torstai 28. huhtikuuta 2011

tunnilla

Eilen kävin uuden vuokraponin kanssa tunnilla tutustumassa ponin ohjausjärjestelmään ;) Tunnilla oli meidän lisäksi vain yksi ratsukko, eli maneesissa oli kivasti tilaa ja opetustakin sai paljon kun valmentaja keskittyi vain kahteen ratsastajaan. Kaveri oli myös mukana henkisenä tukena ja kuvaamassa.

Tehtiin alkuun pysähdyksiä ja isoja ympyröitä ravissa. Heti sain huomautuksen käsistä, kun nyrkit oli liian lähellä toisiaan ja välillä liian alhaalla kiinni hevosen säässä. Kyynerpäät pysyi kuitenkin hyvin kyljissä ja istunnasta sain hyvää palautetta mitä ihmettelin, kun sitä ei ole kukaan korjannut viimeiseen puoleen vuoteen.

Tehtiin harjoitusravista siirtymiset käyntiin kulmissa ja joka toiseen kulmaan tehtiin voltti käynnissä. Tavoite oli saada tehtyä nätit siirtymiset ja säilyttää reipas käynti taipuneella hevosella myös voltilla. Loppua kohden parani taas kun ymmärsin pyytää ponia liikkumaankin.

Siirtymiset jätettiin pois ja voltit tehtiin harjoitusravissa taas joka toiseen kulmaan. Tässä vaiheessa sujui jo ihan mukavasti, poni myötäsi kädelle ja liikkui volteilla ihan hyvin ja suorilla todella hyvin eteen. Lopulta voltit tehtiin laukassa.
Laukassa oli alkuun ongelmia sen tahdin kanssa. Valmentajan mukaan 80 % laukasta määräytyy jo ennen sitä; valmistelusta, vauhdista, asetuksesta... Ja näinhän se oli. Ensimmäiset kerrat poni oikoi kulmassa eikä edennyt tarpeeksi, taivutin liikaa sisäkädellä kun ulko-ohja oli liian löysä. Samoin laukannosto oli surkea ja huonosti valmisteltu.


Lopulta kuitenkin narut pysyi kuitakuinkin käsissä ja ponikin laukkasi ihan hyvin eteen myös pienellä voltilla :) Myös laukannostot parani selvästi. Oli kyllä kiva tunti, ei ole vähään aikaan yksikään poni liikkunut noin kivasti mun alla. Ensi viikolla menen itsenäisesti ja treenaan opittuja juttuja ja 2 viikon päästä olisi tarkoitus mennä toisen kerran tunnille.

2 kommenttia

  1. Miltä tallilta tä Elton on? :) Mukavan näköinen heppuli!

    VastaaPoista
  2. Hän on juu todella mukava! :) Elton asuu Ruskolla yksityistallilla.

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat