perjantai 4. joulukuuta 2015

Joulukalenteri #4 Tavoitteita vuodelle 2016

Vuosi lähenee loppuaan ja vähitellen alkaa olla aika suunnata katse seuraavaan vuoteen. Tänä vuonna sain monia mahdollisuuksia kehittyä ratsastajana niin koulussa kuin esteilläkin; päästin valmentautumaan säännöllisesti Harrin kanssa ja kilpailtiin 1 ja 2 -tason kilpailuissa. Aksun kanssa pääsin hyppäämään säännöllisesti ja kilpailtiin 60-85 cm luokissa. Paljon ehti tapahtua ja nyt on tullut aika asettaa uusia tavoitteita hevosten ja ratsastuksen suhteen vuodelle 2016.

Tuleva vuosi tulee eroamaan varmasti paljonkin jo lähes takana olevasta vuodesta. Aksun kanssa tehty työ on tuottanut tulosta ja ponista on tullut päivä päivältä parempi opetusmestari omistajansa tyttärelle. Vähitellen olen tehnyt itseni tarpeettomaksi, kun ratsukko alkaa pärjäillä jo keskenänsäkin. Ensi vuonna jatkan varmasti Aksulla hyppäämistä, mutten enää viikoittain. Ajatuksena omistajan kanssa on ollut ylläpitää ponin hyvää ratsastettavuutta esteillä ja hypätä toisinaan isompia esteitä. Kilpailuissa minulle ei taida jäädä enää sijaa, sillä ponin oma kuski pystyy jo ratsastamaan kaksi pikkuluokkaa.


Harrin kanssa en aijo asettaa ensi vuodelle tavoitteita. Me keskitymme treenaamaan siinä määrin kuin hevonen on siihen kykenevä; kääntyyhän Harri jo 20-vuotiaaksi. Harri on tehnyt jo kevyemmin töitä koko syksyn; vaativat tehtävät on jätetty pois ja ollaan pyritty vahvistamaan Harrin heikompaa puolta. Treenaillaan ja tehdään juttuja Harrin mukaan ja toivotaan, että voin samassa vielä itse oppia jotain. Mikäli vielä löydetään hevosen liikkeeseen rentous ja tasainen tahti, voidaan kilpailla helpoissa luokissa. Aika näyttää, oliko tämä meidän viimeinen yhteinen kilpailukausi.


Winnien kanssa toivon voivani kehittyä yhdessä kouluratsastuksen saralla. Poni on väläytellyt huikeaa potentiaalia ja mieletöntä liikettä treeneissä, joten toivon saavani ponista ulos yhä enemmän sen kykyä suorittaa vaativampia asioita kouluratsastuksessa. Koska ponin omistaja on kiinnostunut kilpailemisesta, meitä tuskin tullaan näkemään kuitenkaan kilpakentillä. Omalla ratsastuksellani toivon voivani vaikuttaa ponin hyvään ratsastettavuuteen omistajansa kanssa.Omalta osaltani tavoitteiden asettaminen on hankalaa, ehkä jopa hieman turhauttavaa. Haluni kehittyä ja kilpailla olisi kova, mutta tällä hetkellä olosuhteet näyttävät sotivan vastaan. Harri ei tule viemään minua vaativiin kouluratsastusluokkiin, eikä rakkaista haflingereistakaan riitä minulle kilpahevosia. Toivon voivani kuitenkin kehittyä ratsastajana paremmaksi valmentautuen näillä hienoilla hevosilla, joita käytössäni on.

2 kommenttia

  1. Jos se vaan saadaan kuntoon, niin eiköhän löydy kisoja joissa laps menee 60cm ja sää 80cm :) -J-

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat