sunnuntai 23. lokakuuta 2011

ponies ponies ponies..

Perjantaina Winnie oli käynyt ihan oikealla ratsastustunnilla ja käyttäytynyt suhteellisen nätisti! :) Alkuun oli kuulemma hyppinyt ja pomppinut, mutta oli rauhoittunut lopulta ja lopputunnin mennyt nätisti. Jonkin verran oli kuulemma peruutellut ja vastustellut, mutta se nyt on pientä. Kyllä pikku tammasta tulee vielä kunnon tuntiheppa! Harmi vaan omalta kannaltani, kun ponin tekemät ratsastustunnit on tottakai pois omasta ratsastuksesta ja puuhailusta ponin kanssa. Maastakäsinharjoituksia Winnie kyllä onneksi jaksaa tuntien lisäksikin tehdä, eli niitä ainakin jatketaan vaikka tamma alkaisi piankin tehdä enemmän tunteja.


Lauantaina kävin ratsastamassa Winnien maneesissa, kun se kerrankin oli vapaana. Tein alkuun pysähdyksiä ja siirtymisiä ja ravailin pääty-ympyrä/kokorataleikkaa  -tehtävää jonkin aikaa, kun Winnie oli kovin reipas ja vauhdikas. Poni ei ole koskaan ennen liikkunut noin reippaasti, välillä vauhtia oli vähän liikaakin. Pidätteet meni kuitenkin ihan nätisti läpi ja tamma rauhoittui verkan aikana. Laukkaa otettiin ihan koko uraa pitkin, kun vasempaan kierrokseen laukka ei meinannut nousta ympyrällä niin millään.

On muuten hassua miten Winnie on niin Julitan vastakohta, Juli kun ei nosta oikeaa laukkaa, kun taas Winnielle vasen on hankalampi :)
Lopulta laukat nousi hyvin molempiin suuntiin ja poni kääntyi ympyrällekkin laukassa. Loppuun tehtiin pohkeenväistöjä käynnissä ja ravailtiin kahdeksikolla. Winnie oli koko tunnin vähän epätasainen joka suhteessa.. Niin suustaan kuin vauhdinkin osalta, eikä kaikki väistättävät avut meinanneet mennä alkutunnista läpi. Kulman ratsastus toisessa päässä oli melkein mahdottomuus, kun poni punkesi oikoen sisällepäin. Tunnin aikana ratsastettavuus parani kyllä aika paljon mutten ihan tyytyväinen ollut lopputulokseen.Winnien ratsastuksen jälkeen kävin tottakai harjaamassa vielä Julin, kun se kerrankin oli sisällä tallissa eikä tarhassa tai alkeistunneilla. Poni ihan selvästi kiukutteli jostain, ei kai se voi nyt sentään kateellinen olla Winnien saamasta huomiosta?! Ei se sentään niin viisas ole että siitä osaisi kiukutella... Julin karsinanaapurin harja oli kokenut julman kohtalon, kun ilmeisesti jotkut pienet ihmiset olivat päättäneet parturoida sen. Jotta Juli välttyisi samalta kohtalolta, lyhensin sen harjaa vielä entisestään niin, että se varmasti on leikatun näköinen. Ettei vain kellään tule mieleenkään käydä sitä siistimässä tuon enempää... ;)

5 kommenttia

 1. hyi kamala toi ekan harja , onks se röllin?
  miks imeessä mettikses pikku kakarat saa leikata hevosten harjoja? :o

  VastaaPoista
 2. JÄRKYTTÄVÄ TOI RÖLLIN HARJA EI OIKEESTI :DDD

  VastaaPoista
 3. Kyllä on Röllin harja kyseessä.. Ei ne muksut tietenkään luvan kanssa saa tuollaista jälkeä tehdä. Ymmärtääkseni edes hoitajilla ei ole lupaa leikata hoidokkiensa harjoja tai häntiä, vaan lupa pitäisi aina kysyä erikseen. Tähän asti vuonisten harjat on pitkälti ollut mun vastuulla, mutta nyt oli muksut ehtineet Röllin kimppuun ennen aikuisia.. (:
  Mutta eipä tuossa nyt suurempaa vahinkoa ole tapahtunut, äkkiähän se kasvaa takaisin :)

  VastaaPoista
 4. Törkeää touhua tuo harjan leikkaaminen ilman lupaa! miten ihmeessä jotkut lapset pääsee livahtaa röllin karsinaan!Jos ne olis joitain tuntilaisii:/ei varmaan..:D:/

  VastaaPoista
 5. Ei ne lapset siellä karsinassa ole välttämättä ilman lupaa, saattavat olla ponin hoitajia eivätkä ole tulleet ajatelleeksi ettei sitä harjaa voi mennä omin luvin leikkaamaan.. :) Mutta eipä tuossa nyt mitään vahinkoa käynyt kun harja kerran kasvaa takaisin, ainakin lapset oppi ettei sitä voi omin päin mennä leikkaamaan kun ei se onnistu ;)

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat