torstai 12. toukokuuta 2011

ponikuumetta

Olen nyt kovasti miettinyt ja haaveillut ja pohtinu että ihan oikeasti haluaisin Julin omaksi syksyllä. Ponia on useaan kertaan aikaisemmin jo tyrkytettykkin mulle, eli tallipaikka ja rahat vain puuttuu. En tiedä vielä opiskelenko syksyllä Turussa, Tampereella, Helsingissä vai Raumalla ja siitä aika paljon riippuu tottakai myös tallipaikkojen hinnat. Helsingissä saa kaikesta maksaa itsensä kipeeksi, kun taas muualla ponia voisi pystyäkkin ylläpitämään.
Turussa tallipaikan saa halvimmillaan 250 eurolla, Tampereelta bongasin hyvän kuuloisen paikan 360 eurolla, mihin kuuluu madotuksetkin neljästi vuodessa.
Kengitykset maksaa googlen mukaan keskimäärin 80 euroa kerta, eli suunnilleen sen 40 euroa kuukaudessa kun kengitysväli on 8 viikkoa. Raspaus kerran vuodessa maksaa n. 30 e. Eläinlääkärikuluihin pitää tottakai olla rahaa säästössä myös. Jos nyt kovasti lähdetään pyöristämään niin voi olla että keskimäärin 400 euroa kuukaudessa voisi riittää ponin elättämiseen. Sitten päästäänkin kysymykseen: saako opiskelija revittyä joka kuukausi 400 euroa ylimääräistä rahaa ponin ylläpitoon? Jos saan töitä niin voi onnistuakkin, tosin jos opiskelen ja teen töitä niin ehdinkö enää ratsastaa? Vuokraajaa olen tottakai myös miettinyt, mutta se onkin eri asia että tahtooko kukaan vuokrata vanhaa, laiskaa, osaamatonta ja vikuripäistä vuonotammaa jolla omistaja ei anna hypätä? Isoja ja vaikeita kysymyksiä joihin en pysty vielä vastaamaan. Pitää vain toivoa kovasti että asiat jotenkin järjestyisi ja ihan oikeasti pystyisin tamman vihdoin itselleni ottamaan :) Toki myös opintolaina on yksi suuri taikasana. Pitää myös miettiä mistä on itse valmis luopumaan ja kiristämään että pystyy ponin omistamaan.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat