tiistai 5. kesäkuuta 2012

Puolustuspuheenvuoro!

Kyllä, kyllä minä näitä ihan oikeasti tarvitsin. Olin puhunut näiden hankinnasta jo aikaisemmin ja jos en ollutkaan, en vain aikaisemmin tiennyt tarvitsevani näitä. Tämä oli täysin perusteltua ja fiksua, käynhän minä sitäpaitsi töissä ja ansaitsen rahaa.

Pääsin siis käymään Suomen Ratsutarvikkeessa tänään... Ennen lähtöä totesinkin ystävälle, että varmasti ostan jotain mitä en kuitenkaan tarvitse, tyhjin käsin en varmasti pääse kaupasta lähtemään. No niin, en päässyt en.

Lähdin siis etsimään niitä vaalean harmaita ratsastushousuja kesäkäyttöön. No arvatkaa ostinko harmaat? EN. Ostin MUSTAT! Niin fiksusti olin perustellut itselleni, että kyllä minä uudet housut tarvitsen, kun farkkuratsarit on tummat ja hiostavat kesällä. Menin sitten ja ostin mustat kokopaikkaiset housut, koska ne istuivat niin hyvin jalkaan ja tuntuivat kivoilta. Halvatkin olivat vielä! Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, niinhän sitä sanotaan? Mietin mustien housujen käytännöllisyyttä uudestaan sitten kun se kesä oikeasti tulee ja saan lämpöhalvauksen ratsastaessani pikimustissa housuissa.


Tottakai löysin sitten oikein mehukkaan värisen riimunkin, jonka ajattelin sopivan oikein hyvin Winnielle. Sen nykyinen riimu kun on Full kokoinen ja vähän iso sille... Tottakai tästä ihanasta lilasta riimusta löytyi tasan vain se yksi COB koko, niin se oli ihan pakko ostaa. Aivan pakko, eihän Winnie nyt voisi esimerkiksi tallin sinisessä tai jopa yök, keltaisessa, riimussa tarhailla. Ei tietenkään!

Eikös seuraavaksi tullut vielä vastaan riimun väreihin sopivat sukat. Myönnän, olisin varmasti pärjännyt ilmankin, mutta sukkia ei voi olla koskaan liikaa! Lupasin itselleni, että nyt heitän kahdet huonokuntoiset sukat pois. Eikös se hieman kompensoi??

Näillä varusteilla pääsin lähtemään hevostarvikeliikkeestä, en sentään koko kauppaa tyhjentänyt. Hyllyille jäi vielä ihana sadeloimi, satulahuopa, kisahousut mulle, meksikolaiset timanttisuitset... En uskalla mennä tuota kauppaa kahta kilometriä lähemmäs vähään aikaan, etten vain hairahdu hakemaan noita ihania varusteita, jotka siellä hyllyillä huutavat nimeäni.

Käväisin vielä ruokakaupassa hakemassa perheen ruokaostokset ja poikkesin matkalla lemmikkieläinliikkeeseen. Sieltä löysin vihdoin kauan ( no juu, viikon?) etsimäni koirien klikkerin. Tämän ostamisesta en tunne yhtään huonoa omaatuntoa, tätä hankintaa ei tarvitse edes selitellä minään päähänpistona tai heräteostoksena. Tätä päästään siis testailemaan Winnien kanssa lähipäivinä. ( Sainpas muuten huvittuneen ja hieman kysyvän ilmeen, kun tiedustelin lemmikkikaupasta klikkeriä suunnilleen " Tarvitsen ponille klikkerin, sellaisen koirien naksuttimen, onko teillä niitä?" )

9 kommenttia

  1. hei, älä 'murehdi' niistä sun mustista rida housuist. Nimittäi mul oli mun ensimmäisinä housuina mustat, joo pakko myöntää et niil tuli kyl aika kuuma mut ei muminkaa sillee. : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, hyvä tietää että olet säästynyt lämpöhalvaukselta, enköhän minäkin tästä kesästä selviä ;) Saa nyt nähdä tuleeko se kesä edes!

      Poista
    2. noo kylsä siit selviit, toivottavasti.. ;)
      mut se kesä olis ihan kivajo, et pääsis uimaa ku en oo viel ollu koko tänä vuonna ja esim viime vuonna olisin jo ollu kymmenii kertoi... : D

      Poista
    3. No ihan totta, olisi se kivempi pystyä liikkumaan ulkona shortseissa ja topissa, kun nyt täytyy olla aina kiskomassa takkia niskaan ;) Uimisestakaan ei uskalla haaveilla kuin korkeintaan uimahallissa..

      Poista
  2. siis mikä toi klikkeri oikein on?? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä käytetään koirien naksutinkoulutuksessa. Koira siis ehdollistetaan siihen, että naksaus tarkoittaa palkintoa. Aina kun koira tekee jotain oikein, se kuulee samalla sekunnilla ihmisen tekemän naksautuksen ja voi näin saada palkinnoksi herkun muutaman sekunnin viiveellä. Jos palkitsemisessa käytetään pelkkää herkkua, se ei aina ehdi juuri oikealla hetkellä koiran luo. Tällöin se voi saada palkinnon väärästä asiasta. Esimerkiksi istumaan opetettaessa koira voi istua "istu" käskystä, mutta nostaa pian takapuolensa ylös. Jos nami ehtii koiran suuhun vasta kun se on noussut ylös, se saa palkinnon nousemisesta, eikä "istu" komennon tottelemisesta. Klikkerin kanssa koira ( eli omassa tapauksessani poni) saa palautteen toiminnastaan siis heti. :)

      Poista
  3. Voiiiiiiiiii,ku on ihaana riimu<3 Kelle meinaat antaa ton?=) Ja koska tulee videopostaus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekstissäkin taisin mainita että Winnielle menee.. :) Videopostaus tulee kunhan saan jonkun kuvaamaan!

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat