torstai 22. maaliskuuta 2012

Jump, jump, jump!

Eilen hyppelin Pojulla taas itsenäisesti, kun aikataulujen kanssa oli säätämistä niin kovasti että oli hankala järjestää edes itseni tallille - saatikka sitten vielä valmentaja ja samaan aikaan minun kanssani. Hyppäsin tehtävää " se pyörii sittenkin", eli kolmea estettä maneesin keskellä niin, että niitä voi tulla loputtomasti peräkkäin kääntyen aina välillä oikealle ja välillä vasemmalle ja hyppäämällä aina seuraava vastaantuleva este. Tehtävä on mielettömän hyvä kääntämisen harjoittelussa sekä uusintaratojen ratsastamisessa. Sillä on helppo myös treenata esteiltä laskeutumista oikeissa laukoissa.
Verryttelin kahdella pikkuesteellä ratsastaen kahdeksikkoa. Laukka vaihtui aina esteen päällä ja seuraavalle esteelle ratsastettiin isommalla tai pienemmällä kaarteella. Poju sai aina hyppyjen välissä pitkiä hengähdystaukoja, kun se hikosikin niin valtavasti paksun talvikarvansa vuoksi. Varsinaista tehtävää, jossa tulin kaikkia kolmea estettä sekalaisessa järjestyksessä peräkkäin, hyppäsin vain hetken aikaa. Poju ei kieltänyt laisinkaan ja oikein imi esteille. Alkuun keskityin itse esteistä yli pääsemiseen niin paljon, etten kiinnittänyt huomiota siihen, missä laukassa poni tulee esteeltä alas. Loppua kohden kun keskityin enemmän kunnon ratsastamiseen, alkoi ponikin laskeutua oikeissa laukoissa alas.
Hengähdystaukojen jälkeen tulin vielä yhtä pystyä hieman korkeampana muutaman kerran. Poju ei taaskaan edes kysellyt että pitääkö hypätä, vaan innoissaan laukkasi kohti estettä ja hoiti sen mallikkaasti. Kyllä ponilla ihan oikeasti ponnua on! Seuraavalle hyppykerralle yritän saada jonkun pitämään tuntia, joskos sitä saisi vähän kommenttia omasta ratsastuksestaan ja myös ideoita hyppytehtävien suhteen.

Pahoittelen videon laatua! Videokamerani jäi kotiin, joten kuvasin kännykän kameralla.

7 kommenttia

 1. Ihmeen hyvä laatu kännykkälaaduksi, millä kännykällä kuvattu? :) kuinka usein muuten vuokraat pojua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on iPhone 4S:) poju on mulla "virallisesti" 2 päivää viikossa, mutta yleensä käyn 3 tai useampana päivänä sen mukaan miten omistajat pääsee itse käymään:)

   Poista
 2. miten oot iphonella itse pystynyt kuvaamaan näin tarkkaa ja pitkää hyvää videota? :D miettisin kun itselläni kans iphone, millaseen asentoo ja mihin pistit sen kuvaamaan? :D Ootko muuten ollu tyytyväinen iphonee ja miten sulla kestää se tallikäytössä? :D mulla meinaan meni just viimeviikolla etulasi sirpaleiks tallila xd

  VastaaPoista
 3. Tosikiva tehtävä!:D Täytyy itsekin kokeilla!

  VastaaPoista
 4. Hieno Poju! <3 :) munki pitäs sillä sit alkaa treenaamaa hyppyjä:D

  VastaaPoista
 5. Itseasiassa mulla hajosi se ensimmäinen malli, iphone 3 niin että se tippui tallin kivilattialle. Näyttö meni tuhannen sirpaleiksi, mutta onneksi vakuutus korvasi uuden puhelimen. Se uusi kesti tallikäytössä pari vuotta, kunnes viime syksynä kastui sateisella maastoreissulla kun takki ei pitänytkään vettä. Tämä uusi malli mulla on ollut nyt ehkä tammikuusta saakka ja hyvin on kestänyt, tosin olen kantapään kautta oppinut kohtelemaan sitä varovaisemmin. En esim. pidä sitä yleensä takin taskussa, vasn kameralaukussa, ettei se voi mennä rikki jos esim tipun ratsastaessa, hevonen potkaisee päin tai jos kumarrun ja puhelin tippuu vesiämpäriin. ( yhden puhelimen sekä dikikameran olen päästänyt päiviltään tuolla tavoin..) nyt mulla pn sekä näytön suojakalvo, että muovinen suojakuori käytössä suojaamassa puhelinta:)
  Kuvaamisen oon hoitanut laittamalla puhelimen poikittain maneesin toiselle sivulle, jossa on peili. Sen edessä on pieni syvennys, johon saa kameran vallan mainiosti kuvaamaan:)
  Itse puhelimeen oon ollut tosi tyytyväinen, ei mitään pahaa sanottavaa!

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat