lauantai 12. joulukuuta 2015

Joulukalenteri #12 Temppukoulutus: espanjalainen käynti

Harri on opetellut ahkerasti uusia temppuja ja nyt viimeisimpänä työn alla on ollut espanjalainen käynti. Tämä jos mikä on sellainen temppu, joka espanjasta kotoisin olevan kouluratsun tulee osata!

Harri on hirmu nopea oppija ja sisäisti tempun videolla näkyvään pisteeseen saakka kolmessa vai neljässä harjoituskerrassa, eli alle viikossa. Moni hevonen tarvitsee varmasti paljon enemmän aikaa ja osa voi vaatia esivalmisteluja ennen tempun opettelua; raippaan totuttelemista ja kerjäämisen lopettamista.


Voinko opettaa hevoselle espanjalaisen käynnin?


Onko hevonen omasi?
Mikäli et ole hevosen omistaja, pyydä omistajalta lupa tempun opettamiseen.

Kerjääkö hevonen?
Mikäli hevosella on tapana kerjätä, se voi alkaa huitoa vaarallisesti jaloillaan saadakseen nameja. Opeta hevoselle ensin jokin harmittomampi temppu, kuten harjan nostaminen lattialta ja opeta hevonen siihen, että se saa palkinnon vain, kun suorittaa tempun pyydettäessä. Älä kiinnitä hevoseen mitään huomiota, mikäli se tarjoaa temppua pyytämättä.

Pelkääkö hevonen raippaa?
Raippa toimii tämän tempun opettamisessa tärkeänä merkinantovälineenä. Mikäli hevonen pelkää tai väistää raippaa voimakkaasti, tulee sen ensin tottua raipan kosketukseen ja hyväksyä se. Kosketa hevosta raipalla varoen ja palkitse sekä kehu rauhallisesta käytöksestä. Jätä väistäminen huomiotta. Kun voit koskea raipalla minne tahansa ja silitellä sillä hevosta ympäriinsä, voit aloittaa temppukoulutuksen.

Mikäli yllä luetellut asiat ovat kunnossa, voit aloittaa temppukoulutuksen tämän tempun osalta. Videolla on yksityiskohtaiset ohjeet espanjalaisen käynnin opettamiseen. :)
1 kommentti

  1. Kyllä Harri on todella nopeasti opiinut😲,hienolta näyttää.😍

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat