sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Lajin vaihto!

Tänään oli ne kauan ja kauhulla odotetut koulukisat, joihin ensin ilmoittauduin heC 1:2000 luokkaan, vaihdoin merkkisuoritusluokkaan, päätin etten suoritakkaan merkkiä ja ilmoittauduin pelkkään C merkin kouluohjelmaan ilman sitä merkkisuoritusta. No lopulta meidän ilmoittautuminen oli jotenkin kämmitty ja lopulta oltiinkin lähtölistassa heC 1:2000 luokassa, mikä kuitenkin saatiin vaihdettua takaisin siihen merkkiohjelmaan. Mutkikastako?!


Verkattiin ensin maneesissa muiden verkkaryhmäläisten kanssa, mutta painuttiin jatkamaan pihalle kun meitä ennen olleet 4 ratsukkoa ratsastivat omat suorituksensa. Kentällä otettiin vain pienet pätkät ravia ja yksi laukannosto, poni sai kävellä rauhassa kun olin sen työpanokseen tyytyväinen. Verkassa herkistin ponia pohkeelle ja muutenkin herättelin tekemällä siirtymisiä ja pysähdyksiä. Meidän luokka oli harjoituskisaluokka, eli mukana radalla saikin olla raippa, mikä helpotti elämää ihan mielettömästi.

Radalla poni liikkui, eteni, kuunteli ja oli ihmeen hyvä ratsastaa. Itse en jännittänyt yhtään niin paljon kun viimeksi ja istuinkin rennompana ja mielestäni ratsastin paremmin kuin keväällä. Ainoa mikä mokattiin kunnolla oli se oikea laukka, mikä oli ihan odotettavissakin. Ohjelmaan kuului kaksi kierrosta laukkaa pääty-ympyrällä kumpaankin suuntaan ja laukan nosto oli lisäksi vielä käynnistä, mikä on Julille hankalaa. Oikeaan kierrokseen laukka kuitenkin nousi, vaikka se tottakai olikin väärä laukka mikä sieltä tuli. Tästä kohtaa saatiin paperiin pisteitä vain 3, säälistä nekin :) Loppurata sujui vallan mallikkaasti, tosin vasemmassa kierroksessa Juli rikkoi laukasta raville muutaman askeleen ajaksi.

Lopulta saatiin koko radasta prosentteja 57,8 mikä oli ihan mielettömän hyvin odotuksiin nähden. Viimeksi kun pari vuotta takaperin ratsastin Julilla tätä samaista rataa, tuli prosentteja muistaakseni säälittävät 36. Laukka ei noussut kumpaankaan suuntaan niin mitenkään ja poni pysähteli kulmissa odottavien hevosten luo. Tällä kertaa varauduin sentään pysähtelyihin ja pyysin lupaa ratsastaa maneesissa yksin, joten Julilla ei ollut toisessa päässä maneesia kavereita kenen luokse kirmailla kesken suorituksen. ;) Pisteitä tuli siitä kolmosesta ihan seiskaan asti, yleisin arvosana 6,5. Loppukommenttina "Rauhallinen suoritus, hevonen saisi liikkua reippaammin eteen". Viimeksi keväällä samalta tuomarilta oli huomautus suorituksen kiireellisyydestä, eli parannusta oli tapahtunut jo tämänkin ajan sisällä. Ja no Juli, sehän saisi AINA liikkua vähän vielä reippaammin eteen, se on asia josta voi aina huomauttaa ;)

57,8 % tuloksella sijoituttiin toisiksi, enpä olisi ikinä uskonut että tuo poni voi sijoittua yhtään missään koulukisoissa! Kyllä saa olla tyytyväinen ja ylpeä, ehkäpä me vaihdetaan kokonaan lajia kun ei tuo esteratsastus enää tunnu sujuvan ;)
Loppuun vielä video suorituksesta, kuvista, videosta ja coachaamisesta iso kiitos Nennalle!

6 kommenttia

 1. Mikäköhän tuossa on kun Julita ei nosta oikeaa laukkaa? onkoha asia niin, että julitalta ei ole edes osattu pyytää joskus jossain oikean laukan nostoa vaan annettu sen automaattisesti jatkaa väärässä laukassa :o

  VastaaPoista
 2. En tiedä mikä Julilla on se juttu ettei oikea laukka vain nouse. Sehän oli jo päälle 10 vuotias kun tuli Metsäkylään, eikä se ole missään vaiheessa oikeaa laukkaa käskystä nostanut. Joskus poni laskeutuu esteeltä oikeassa laukassa tai ryöstäessä maastossa voi tehdä laukanvaihdon askeleessakin että pysyy pystyssä liukkaalla pohjalla, mutta pyytämällä se ei ikinä nouse. Ei pitäisi johtua mistään jalkavaivoistakaan, kun poni on aina ollut ihan terve.
  Pari vuotta sitten kokenut valmentajakin kävi ponin selässä "näyttämässä miten se hemmetin oikea laukka nousee" mutta eipä noussut, vaikka selässä oli oikeasti todella taitava ratsastaja.

  VastaaPoista
 3. No ajattele positiivisesti toi oikee laukka, ponin ainakin hienosti menee vastalaukkaa oikeaan kierrokseen ;)

  VastaaPoista
 4. No niin menee, sillä on mieletön tasapaino kehittynyt ;)

  VastaaPoista
 5. Moi!
  Julita meni hienosti eilen niissä kisoissa. Vaikka se oikee laukka ei noussut kaan. Ootko käyny katsomassa mun blogia aika vähän kukaan on kommentoinu siellä.
  -Taru-

  VastaaPoista
 6. Siisti vuonis! Nää on niin ihania, lähellä sydäntä ku omakin pallero on samaa rotua <:

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat