sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Happy birthday my little friend

Torstaina Julilla oli synttärit, tamma täytti 19 vuotta :) Kävin tallilla hemmottelemassa ponia ompuilla ja banaanilla, mutta banaani ei maistunut. Omppuja olisi mennyt vaikka kuinka, mutta banaani tuli suusta kaaressa ulos. Olisi vain pitänyt ottaa varman päälle ja viedä se päärynä joka on aikaisemmin hyväksi todettu.

Samaan aikaan tarhaili miniponi Lady jolle sitten kävin tarjoamassa banaanin loppuja. Bansku todellaki teki kauppansa - poni mussutti todella tyytyväinen ilme naamallaan ja lopuksi aina nuoli käden ihan puhtaaksi. Lady makoili maassa ja ponkaisi ylös ja lähti ravissa perään kun lähdin tarhasta. Iskä oli koiran kanssa mukana kun tarkoitus oli vain piipahtaa tallilla, niin Siirikin pääsi moikkaamaan pientä ponia. Koiraa vähän jännitti, minkä saattaa huomata takajalan varpaiden asennosta ;)


Lauantaina oltiin kaverin kanssa luvattu taas lähteä edustamaan Länsi-Turun viikon tapahtumaan. Juli teki tunteja niin jouduttiin ottamaan mukaan Waltsu niin kuin vähän epäiltiinkin.. Poni oli aivan järkyttävässä kunnossa kun hain sen tarhasta, sillä ei ilmeisesti tällä hetkellä ole hoitajia ollenkaan, ainakaan päteviä sellaisia. Poni oli aivan talvikarvan peitossa vieläkin ja jalkojen sisäpinnat oli täynnä lähtevän talvikarvan tekemiä rastalevyjä. Harjattiin ponia melkein tunnin verran, selvitettiin häntä (joka selvityksen jälkeen ylsi jo maahan asti) ja varustettiin poni talutusratsastusta varten.
Matka pelipaikalle sujui hyvin, toisin kuin odotettiin. Jo tallin pihassa Waltsu kuljetti kaveria ravissa pitkin nurmikkoa. ;) Waltsu ei reagoinut hirvittävään ihmismäärään tai autoihin mitenkään ja pikkumuksut saivat tyytyväisinä paijata pientä karvaista ponia jonka tukkakin tuoksui hyvälle (vesipedon hoitosuihke <3 ). Muutaman talutuskierroksen jälkeen typerällä pienellä ponilla kuitenkin napsahti päässä ja Waltsu antoi itsestään, meistä ja koko tallista hyvän kuvan pukittamalla pienen lapsen alas. Kyllä HÄVETTI ja kiukutti ja vaikka mitä, poni sai lähteä saman tien takaisin kotiin. Käväisin kusipään selässä kotimatkalla ja tein muutamat siirtymiset, pysähdykset ja peruutukset. Reippaampaan raviin pyytäessä alkoi pää heilua siihen malliin että kohta lentää peräpää, mutta kai se tällaisen painon alla pysyi alhaalla ;) Mutta juu, oli viimeinen kerta kun Waltsun kanssa lähdetään minnekkään.
Waltsun järjestettyä työpäivän lyhennyksen olin kotona jo paria tuntia aikaisemmin kuin piti niin ehdin kaverin mukaan moikkaamaan Penniä, joka on tytöllä siis ylläpidossa tämän kuukauden :) Harjailtiin pullea tamma yhessä ja nypittiin rastat jaloista. Pidin parivaljakolle pienen estetunnin, jonka jälkeen pestiin poni. Tässä kuva taitavasta esteratsukostakin :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat