keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

On/Off kevät

Viime päivät ollaan treenattu Pojun kanssa koulua, kun ollaan näillä näkymin tosissaan menossa Kuusistoon seurakoulukilpailuihin ensi kuun puolella. Luokkina on heC tasoinen aikuisohjelma 2002 sekä KN special, lisäksi tottakai jokin he A ohjelma mutta itse pohdin näiden kahden helpomman välillä kumpaan osallistun. Päädyin ensimmäiseen ja helpompaan, sillä tämän viikon treenien jälkeen olen epäitoivoinen erityisesti istuntani suhteen. Takapuoleni ei vain ihan oikeasti pysy satulassa! Yritän saada ensi viikoksi tunnin, että ehtisin harjoitella rataa valvovan silmän alla ennen kilpailuja.

Aikaisemmin tällä viikolla harjasin ja varustin Pojun pihalla. Ponista lähtee ihan hirvittävästi karvaa, tuntuu siltä kuin se kasvattaisi uuden turkin joka yö! Pitkän harjaustuokion jälkeen paineltiin maneesiin, jossa treenattiin sekä rataa että sen osia. Lisäksi treenasin ympyrällä ratsastusta ilman jalustimia, mistä on pätkä videollakin.

Tänään suunnattiin Pojun kanssa kentälle ja ehdittiinkin treenata avoja käynnissä ja ravissa, kunnes taivaalta alkoi tippua vettä. Ei tänään pitänyt sataa, ei todellakaan! Nyt piti tulla kevät ja lämpimät ilmat, mutta sääennusteet lupailee ihan muuta.
Vesisadetta lähdettiin pakoon maneesiin, jossa ihana poniäiti videoi ratsastustani. Vähän verkkaa sinne sun tänne, laukkaa ympyrällä kumpaankin suuntaan. Lopuksi tultiin tuota aikuisohjelman koulurataa, että sain sen videolle tarkempaa pällistelyä varten. Nyt kun näen omat virheeni videolta, on niihin helpompi kiinnittää huomiota seuraavalla ratsastuskerralla. Katsotaan joskos saisin samasta radasta taas ensi treenikerralla videon, niin ehkä nähdään jotain kehitystäkin! Lopulta postailen sitten radan kisoista tuomarin kommentteineen.

Tänään parannettavaa oli heti ensimmäiseksi pituushalkaisijan ratsastamisessa. Huomasin jo radalle lähtiessä, että nyt lähtee kovasti vinoon, mikä näytti vielä pahemmalta videolla, kun se ei ole aivan suoraan C päädystä kuvattu. Pysähdyksen jälkeen yritin vielä korjailla linjaa, mikä näytti vielä pahemmalta kiemurtelulta. 3- kaariseen olin suhteellisen tyytyväinen samoin kuin pysähdyksiin ja askeleenpidennyksiin. Pitäisi vain uskaltaa pitää vielä parempi ohjastuntuma ja säilyttää pidennys aivan loppuun asti! Laukan suhteen mun pitäisi rohkaista itseäni vaihtamaan väärää laukkaa. Huomasin että Poju nosti väärän, mutta kuvittelin sen vaihtaneen oikeaan. Noh, eipä vaihtanut. Vasempaan kierrokseen laukkatehtävä sujui oikein mainiosti. Kommentoikaa toki lukijatkin, antakaa surutta kommenttia radasta ja vinkkejä radan ratsastukseen, nyt saa arvostella ;) Yritän tosiaan ensi viikolla korjata virheitä parhaani mukaan.


PS! Pahoittelen suuresti tämänpäiväistä vaaleanpunaista ulkoasuani, huomasin vasta maneesin peilistä miltä todella näytän :D Kevättakki kun sattuu olemaan vaaleanpunainen, enkä aamulla ajatellut värien yhdistämistä sen enempää kun laitoin kouluun pinkin topin. Ainoat ratsastussukat mitä autosta löytyi, sattuivat olemaan myös vaaleanpunaiset...

9 kommenttia

 1. Mun mielestä kaikki meni tosi hyvin ! ;))

  Ite en sais ees poneille kuolaimia suuhun ;DD

  VastaaPoista
 2. mistä lähtien metsäkylän maneessissa ollut radio? :D on muuten paljon kivempi ratsastaa radio auki kuin täydessä hiljaisuudessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se siellä ollut KAUAN! :D Sitä vaan ei kukaan yleensä laita päälle enkä itsekään yleensä vaivaudu.. Eräs toinen ratsastaja käyttää radiota paljon, joten olen usein antanut jättää radion vielä päälle kun olen jäänyt maneesiin :) Jatkossa varmaan tulee itsekin laitettua useemmin päälle!

   Poista
 3. Askel ei juuri pitene. Rentouta jalka niin pääset istumaan paremmin. Treenaa satulalla mielummin, vaikka ilman jalkkareita niin pääset istumaan oikeaan asentoon. Ilman satulaa paha tuoli-istunta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Jalkaa tosiaan jännitän jostain kohtaa niin, ettei jalustimet pysy jalassa. Ilman jalustimia taas tuntuu että valun satulan takakaarelle, vaikka yritän istua mahdollisimman rentona.

   Poista
 4. Koitappa nostaa molemmat jalat ihan ylhäältä irti satulasta, mene niin hetki ja laske jalat takaisin alas. Toista tarvittaessa :) Älä nosta polvia ylöspäin, vaan koita nostaa jo lonkasta irti satulasta, ei siis jalkaa ylöspäin, vaan tavallaan ulospäin...Tajusitko tästä älyttömän huonosta selityksestä jotain :D Oikein kun tekee niin vain istuinluut on tällöin satulassa, ja kun laskee jalat takaisin alas, niin ainakin hetken pysyvät rentoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkki on Ratsasta paremmin- kirjasta? :) Itsellä on tuo ja siitä olen tuon saman tehtävän bongannut ja olen sitä yrittänyt aina alkukäynneissä toteuttaakkin!

   Poista
 5. Ei itseasissa, mulla ei oo sitä kirjaa :) Valmentaja on niin neuvonut kun on samoja ongelmia jalan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, okei! No mutta on varmaan sitten sitäkin suuremmalla syyllä tehokas harjoitus. :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat