keskiviikko 11. toukokuuta 2011

En pidä yksityistunneista!

Tänään mulla oli taas Eltonin vuokrapäivä ja tarkoitus oli mennä pienryhmätunnille. Toisen ratsastajan hevonen kuitenkin ontui ja jäin tunnille yksin. En todellakaan nauti yksityistunneista kun opettajan huomio on koko ajan vain minussa eikä välillä toisissa ratsukoissa. En ole tykännyt käydä edes tuttujen opettajien yksityistunneilla, voitte kuvitella mitkä paineet tulee ratsastaa uuden opettajan valvovan silmän alla ja vieläpä ponilla jonka käyttöohjeita ei ole vielä kerinnyt selata läpi..
Tehtiin onneksi suht helppoja juttuja jotka sujuikin aina lopulta kivasti. Alkuun testattiin kaikki avut läpi: tehtiin voltteja (kääntyykö?) pysähdyksiä (jarru?) liikkeellelähtöjä ja temponvaihteluita (kaasu).  Poni herkistyi pohkeelle taas ihan hyvin kun vain muistin vaatia ja ratsastaa löysäilyn ja matkustamisen sijaan :)
Verkan jälkeen tehtiin päädyssä salmiakkikuviota, eli käännettiin aina kulmissa ulkopohkeella ja sisäohjalla. Kääntymiset alkoi tapahtua nopeammin ja paremmassa tempossa, minkä jälkeen samaa jatkettiin ravissa ja salmiakkikuviota venytettiin ympyräksi. Neljä kertaa kierroksen aikana taivutettiin lievästi sisälle sisäohjalla ja ulkopohkeella ja näiden käännösten väleissä, siis myös yhteensä neljästi, pyydettiin sisäpohkeella eteen ja taipumaan & pysymään ympyräuralla.
Lopuksi työskenneltiin samaisella ympyrällä laukassa tehden ensin laukannostoja reippaasta harjoitusravista. Puoli kierrosta laukassa ja puoli ravissa. Laukannostot parani koko ajan ja lopulta laukkaa jatkettiin ympyrällä tehden kahdesti kierroksen aikana temponlisäys. Tällä kertaa poni laukkasi kunnolla eteen ja itsekin istuin ponin selässä paremmin "ratsastamatta" laukkaa. :) Kädestä sain taas kehuja, hyvä kun edes jokin osa istunnasta on suhteellisen hyvin! Olen oppinut pitämään kyynerpäät lähellä kylkiä ja ratsastamaan pidemmällä ohjalla selkä suorassa. Kuvia ei tällä kertaa ole, ehkä ensi viikolla. Suunnittelin vähän kouluvääntöä ilman satulaa..

Pakko lisätä tähän vielä kuva meidän Siiristä ja tuttujen 9 viikkoisesta Peetu- pennusta, jota käytiin moikkaamassa :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat