maanantai 4. huhtikuuta 2011

Vuokraponia kokeilemassa.

Lauantaina kävin siis uutta vuokraponiehdokasta kokeilemassa. Aloitin tottakai tyylikkäästi ja annoin itsestäni hyvän kuvan eksymällä ensin väärälle tallille ja soittamala sieltä tyyliin "Moi, olen se tyttö joka on tulossa kokeilemaan teidän ponia ja olen eksynyt, neuvotko mut oikeaan paikkaan?". Löytyi se oikea talli ja ponikin lopulta. Äiti ja tytär omistajat olivat todella mukavia samoin kuin talli, jolla hevonen asui.

Hain ponin tarhasta, harjailin, varustin, laitoin ruuat ja loimet ja muut ponin vuokraukseen kuuluvat tehtävät ja ilmeisesti suoriuduin kutakuinkin hyvin ja oikein kaikista ;) Ratsastin maneesissa puolisen tuntia plus matkat sinne ja takaisin, kun maneesille oli n. 500 metrin matka. Tein vähän siirtymisiä, voltteja, väistöjä ja muutaman askeleen avotaivutusta. Olin tosi huono kun jännitin ja ratsastin ponia samoin kun Pojua, mikä taas ei kaikilta osin ihan sopinut tälle ponille. Omistajat kuitenkin onneksi neuvoi ja sanoivat olevansa ratsastukseeni ihan tyytyväisiä :)

Poni oli siis oikein kiva ratsastaa, aika saman tyyppinen kuin millaisiin olen ratsastuskoululla tottunutkin eli enemmän eteenpäinratsastettava kuin kuuma juoksija. Erona ratsastuskoulun poneihin taas oli ponin vireys ja motivaatio samoin kuin ratsastettavuus. Poni oli hereillä ja motivoitunut työskentelemään ja ratsastaminen oli helpompaa kun apuihin sai aina vastauksen hevoselta. Väistöä pyydettäessä jalat siis lähtivät kulkemaan ristiin ja pohkeesta poni lähti eteenpäin.

Eli kyllä se uusi vuokraponi taisi löytyä :) Aloittelen tämän uuden kanssa vasta kun Poju on lähtenyt ja menen ensin varmaan muutaman kerran tunneille, jotta opin alusta asti ratsastamaan ponia oikein. Puhuttiin että alkuun kävisin vain kerran viikossa, jotta ehdin valmistautua tarpeeksi toukokuussa pidettäviin yliopiston pääsykokeisiin. Viimeistään syksyllä sitten alkaisin käydä kahdesti viikossa.


Toisaalta olen todella innoissani uudesta vuokraponista, kun taas toisaalta Pojun lähteminen harmittaa. Onneksi tässä on kuitenkin vielä muutama viikko aikaa Pojun kanssa ja kulemma saan sitä käydä katsomassa kotonaan :)

6 kommenttia

 1. Kiva kun löysit vuokrattavan! Minkä rotunen ja niminen poni on? :)

  VastaaPoista
 2. Oiskohan ollu eestinponi, nimeä en levittele vielä kun en oo omistajilta kysyny mielipidettä blogin kirjottamiseen:)

  VastaaPoista
 3. Mistä niitä vuokraponeja oikee sais niiku vantaa-helsinki ? :)

  VastaaPoista
 4. Ite laitoin ilmotuksen ht-nettiin että "etsitään vuokraponia" :) Useasti kun on niin että jos itse laittaa ilmoituksen vuokrahevosesta, saa vastailla kymmeniin lasten sähköposteihin joissa luvataan kuuta taivaalta ja luvataan että ollaan taitavia, vaikka todellisuus onkin ihan muuta.. Kun laittaa itse vuokraponin hakuilmoituksen, omistajien on helpompi ottaa yhteyttä.. :)

  VastaaPoista
 5. Muinulle ei ole tullut yhtäkään ilmoitusta säpöön, mitä tekisin, kaverin kanssa aijotaan vuokrata muutama, mutta en tiedä mitä enään teen:''((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä vuokrahevosia on muutenkin aika vähän tarjolla, joten sellaisen löytyminen ei välttämättä käy hetkessä:/ myöskään kysyntä ja tarjonta ei aina kohtaa.. Toinen etsii täysi-ikästä maastoilijaa, ku taas alaikäinen saattaa etsiä harrastekaveria. Yritä kysell tuttujen kautta, josko koku kaipailisi vuokraajaa hevoselleen:)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat