keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Vasemman laukan mestari

Lihakseni ovat aivan jumissa. AIVAN - JUMISSA. Ilmeisesti olin unohtanut kuinka paljon töitä Julin selässä täytyy tehdä jos sen haluaa saada liikkumaan edes jotenkuten. Winnien selässä mun ei tarvitse kuin istua ja matkustaa, näyttää ohjalla vähän suuntaa minne mennään. Istunta taas kertoo askellajin.

Tehtiin tunnilla kolmikaarista kiemurauraa erilaisin variaatioin. Alku meni räpeltäessä kun yritin saada ponin hereille ja liikkumaan eteenpäin, mutta jossain vaiheessa Julikin löysi oman moottorinsa ainakin jossain määrin. Itseasiassa poni oli oikein kiva ratsastaa, kun se pysyi liikkeessä ja oli ihan ratsastettavissa!

Meitä säälittiin ja laukkatehtävää tehtiin ensin vasempaan kierrokseen. Julitahan kun siis nostaa lähes poikkeuksetta aina vain vasemman laukan. Ponin selässä on eräs valmentajakin käynyt joskus " näyttämässä miten se oikea laukka nostetaan", mutta vasentahan sieltä silloinkin vain tuli. Kahden käden sormilla on laskettavissa ne kerrat tämän kahdeksan vuoden aikana, kun olen tasaisella saanut nostettua oikean laukan tämän ponin kanssa!


Vasemmassa kierroksessa Juli oli yllättävän hyvä laukassa. Nostot olivat suht teräviä ja tempokin laukassa riittävä. Oikealle päin nousi sitä vasenta laukkaa, kunnes viimeisellä kerralla poni yllätti kun sain sen huijattua nostamaan laukan juuri ennen käännöstä. Oikea laukkahan sieltä tuli, jes!Julin kanssa päästään treenaamaan juttuja enemmän viikonloppuna, kun se on kolme päivää mun hoidossa. Saa nähdä mitä kaikkea kivaa keksitään, mielessä on ollut poni-picnic muunmuassa ;)

8 kommenttia

 1. Katonko mä vain, vai onko sielä noin helppo istuu? Mutta ihana juli j aessi silti.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julilla on kyllä siis ihan tosi pehmeät ja tasaiset askeleet, selässä on helppo istua jos poni vaan liikkuu eteenpäin. :) Jos joutuu kamalasti potkimaan ja puristamaan niin vaikeutuu istuminenkin..

   Poista
 2. Minä päivänätunti oli ? ja mikä aika? (:

  VastaaPoista
 3. moi, pakko kysyy, kuinka vanha oot?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moikka! Näytän paljon nuoremmalta kuin mitä olen, mittarissa on jo 20 vuotta. :)

   Poista
 4. Ihana blogi! Täältäpä saat uuden lukijan! :)

  http://juliaheppailee.blogspot.fi/
  ^ Jos tykkäilet, liity ihmeessä lukijaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Mä käyn kurkkaamassa sun blogin!

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat