sunnuntai 2. lokakuuta 2011

What a pony!


Oltiin alustavasti sovittu että ratsastan Nekun tänä sunnuntaina, puhetta kun oli että kävisin tamman kanssa sunnuntaisin siihen saakka että Juli palaa sunnuntailomille alkeiskurssien jälkeen. Nekku oli kuitenkin viety aamulla jo laitumelle eikä tallissa ollut kuin muutama yksityinen hevonen ja poni jota en ollut ennen nähnyt. Sain sitten komennon "kokeilla sitä uutta ponia jos uskallan ja löydän sille jostain sopivat suitset, satulan jne.."
Noooh, harjat ja suitset sain koottua ja selkään sopi karvalla varustettuna toisen tuntiponin satula. Kaverin varustaminen oli yksi mielenkiintoinen episodi, kun tämä heilui, hääräsi, pyöri ja väkersi ties mitä kun yritin vääntää kuolaimia suuhun. Lopulta tamma rauhoittui ja sainkin selvitettyä ihanan pitkän ja tuuhean harjan ja hännän. Suihkepullokaan ei ollut kovin pelottava ja saatiin häntä selvitettyä vesipedon hoitosuihkeen voimalla ;)
Neiti on siis 5-vuotias haflinger tamma, ihan mielettömän kaunis tapaus! Aika pyöreässä kunnossa tällä hetkellä, mutta eiköhän se tuosta hoikistu :) Kutsumanimeksi hyväksyttiin mun ehdotus Winnie.

Maneesissa taluttaessa Winnie vähän kyttäsi, katseli, kiersi estevaraston kauempaa ja steppaili välillä pikku raviaskelia. Selkään mennessä fiilis oli "täältä tullaan tänään alas ja lujaa" (tiedän, aivan väärä asenne, mutta tämän kuvan sain ponista) mutta poni muuttui kuin toiseksi eläimeksi kun istuin selkään. Se rentoutui, rauhoittui ja luotti ratsastajaan ihan täysin. Ratsastaessa tamma oli mielettömän tasainen, kuuliainen ja yritteliäs. Laukka oli vielä vähän raakaa, mutta eiköhän sekin kehity kun ikää ja tasapainoa karttuu. Omalla moottorilla kulkeva poni oli superkiva ratsastaa ja lupauduinkin ostamaan ponin jos se joskus tulee myyntiin ;) Kaiken lisäksi omistaja oli niin tyytyväinen mun ratsastukseen ja sujuvaan yhteistyöhön ponin kanssa, että saan Nekun sijaan mennäkkin tällä ponilla Julin töiden ajan! :) Olen aivan innoissani, tästä ponista voi tulla vielä jotain tosi hienoa! Selässä tunsin olevani kotona ja palaset ponin kanssa vaan napsahtelivat kohdilleen. Ihan mieletöntä, olen niin tyytyväinen (:

Loppuun vielä ihan pieni video, josta näkee vähän ponin liikettä. Ei ole todellakaan ratsastuksen parhaita pätkiä, mutta jotain kuitenkin :)


3 kommenttia

  1. näyttää kyllä aivan ihanalta tuo poni! :)

    VastaaPoista
  2. näyttääpäs kivalta! :) onko toi siis metsäkylässä yksärinä vai ihan ratsastuskoulunkin käytössä?

    VastaaPoista
  3. Siis ratsastuskoululle tuli, en tiedä miten paljon ja mitä tunteja tulee jatkossa tekemään (: Jos tätä alan vuokraamaan niin luonnollisesti tekee vähemmän ratsastuskoulun tunteja. Poni on kuitenkin sen verran nuori ja sättä ettei ihan pienimpien tunneilla ainakaan pärjää.

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat