torstai 7. huhtikuuta 2011

Rento ja yhteistyöhaluinen

Tänään oli tarkoitus mennä ilman satulaa ja ehkä riimulla, mutta kun kuulin saavani seuraa maneesiin niin luovuin molemmista ideoista. Poju on välillä todella raivostuttava ratsastaa porukassa, kun entiset tuntihevosen huonot puolet tulevat esiin jumituksena ja possujonoon pyrkimisenä. Tänään ratsastus seurassa sujui kuitenkin todella kivasti, Poju liikkui taas hyvin eteen ja oli muutenkin yhteistyöhaluinen. Tein alkuun pysähdyksiä ja pidensin askeleita käynnissä ja ravissa. Keventelin loivilla kiemuraurilla ja ympyröillä, minkä jälkeen tein muutamat avotaivutukset ja pohkeenväistöt pitkille sivuille käynnissä ja ravissa. Väistöt sujui ravissa todella kivasti, kun Poju liikkui melko suorana ja astui hyvin ristiin. Takapääkään ei laahannut niin pahasti jäljessä kuin välillä :) 

Avotaivutukset sujui myös ihan kivasti, videolla on pieni pätkä siitä. Tosin ei ole paras avoväistö mitä tuli tehtyä, muut ei vain tulleet videolle..  Laukassa kokeilin kolmikaarista, eli kaarteet laukassa ja kaarteiden välissä laukan vaihto ravin kautta. Kokeilin tätä vain muutaman kerran, eka kerta on videolla ja toinen kerta sujui paremmin, lyhemmillä ravipätkillä. 
Lopuksi ravailin ympyrällä ja kahdeksikolla ilman jalustimia taivutellen kevyesti. Tämä oli niistä harvoista hyvistä päivistä kun poni myötää välillä ihan kunnolla kädelle, tänään sattui onneksi olemaan kaveri tallilla kuvaamassakin :) Eihän se poni nyt "muodossa" tai peräänannossa tai välttämättä edes ihan oikein päinkään kulje, mutta Pojun kanssa tällainenkin tulos tuntuu jo todelliselta työvoitolta.  
Lauantaina saan liikuttaa taas Sintin, kaverin vuokraponin joka on hirmu kiva ratsastaa :) Pitää katsoa jos joku kaveri osuisi tallille niin että siitäkin saisi jonkun kuvan tänne, se kun on paljon helpompi saada kulkemaan nätisti. Sunnuntaina on sitten kisat Julin kanssa. Tarkoitus oli hypätä 70 cm, mutta siinä luokassa on korotettu uusinta ;/ 80 cm alkaa olla Julille liikaa, eli oli pakko tyytyä hyppäämään 60 cm. Ja siinä mokomassa ei taida olla uusintaa ollenkaan... Mutta hypätään nyt kun kerran hyppäämään pääsee, voi olla muutenkin viimeisiä kisoja Julin kanssa kun sillä alkaa ikää jo olla.. :)


PS. Tänään oli kamala ilma, satoi vettä ja oli kylmä! Kotona vaatteita valitessa kirosin keskenäni kun tajusin etten omista minkään muun värisiä "sadevaatteita" kuin vihreitä.. Mitkään muut kengät tai mikään muu takki ei pidä vettä, eli tänään oltiin ihan urakalla vihreitä. Onneksi ei tarvinnut julkisesti näyttäytyä missään ;)

3 kommenttia

  1. Voi pikku poju siinä :) Itse kävin kotimäellä silloin ku poju oli kans sielä :) Näyttää mukavasti menevän nykyään :)

    VastaaPoista
  2. Joo Poju on mennyt tosi paljon eteenpäin siitä mitä se oli Kotimäellä ja nyt kun se on päässyt asumaan vielä omistajiensa luo maalle, niin siitä on tullut ihan satakertaa rennompi :)

    VastaaPoista
  3. Kiva kuulla että poni ei ole enään niin arka :)

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat