torstai 26. toukokuuta 2011

Superfiilis

Elton rokotettiin maanantaina, eli keskiviikkona piti ratsastaa vielä kevyesti. Vuokrausvihosta lueskelin että omistajat olivat molemmat tulleet ponilta alas lähipäivinä, mikä vähän kauhistutti kun olin suunnitellut että nyt vihdoin kokeilen mennä ilman satulaa. Päätin mennä kuitenkin kentälle ja ottaa satulan kentän laidalle mukaan ihan henkiseksi tueksi, laittaisin sen selkään sitten kun olen tullut alas ;)
Ponilla on aivan ihana selkä ja tosi mukavat ja pehmeät askeleet, istuin taas tämänkin ponin selässä paremmin ilman satulaa kuin satulan kanssa. Tein alkuun taas pysähdyksiä ja herkistelin ponia pohkeelle ja ohjalle. Kun pysähdykset sujui otin mukaan lyhyitä ravisiirtymisiä, joita tein ensin uralla ja myöhemmin kahdeksikolla. Aina välillä otettiin pidempiä käyntityöskentelypätkiä, joilla työskentelin volttikahdeksikolla ja pääty-ympyrällä. Ponin herättelyn vuoksi otin kirjaimellisesti ihan muutaman askeleen laukkaa molempiin suuntiin, jonka jälkeen taas taivuttelin käynnissä.
Laukan jälkeen tapahui jokin ihme ja poni alkoi liikkua ihan todella mukavasti :o Myötäsi ja kulki pyöreänä, mitä ei ole tuossa määrin ennen tapahtunut. Jatkoin taas ympyrällä känti-ravisiirtymisiä vähän pidemmillä jaksoilla niin, että ravia tuli ehkä kierroksen parin verran ja käyntiä tuplasti sen.

Loppuun kokeiltiin vähän avotaivutuksia käynnissä, mikä nyt ei sujunut erityisen hyvin kuitenkaan. Ehkäpä treenataan niitä ensi viikolla :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat