tiistai 8. joulukuuta 2015

Joulukalenteri #8 Vastauksia!

Pitkästä aikaa lukijat saivat taas esittää kysymyksiä, joihin parhaani mukaan vastailin. Ilmeisesti mitään kovin suurta ihmeteltävää ei ole jäänyt kenellekään, joten kaipa sitä voi onnitella itseään kattavien postauksien kirjoittamisesta. B)

Mikä on sun lempi hevosrotu?
Tämä on hankala kysymys! En ole edes ajatellut lemppari hevosrotua, kun kaikki suosikit on poneja, tai ainakin ponikokoisia rotuja. Jos ihan hevosen ostaisin, niin varmaan päätyisin tupsujalkaan. Shire tai clydesdale olisi hieno!

Entä ponirotu?
Tykkään erityisesti raskasrakenteisemmista isoista poneista, kuten haflingereista, vuonohevosista ja irlannin cobeista. Näistä viimeisin on ehkä se suosikkirotu!


Jos sun pitäisi valita yksi hevonen jolla olet ratsastanut mukavimmaksi ratsastaa koulussa/esteillä kuka se olisi?
Esteillä ehkäpä ratsastuskoulun pienikokoinen hevonen Hani, jolla hyppelin irtotunnilla helposti metrisiä esteitä. Kovana kakkosena tulee Winnie, joka etenee hurjan kivasti itse eteen ja hyppää kaiken eteensä tulevan kyselemättä.

Koulussa mukavimpia kokemuksia ovat olleet tallikavereiden pitkälle koulutetut ja ratsastettavuudeltaan hillittömän mukavat hevoset.
Millaisia hevosia tykkäät ratsastaa (lämmin/kylmäverinen, reipas/laiska, nuori/kokenut)?
Silmääni miellyttävät erityisesti kylmäveriset hevoset, mutta ratsastan nykyään kyllä mielellään lämminverisiäkin. Nuorempana vannoin hitaiden ja laiskojen ponien nimeen, mutta nyt olen oppinut arvostamaan hevosen omaa eteenpäinpyrkimystä ja nautinkin enemmän reippaampien ja jopa kuumien hevosten ratsastamisesta. Pidän sekä nuorten että kokeneiden hevosten ratsastamiseta - opin kaikilta hevosilta jotakin. Mikäli pitäisi valita vain toinen, valitsisin kokeneet hevoset, mutta tällä hetkellä olen kovin tyytyväinen siihen, että saan ratsastaa sekä nuoria ja kokemattomia, että kokeneempia ja osaavia hevosia.

Millainen olisi elämäsi hevonen?
Ehkäpä irlannin cob tai muu vastaava näyttävä ja isokokoinen, rotevahko poni. Liikettä saisi kuitenkin löytyä niin, että koulussa voisi kilpailla aluetasolla helppoja luokkia ja esteillä vajaata metriä. Tärkeintä hevosessa olisi kuitenkin utelias ja ystävällinen luonne; elämäni hevonen olisi paras ystävä, jonka kanssa on mukava puuhailla lajissa kuin lajissa.

Oletko ajatellut joskus ostavasi oman hevosen? Millainen se olisi?
Olen kyllä ajatellut, mutta tässä elämäntilanteessa se ei ole ajankohtaista. Tällä hetkellä minulla on niin paljon mukavia hevosia ratsastettavana, ettei oman hevosen ostaminen olisi edes järkevää.

Este- vai kouluratsastus?
Enpä oikein tiedä! Olen kovasti innostunut kouluratsastuksesta, mutta kuitenkin kaipaan esteratojen vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Päälajina pidän ehkä koulusta enemmän, mutta ehdottomasti haluan myös hypätä ja mahdollisuuksien mukaan kilpaillakin esteillä.Lempi vuodenaikasi, miksi?
Talvi, mikäli se vain on oikea talvi, eikä tällainen sateinen ja pimeä syksyn jatke. Rakastan paukkuvaa pakkasta ja paksuja luihankia, aurinkoisia talvipäiviä ja joulua!


Lempi harrastukset (ei ratsastus)?
Soitan pianoa, piirrän, frisbeegolfaan, lumilautailen ja valokuvaan, mutta näistä suosikki on varmaankin lumilautailu.


Omistatko mitään lemmikkieläintä?
Itse en omista tällä hetkellä lemmikkejä, mutta perheelläni on koira, joka asuu vanhemmillani. Vielä kotona asuessani minulla on ollut akvaario ja hamsteri, mutta tällä hetkellä aika ei edes riittäisi Harrin lisäksi muille lemmikeille.

Mikä on lempi herkkusi?
Hedelmäkarkit ja salmiakki yhdessä!

Harrin plussat ja miinukset?
+ huippu luonne
+ pienehkö koko
+ koulutustaso
+ positiivinen asenne työntekoon
+ uteliaisuus, oppimiskyky
+ maastovarmuus

- iän tuomat rajoitukset
- mieltymys mutaan ja piehtaroimiseen

Onko Harri "elämäsi hevonen"?
Harri on aivan upea ja ihana hevonen sekä minulle todella rakas, mutta ei kuitenkaan elämäni hevonen. Ajattelen niin, että elämäni hevonen on sitten joskus aivan ikioma.

Mikä on parasta, entä huonoa
a. Harrissa
Parasta Harrissa on sen lempeä ja utelias luonne. Ihanaa on toki myös sen osaaminen, koska olen saanut oppia Harrilta hurjan paljon. Harrin huono puoli on sen ikä - voi kunpa Harri voisi olla viisikin vuotta nuorempi!

b. Winniessä
Winniessä ihaninta on sen ponimaisuus! Mitään ei saa ilmaiseksi, ei etenkään luottamusta. Kun kuitenkin lopulta saa kokea onnistumisia, ne todellakin tuntuvat erityisen huikeilta! Winniestä onkin hankalampi keksiä huonoa puolta. Ehkä toisaalta se ponimaisuus heijastuu toisinaan myös negatiivisesti, kun poni päättää loikkia tai hypätä pystyyn.

c. Aksussa?
Aksussa ihan parasta on sen rehellisyys. Se on yritteliäs kaveri, joka luottaa ratsastajaansa ja hyppää kyselemättä kaikki eteensä tulevat esteet. Aksun heikoin puoli on sen vauhti; toisinaan sitä on riittävästi, mutta toisinaan poni taas liikkuu kuin täi tervassa.


2 kommenttia

  1. kiva postaus :) minkä korkuinen harri on? kuinka pitkä itse olet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisikohan harri siinä 155 cm paikkeilla, itse olen 159 :)

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat