torstai 15. maaliskuuta 2012

Uutta, käytettyä ja halpaa

Tuossa viime viikon puolella käytiin lopettavan ratsastuskoulun M.L. Pedantin kirpparilla. Odotukset eivät olleet kovin korkealla, kun kaikki tuntihevoset olivat isoja hevosia - suuria toiveita en siis elätellyt sen suhteen, että varusteista löytyisi mitään sopivaa Julille tai Pojulle. Kivan näköisiä loimia olikin paljon tarjolla, mutta kaikki olivat tottakai niin suuria, että ne olisivat olleet poneille pikemminkin nilkoissa roikkuvia mekkoja.

Tein kuin teinkin kuitenkin muutaman oikein passelin löydön! Olin jo pidempään etsiskellyt jotain nahkaista remmiä, josta saisi tehtyä Pojulle kaulanarun varusteettomaan ratsastukseen. Jalustinremmit on kuitenkin myyty aina pareittain ja ne ovatkin vähän turhan leveät ja pitkät tarkoitukseensa. Kirpparilla silmään osui kuitenkin martingaalin kaularemmi, joka sopii tarkoitukseen paremmin kuin hyvin. Kaiken lisäksi se oli vielä oikein hyvässä kunnossakin!

Bongasin varustekasasta myös aivan täydelliset ohjat, hyvä etten hyppinyt ilosta! Olen kauan kuolannut ohjia, joissa on pikalukot,mutta hintaa niillä van on aina ollut melko runsaasti. Näissä ohjissa oli sekä pikalukot että nappulat, aivan täydelliset siis! Tämän enempää ei voi ohjilta toivoakkaan :)

Kirppiskierroksen jälkeen käytiin vielä pyörähtämässä tallin pihassa olevassa hevostarvikeliikkeessä, Horse Sport Linesilla. Liike on tunnettu Kingsland valikoimastaan, joka onkin melkoisen kiitettävä putiikin kokoon nähden. Tällä kertaa alennuksessa oli hajakokoja kisapaidoista. Sattumalta sinivalkoisesta KL paidasta löytyi kuin löytyikin yksi sopiva koko, joten tottahan toki paita oli ostettava. Uskoisin että se näyttää varsin hyvältä farkkuratsastushousujen kanssa.
Ainoa ongelma paidassa on uudistetut SRL kilpailusäännöt. Nykyään kilpailuissa ei saa enää näkyä tuotteen merkki kuin yhden ainoan kerran vaatekappaletta kohti. Tuo paitahan on vuorattu KL logoilla.. En tosin ole selvittänyt, koskeeko sääntö vain aluetason ja sitä korkeampia kisoja, vai päteekö se myös seuratasolla. Enpä usko, että Metsäkylässä ainakaan aletaan kilpailijoita hylkäämään vaatetuksen vuoksi. :)

16 kommenttia

 1. Missä siellä Pedantissa oli se kirpputori, mitä muuta tavaraa oli myynnissä? :) Mitä siinä hevoskaupassa oli muuta ale hinnoissa kuin kisapaitoja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppari oli ihan tallissa ja myytävänä oli kaikkea mitä ratsastuskoulun hevosilta nyt voi jäädä jälkeen... :) Riimuja, naruja, suitsia, martingaaleja, suojia, pinteleitä, huopia, loimia...
   HSL:llä taisi olla osa KL vaatteista - 40 % noiden kisapaitojen lisäksi :)

   Poista
 2. Yritin katsella SRL:n koulu- ja estesääntöjä, mutta en löytänyt tuollaista sääntö muutosta? Muistatko, että mistä säännöistä luit tuon muutoksen, koulu vai estesäännöistä? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa luin sääntömuutoksesta vaan ht.netistä, en ole itse sääntöjä selannut vielä. Koitan selvitellä vielä tarkemmin kun tosiaan kiinnostaa että koskeeko tuo omaa kilpailua vai ei:)

   Poista
  2. Sääntöosa löytyi kilpailusääntöjen yleisestä osasta, viimeiseltä sivulta. :) Koskee siis sekä koulu- este, että kenttäkisojakin, lisäksi myös valjakkoajoa.. Aina seuratasolta ylimmille tasoille saakka. Se taas on eri asia, kuinka tarkasti tuota sääntöä noudatetaan ja vahditaan. Mulla ainakaan ei ole oikeastaan mitään vaatteita enää kisoihin päälle pantavaksi tuon säännön jälkeen, kun kypärässä, hanskoissa, housuissa ja turvaliivissä on kaikissa suuremmat logot kuin tuon 1 cm korkeat.

   Poista
  3. Aika outo sääntömuutos :o Yleensähän kaikki KL:n ja Eskadronin, jne. logot ovat suurempia kuin tuo 1x3cm.. Sama juttu siis mulla, että en voi esimerkiksi mitään kisahuovista käyttää. :/ Pitää tutkia asiaa tarkemmin ja sitten miettiä, että mistä repisi uudet kisahuovat ja muut varusteet, missä logo on suurempi kuin tuon 1x3cm :/

   Poista
  4. Juu sitä ihmettelinkin, kyllä menee todella monilta kilpailijoilta kaikki varusteet vaihtoon. Sitä tosin en voi vielä tietää, kuinka tarkasti tuota sääntöä tullaan valvomaan yhtään millään tasolla. Voi hyvinkin olla, että ainakin seuratasolla saa käytännössä edelleen kilpailla minkä kokoisissa logoissa tahansa.. Toivotaan ainakin näin, ettei tosissaan tarvitse alkaa varusteita uusia!

   Poista
  5. Juu, toivottavasti nyt ei kovin tarkkaan aleta logoja tuijottamaan.. Itse kisaan kansallista tasoa ja siellä sitä sitten varmaan eniten kytätään jos jollain tasolla /: Ei oikeen innosta hommata uusia kisavarusteita, just kun ostin uuden Eskadronin huovankin, jossa oli hieno iso logo ja oli tarkotus tulla kisahuovaksi! :D

   Poista
  6. No voi kurja, tosi harmittavaa! Tosiaan noilla korkeammilla tasoilla varmaan tarkkailevat enemmän kuin pikkukisoissa.. :/ Kurja lähteä kokeilemaankaan, maksaa matkoja ja lähtömaksuja ynm ja lähteäkkin tyhjin käsin kotiin kun ei päästetä kilpailemaan omissa varusteissa..

   Poista
  7. Niimpä/: Muutenkin tommonen rajotus on ihan ihme sääntö ;o Mitä väliä sillä loppujen lopuksi on, jos ratsastaja haluaa ostella arvokkaampia varusteita (kuten KL) ja varmistaa että se näkyy, valitsemalla tuotteen jossa logo on vähän isommalla...? /:

   Poista
  8. Ihan totta. Kai sitä aeuraavaksi pitää kilpailla merkittömissä halpahallin varsteissa, kun laadukkaiden merkkien logot ovat lähes aina suurempia kuin säännöt sallii. Sääntö on mun ymmärtääkseni ollut euroopassa voimassa jo pidempään, eli esim KL tai pikeur ei ole huomioinut sääntöä tuotteissaan valmistamalla sääntöjen sallimia kisavarusteita:(

   Poista
  9. Niin, FEI:n sääntönähän tuo rajoitus on ollut jo jonkin aikaa, mutta vasta täksi vuodeksi lisätty SRL:n kilpailusääntöihin.. Itse olen kyllä sen verran varusteurheilija, että kilpailen mielummin KL:n ja Eskadronin varusteissa kuin jossain halpahallin merkittömissä varusteissa... /:

   Poista
 3. Kuinka kauan toi kirppis on vielä auki? Ja tiedätkö minä päivinä ja mihin kellonaikaan? Mä en löytänyt Pedantin sivuilta mitään infoa...

  VastaaPoista
 4. Sääntö on olut voimassa jo vuosia. Nyt vain aletaan tarkkailemaan sitä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattanut olla FEI:n tmv säännöissä, mutta tämän vuoden sääntöihin se vasta on kirjattu muutoksena.

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat