Poju oli eilen ratsastaa, se liikkui eteen, taipui ja myötäsi. En niin millään olisi viitsinyt lopettaa! Tehtiin alkuun ympyröitä käynnissä ja ravissa, verkattiin kahdeksikolla kevyessä ravissa jonkin aikaa. Tehtiin siirtymisiä askellajien sisällä ja niiden välillä, Poju oli todella herkkä avuille ja pysähdykset sujui ravistakin taas todella nätisti. Tehtiin vähän avotaivutuksia käynnissä ja ravissa, laukattiin päädyssä vähän pidempään ja tällä kertaa vaadin sitä kunnollista laukkaa joka etenee.  Lopuksi mentiin pientä puomikasaa pääty-ympyrällä ravissa ja laukassa. Alkuun poni ei meinannut millään mennä yli, mutta kyllä se sitten syttyi ja laukassakin ihan innoissaan hyppäsi sen yli. Loppuverkka tehtiin harjoitusravissa kahdeksikolla vähän taivutellen. Ensi viikolla pääsen Pojun kanssa estetunnille mikäli opettajalle vaan sopii tulla pitämään tuntia :)

Pukuratsastus on jo ensi sunnuntaina, kaveritkin on osallistumassa vuokraponeillaan/ hoitoponeillaan. Päätin tehdä Julista lohikäärmeen, koulussa tylsät tunnit meni nopeasti pukua suunnitellessa. Väkersin oikein todella taidokkaan kuvankin ;) Ponille tulee siis vihreä huopa ja pintelit, samoin riimua ajattelin lainata Pojulta kun sen sille ostin joululahjaksi.. Harjaan leikkaan sahalaitakuviot mikäli vain saan luvan ja satulan taakse teen jostain kankaasta häntään asti ulottuvat sahalaidat. Häntä letitetään kokonaan alas asti.. Hankalin juttu tulee olemaan siivet, en ole ihan loppuun asti miettinyt että miten ihmeessä saan ne tehtyä tai pysymään kiinni ponissa.. :D Katsotaan mitä saan tänään illalla aikaiseksi rautalangasta ja vihreistä sukkahousuista...

Löysin googlesta ihan mielettömiä pukuja mitä ihmiset on hevosille väkertäneet! Ehdoton suosikki on tuo lammas, siinä on tavote seuraavaan pukuratsastuskertaan ;)

-Essi


3 kommenttia

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat