tiistai 15. joulukuuta 2015

Joulukalenteri #15

Joulussa ja talvessa minulle hurjan tärkeää ja rakasta on lumi. Kovatkaan pakkaset eivät häiritse, kunhan valkoista ja kimaltelevaa lunta on paljon! Joulunodotukseni on viime vuosina kärsinyt lumen puutteesta - tuntuu, ettei joulu tule, koska lumi vain viivyttelee tuloaan. Jos ei jouluna ole lunta, voiko joulupukki tullakkaan? Hän ei pulkallaan pääse kulkemaan lumetonta pintaa maan...
Pientä lohdutusta lumettomuuteen saan selailemalla vanhoja videoita viime vuosilta. Näitä katsellessa voin lähes tuntea, kun pakkanen nipistelee poskia ja kuulla, kuinka lumi narisee kavioiden alla. Voin taas tuntea sen jännityksen, kun nostaa laukkaa ensimmäisen kerran lumisella pellolla - järki sanoo, että kohta maistellaan lunta, mutta sydän janoaa vauhtia ja pöllyävää lunta.

Vanhojen videoiden kautta pääsen fiilistelemään taas niitä parhaita hetkiä entisten rakkaimpien hevosten kanssa. Pääsen taas melkein kuin rutistamaan jalkani pyöreän Julin ympärille ja tarttumaan Poju-ponia harjasta. Joskus vuosien päästä saan myös muistella huikeaa pientä haflingeria ja sydämellistä talven satuhevosta, joka tanssi pakkasessa auringonsäteissä.

6 kommenttia

 1. Heippa Essi!
  Kiitos tosi hienosta blogista, olen ollut aktiivinen lukija jo monta vuotta :) mulle tuli hirveä hinku katsoa Julista video Kaksi niin hehkuvaa, mutta en löytänytkään sitä sun youtube-kanavalta :( olinko vain sokea? Voisikohan sen nähdä vielä jostain? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla! Toivottavasti viihdyt lukijana vielä monta vuotta lisää. :) Kyseinen video jota kaipailit, on kaverini tekemä eikä siksi löydy minun youtube kanavaltani. Pitäisi löytyä ihan youtuben hausta "Essi ja Julita"! Jos ei löydy niin tule kertomaan, metsästän sitten linkin sinulle. :)

   Poista
  2. En löytänyt vieläkään :( olisi superhienoa, jos saisit linkin suoraan tänne! :))

   Poista
  3. Hitsi vie, tässä on nyt käynyt niin että kaveri on muokannut youtube-tilinsä yksityiseksi. :( Ei näy siis hänen tekemänsä videot enää..

   Poista
 2. Ai että kun näitä katteli niin tuli niin ikävä kunnon talvea. Nyt kun muistelee, niin kunnon hanget ovat viimeksi olleet täällä etelässä varmaan 2012..?!! Silloin olen itse viimeksi ratsastanut lumessa, jota on ollut yli polvenmitan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano! Talvi oli ennen mun lempivuodenaika, mutta en voi kyllä enää sanoa nauttivani näistä "talvista". :( viime talvena oli joukun aikoihin jonkin aikaa lunta ja kunnolla pakkasta, mutta siihen se talvi sitten loppuikin.

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat