tiistai 18. lokakuuta 2011

Vastauksia!

Mitä Eltonille kuuluu, ootko vielä käyny ratsastamassa sillä?
Kyllä käyn edelleen vuokraamassa Eltonia :) Toistaiseksi käyn vain kerran viikossa, kun en koulujutuilta ehdi käydä useammin, kun vuokrauskerroilla aikaa kuluu aina kolmisen tuntia. Metsäkylässä käyn useammin, mutta reissut hoituvat jopa tunnissa.

Mitä jos Winnie muutakin pois Metsäkylästä eikä Nina päätäkään pitää sitä jos se jatkaa sekoilua tunneilla?
Olen saanut omistajalta lupauksen ettei poni ole vielä lähdössä minnekkään, saadaan aikaa näyttää mihin pystytään :) Winnie on kehittynyt tosi nopeasti ja uskoisin että jo tällä tai ensi viikolla päästään jo ryhmään treenaamaan muiden seurassa olemista. 

Kenen pitämillä tunneilla olit, kun kävit vielä Metsäkylässä tunneilla?
Metsäkylässä olen ollut vaikka kenen tunneilla.. Taisin aloittaa Maija Väinölän tunneilla, jossain vaiheessa kävin Johanna Jalavan ja jonkun opettajan tunneilla kenen nimeä en muista.. Yhdessä vaiheessa tunteja piti Katja Kylä-Kaila, minkä jälkeen taisin käydä Ninan tunneilla. Vuoden verran kävin Terhi Harjun tunneilla, minkä jälkeen kävin vielä vuoden verran Kaisa Kiikan tunneilla. Kaisan tunneilla olen käynyt yksityistunneilla vielä ratsastuskoulutunnit lopetettuani.

Mitä mieltä olet lievästikehitysvammaista ihmisistä?
No enpä oikeastaan mitään mieltä. Suhtaudun vammaisiin niin kuin kaikkiin muihinkin ihmisiin.

En oo oikeen pysyny mukana mut kuka toi Winnie on?
Winnie tulikin kuvioihin mukaan aika yllättäen, joten en ihmettele jos joltain on mennyt ponin funktio vähän ohitse.. (: Winnie on siis 5-vuotias haflingertamma, joka tuli Metsäkylään tuntihevoseksi. Winnie ei kuitenkaan ihan vielä pärjää tunneilla, kun ei viihdy ryhmässä ja on muutenkin käytökseltään vielä vähän lapsi. Hoidan Winnieä ja treenaan sen kanssa juttuja laidasta laitaan, tavoitteena tehdä siitä mallikelpoinen tuntiratsu. Paremmin Winnieen voi käydä tutustumassa sen omalla välilehdellä :)

Mikä Julitassa on parasta?
Hmmm, nyt Winnien saapumisen jälkeen tähän on ehkä vähän helpompi vastata kuin olisi ollut aikaisemmin. Nyt olen oppinut arvostamaan erityisesti ponin rauhallisuutta ja selväpäisyyttä. Julitan kanssa pystyy rentoutumaan ihan täysin ja vain nauttimaan siitä suhteesta jonka ihminen ja poni voi luoda välilleen ajan kuluessa :)

Jos Julitaa ei olisi, olisiko Winnie mahdollisesti sun "lemppari ponisi" ?
Ei ehkä vielä, mutta siitä saattaisi tulla sellainen. En ole antanut itseni vielä varsinaisesti kiintyä poniin, kun en voi olla täysin varma siitä että se ylipäätänsä tulee jäämään Metsäkylään. Toisaalta jos Julitaa ei olisi, en varmaan kävisi enää Metsäkylässä enkä myöskään olisi tutustunut Winnieen ollenkaan.. :) Luultavasti ratsastaisin jossain ihan muualla ja olisin sieltä löytänyt ponin johon kiintyä.

Missä koulussa olet?
Olen Ammattikorkeakoulussa lukemassa sosionomiksi, mutta haen keväällä yliopistoon lukemaan kasvatustiedettä sekä OKL:lään. Tällä hetkellä luen lisäksi kasvatustiedettä avoimessa yliopistossa.

Mikä susta tulee isona?
Riippuu siitä pääsenkö yliopistoon vai en.. :) Joka tapauksessa tulen työskentelemään lasten/nuorten parissa ja mahdollisesti jossain vaiheessa yhdistän työhön myös ratsastuksen tai hevoset jossain "terapian" muodossa.

Kauanko olet hoitanu hevosia/ratsastanut?
Olen ratsastanut ja hoitanut heppoja 12-vuotiaasta saakka, eli nyt noin 8 vuotta. Julitaa aloin hoitaa kaiketi 14- vuotiaana, mitä ennen olin "hoitanut" Mape-tammaa, eli joka kerta kinunnut luvan "saanko harjata Mapen tai pestä sen varusteet?".

Miten päädyit ratsastuksen pariin?
Taisin kiinnostua hevosista siinä neljännellä tai viidennellä luokalla, kun parhaat koulukaverini harrastivat ratsastusta. Muutaman vuoden ajan vinguin, kinusin, kiukuttelin ja lahjoin vanhempiani, että saisin edes käydä kokeilemassa ratsastusta. Tuon ajan luin varmaan kaikki kirjaston hevoskirjat läpi kannesta kanteen oikein ja väärin päin.. Lopulta isän työkaveri lupasi, että saisin käydä ratsastamassa hänen isolla kilpahevosellaan. Istuin hevosen selässä 2,5 tuntia, ja tuona aikana tein maneesissa voltteja, ympyröitä, pysähdyksiä ja siirtymisiä, kävin maastossa kävelemässä ja kentällä pujottelin esteiden väleissä. Ratsastuksen loppupuolella kysäisin ohimennen tältä hevosen omistajalta, että kevennänkö ihan oikein, sillä en meinaan ollut koskaan ennen ratsastanut. Omistajan silmät vähän levisivät ja hän tokaisi että olisi ehkä sittenkin pitänyt taluttaa.... :)  Seuraavana keväänä varattiinkin jo tunti Metsäkylästä, missä pääsin suoraan 3 vuotta ratsastaneiden kavereideni ryhmään.

Missä eri talleilla olet käynyt?
No olen käynyt vaikka ja missä! Näin nopeasti listaten ainakin Alvan tallilla, Mäkisen tallilla, Keiramon tallilla, Jaakkolan islanninhevostallilla, Suomenhevoskeskus Loimihaassa, Naantalin Ratsupihassa, Artukaisten ratsastuskoulullla, M.L. Pedantissa, MJ-tallilla, Kotimäen talleilla ja jollain vaellustallilla Kreetalla ;) Näistä olen vakiuisesti käynyt kuitenkin vain Mäkisen tallilla, jossa ratsastin yhden kymppikortin verran.

Millä tallilla olet kehittynyt eniten?
No varmasti Metsäkylässä, kun siellä olen koko ratsastusaikani käynyt. Opettajista olen kehittynyt eniten Terhi Harjun opetuksessa.

Onko sinulla lemmikkejä?
Perheessämme on pieni coton de tulear Siiri :) Siiristä ei koskaan oikein kehkeytynyt mitään tallikoiraa, kun kaveri pelkää hevosia kuollakseen. Samoin se karttaa kuraa ja kaikkea likaa, se on varsinainen "fifi" ;) Lisäksi mulla on akvaario, jossa asui pitkään ihastuttava Keijo-kala. Keijo kuitenkin menehtyi puolisen vuotta sitten :(

Voitko tehdä videopostauksen, missä esim kerrot mitä olet tehnyt Julin kanssa?
Tarkoituksena on ollut tehdä videopostaus jo pitkään, mutta en vieläkään ole onnistunut saamaan joko kuvaajaa (itse on mielettömän vaikea kuvata tuolla painavalla järjestelmäkameralla) tai sitten päivä ja hommat tallilla ei ole sopinut videopostauksen tekemiseen:/ Yritän toteuttaa videopostauksen mahdollisimman pian, ehkäpä jo tällä viikolla!

3 kommenttia

 1. Mitä ihmettä, laitoin sulle varmaan 10 kysymystä mutta ne ei ilmeisesti sitte tullu siihen..:/

  VastaaPoista
 2. Moi! Eli Winnie tulis jolekin tunnille uudestaan kokeilee jos ei enöään uudet kaverit ja niiden määrä maneesissa enään pelota. Mä menin tänään Julitalla voit jossain vaiheessa käydä mun blogista katsomassa miten meni.
  Taru

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Ei ole tullut perille, mutta jos jaksat kirjoittaa uudestaan niin vastaan kyllä niihinkin! :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat