torstai 5. toukokuuta 2011

Tutustumista vielä


Eilen kävin Eltonin kanssa ratsastamassa ihan itsenäisesti, ensi viikolla menen taas tunnille. Väänsin koulua kentällä kun siellä ei ollut ketään muita, turha lähteä maneesille asti kun kentällä on sopivasti tilaa ratsastaa yksin :) Tein alkuun pysähdyksiä jotta sain ponin taas vähän herkemmäksi pohkeille ja pidätteille, minkä jälkeen ravailin reipasta ravia kahdeksikolla. Tein muutamant käynti-ravi siirtymiset ja otin verryttelyyn laukkaa keskiympyrällä.


 Kentän toisessa päädyssä oli jotain mielettömän pelottavaa mikä ei kuitenkaan mun silmään osunut ja muutamaan kertaan Elton päätti liueta paikalta. Oli ihan kiva huomata että pelästyessään poni ei kuitenkaan tee täyttä U-käännöstä tai lähde rodeoimaan :) Poni myös rauhoittui tosi nopsaan välikohtausten jälkeen ja jatkoi tyytyväisenä työntekoa kun sille antoi jotain tekemistä. Ehkä tämän kanssa uskaltaa lähteä joskus ihan kunnolla maastoonkin. Pitää vaan saada joku kaveri neuvomaan teitä, kun oma suuntavaisto on niinkin hyvä että onnistun eksymään 100m x 50 m metsään.
Verkan jälkeen tehtiin vähän aikaa kolmikaarista ravissa lisäten käyntisiirtymiset pituushalkaisijan kohdalle. Muutamat pohkeenväistöt tehtiin myös ravissa ja kokeiltiin laukassakin- itseasiassa laukkaväistö sujui paljon raviväistöä paremmin :D On se niin kiva ratsastaa välillä ponilla joka osaa asioita joita en itse osaisi edes pyytää. Innostuttiin kokeilemaan myös laukanvaihtoja kahdeksikolla ja niitäkin saatiin onnistumaan varmaan kolme peräkkäin.Lopuksi lähdettiin lyhkäiselle maastokävelylle tutustumaan lähimpään polkuun joka löydettiin. Hetken kyllä tuntui ettei polulta löydetä kotiin, mutta saatiinpas kuitenkin pieni lenkki aikaiseksi :) Maastoilukin sujui hienosti, poni oli reipas ja selväpäinen.

Päivästä jäi hyvä fiilis, tosin huomasin sen ettei Elton oikeasti liiku kentällä yhtä hyvin kuin maneesissa. Jossain vaiheessa tuntui että ponista vain loppui virta eikä se enää edennyt. Eikä johtunut kyllä väsymyksestä tai kuumasta ilmasta kun niskaan tihutti vettä ja alla oli ehkä puoli tuntia kevyttä työskentelyä.. Poni ei myöskään onnistunut hikoilemaan pisaraakaan edes satulan alta. Noh, tässä on vielä opettelemista ja monessa muussakin asiassa kyllä :) Niin kovasti tekisi mieli jo käydä ponilla useammin, mutten vain ehdi kun pitää lukea pääsykokeisiin :/ Mutta syksyllä sitten:)


 ja AINIIN! Sain kutsun leikkaukseen 8.6 :( Jalka leikataan kahdesta kohtaa ja haavat tulee juurikin jalan sisäsyrjälle, missä satula hankaa kaikista pahimmin. Eli tulee varmaan 2 kuukauden ratsastuskielto kun satulaan ei voi kiivetä ennen kuin haavat on tosi hyvin parantuneet :/ Kiva kesä siis tulossa, hypin kepeillä varmaan ensimmäisen kuukauden ja toisenakaan en saa uida tai voi näyttäytyä missän julkisilla paikoilla sortseissa rumien ja tulehtuvien haavojen takia. Nyyh! Pitää nyt siis varmaan ratsastaa koko kesän edestä ennen sitä. Jäähän tuohon pääsykokeiden ja leikkauksen väliin melkein 2 viikkoa aikaa. :p

Kuvista kiitos Nennalle! :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat