perjantai 7. lokakuuta 2011

Aloitin tänään maastakäsintyöskentelyn Winnien kanssa. Tehtiin maneesissa vähän seuraamisjuttuja, pysähdyksiä, peruutuksia ja muuta yksinkertaista. Alkuun poni ei niinkään kiinnittänyt huomiota ihmiseen siinä vierellä, vaan tuli, meni ja haisteli maneesin pohjaa miten mieli teki. Aloin pikkuhlijaa vaatia huomiota itselleni ja oli jännä huomata miten nopeasti tamma oppi! Se on niin motivoitunut ja kiinnostunut kaikesta. Aluksi pysähdykset venyi pitkiksi ja poni teki puoliympyrän ympärilleni ennen kuin seisahtui. Lopulta tehtiin siirtymisiä ravista pysähdykseen ja peruutuksesta suoraan raviinkin, kun tamma keksi mitä siltä pyydetään ja halutaan :) Kehitettävää löytyi ihmisen tilan kunnioittamisesta, kun välillä tamma tuppautui turhan lähelle ja tökkimään turvallaan. Tämäkin väheni jo ensimmäisen 15 minuutin aikana kun vähän huomautin asiasta, poni oppii ihan mielettömän nopeasti ja selvästi seuraa tilannetta ja kysyy että "Menikö oikein, näinkö haluat että teen? Mitä seuraavaksi, kerro vaan niin tehdään!" On tosi kiva työskennellä yhteistyöhaluisen ponin kanssa, niin erilaista kun Julin kanssa :)

Ponit on kyllä kuin yö ja päivä ja täydentävät toisiaan mielettömän hyvin. Winnien kanssa harjoittelun jälkeen oli ihanaa harjata ja rapsutella rauhallista Julia joka ei sättää koko ajan. Pari kaveria sattui tallille samaan aikaan ja heiluivat kameran toisella puolella niin saatiin kuvia ja videoitakin molemmista poneista :) Winnie pääsi myös tarhaan ja räpsin siitä muutaman ihan hyvän videon ja kuvan. Nyt on vihdoin edustavia kuvia ponista, eikö olekin nätti?! :)


3 kommenttia

  1. Toi sun KL:n toppaliivi! <3 mistä oot ostanut, mitä maksoit ja mitä kokoa sulla on se? :D tiedätkö muuten saako sen pestä ihan normaalisti pesukoneessa , vai tarvitseeko pestä käsin ettei untuva mene pilalle tai jtn..? x)

    VastaaPoista
  2. Hehe! Toppaliivistä maksoin jotain 90 e kun oli puoleen hintaan Horse Sport Linesilla (Turussa, Artukaisten Ratsastuskoulun yhteydessä) ja koko on XS, oli sittenkin turhan iso, eli XXS olisi ollut paremman kokoinen. Mutta jos tuo nyt vähääkään painuu kasaan niin tulee ihan hyvä :) Kävin tarkistamassa vielä ja liivin saa pestä ihan pesukoneessa 30 asteessa ja laittaa vielä kuivuriinkin sen jälkeen jollekkin pienelle teholle! Eli ei hätää vaikka ponit kuolaisikin päälle ;)

    VastaaPoista
  3. voi että kun toi winnie on tosi ihanan olonen! (:

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat