lauantai 5. joulukuuta 2015

Vastalaukkapäivä

Ponipäivä osui tällä viikolla kerrankin sille yhdelle ja ainoalle kauniille, sateettomalle päivälle, jolloin satuin vieläpä pääsemään töistä aikaisin. Moona viihtyi päivän kanssani tallilla, joten saatiin pitkästä aikaa niin kuva- kuin videomateriaaliakin.

Puuhailtiin Winnien kanssa vähän vastalaukkoja ja pyöriteltiin ravia rennommaksi. Poni tuntui hieman epätasaiselta edestä, eikä tuntuma meinannut alkuun kelvata ponille. Vähitellen Winnie kuitenkin pehmeni ja tuli tasaisemmaksi ja kevyemmäksi suustaan. Tällä kertaa ei tehty mitään ihmeellisiä temppuja, vaan työstettiin ravia kuntoon.
Vastalaukat onnistui tällä kertaa yllättävän kivasti. Tämä videolla näkyvä tehtävä on ponille helpompi vastalaukan suhteen, kuin loiva kiemuraura, jolla etuosan laukka vaihtuu turhankin helposti. Puoliympyrällä vastalaukka säilyy ja pääsen kehumaan ponia onnistuneista suorituksista.Laukka onkin meillä tällä hetkellä oikein työn alla. Ravissa Winnie liikkuu jo todella kivasti kantaen itsensä ja liikkuen rentona selän läpi. Ravissa sujuvat varsin mallikkaasti jo avot ja väistötkin, mutta laukassa poni kaipaa vielä tasapainoa. Tehdään vastalaukkaharjoituksia tasapainon parantamiseksi ja kokoamisharjoituksia, jotta saataisiin laukkaa hieman lyhenemään. Kun saadaan laukka tasapainoisemmaksi ja lyhyemmäksi ja poni kantamaan itsensä rentona, voidaan alkaa miettiä varsinaisia tehtäviä laukassa.
Vuodenvaihteen jälkeen Winniestä kuuluukin hieman enemmän, sillä ryhdyn ratsastamaan tammaa kahdesti viikossa helpottaakseni omistajan luku-urakkaa. Aivan mahtavaa päästä puuhailemaan tämän ponin kanssa vielä enemmän! <3

Tuossa jokin aika sitten oli mahdollisuus esittää kysymyksiä kysymys-vastauspostaukseen sekä toivoa aiheita toivekuviin. Nyt olisi vielä viimeiset hetket avata oma sanainen arkku toiveiden ja kysymysten suhteen, jotta saadaan aikaan kattavammat joulukalenteriluukut. :) Kysymyksiä ja kuvatoiveita voi kirjoitella suoraan tämän postauksen kommenttikenttään. Kiitos aktiivisuudesta jo etukäteen!


1 kommentti

 1. Hienoin piirroksesi
  Lempiväri
  Kaunis sisustuselementti
  Kännykän taustakuva
  Harrin paras ruumiinosa
  Autoni

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat