perjantai 22. huhtikuuta 2011

Superpäivä!

Ei vitsit, oli kyllä niin kiva päivä Loimalla! :) Lähdettiin siin seuran voimin Suomenhevoskeskus Loimihakaan kokeilemaan valjakkoajoa. En arvannut että ajaminen olisi niin kivaa, mutta se oli verrattavissa ihan ratsastukseen! Valjakkoajo on "kenttäratsastusta valjakolla", eli se koostuu kouluosuudesta ( tasosta riippuen eri koululiikkeitä ja ratsastusradan teitä) maasto-osuudesta (maastossa painellaan reitin läpi niin nopeasti kuin mahdollista) ja tarkkuusosuudesta (verrattavissa rataesteisiin, nopeasti pujotellaan tötteröiden välistä).


Ekakertalaisina saatiin kokeilla ohjastamista ensin käynnissä ja ravissa ajoradalla, eli tasaisella mutta mutkittelevalla peltoa kiertävällä radalla. Tosin itse tuli kokeiltua muutama askel laukkaakin kun hevonen vähän innostui liiaksi. Lopuksi saatiin kokeilla myös tarkkuusajoa käynnissä ja ravissa. Tarkkuusajoon oli lisätty pieni "maasto-osuus" eli mäen nousu/lasku. Oli ihan mielettömän kivaa ja erilaista, voisin haluta sitten joskus ponin jolla voi myös ajaa valjakolla :) Valjakkohevosena minulla oli todella mukava ja nätti suokkitamma "Hippuli".
Kotiin päin lähdettäessä kuulin että poiketaan moikkaamassa Pojua, vitsit miten olin iloinen! :) Sain liikuttaa ponin, menin ilman jalustimia alle tunnin verran pellolla. Pojusta kyllä huomasi miten se nauttii olostaan maalla. Se oli rauhoittunut ja oli selvästi rennompi mitä ratsastuskoululla. Ennen maneesissa vääränmalliset kavionjäljet oli pelottavia, kun nyt pellolla ei kuran ja oksien joukossa ollut mitään pelottavaa :) Pystyin myös jopa kaivamaan puhelimen taskusta ilman että poni sinkosi minnekkään, se oli jo ihan mieletön edistys ponilta! On ihana tietää että ponin on hyvä olla uudessa kotipaikassaan, toivottavasti pääsen taas tässä joskus moikkaamaan sitä.

2 kommenttia

  1. Ihhihhii, anteeks :-D Tiiän että vanha teksti mutta tuo suokki on kyllä "Hippula" eikä "Hippuli" Jäi ärsyttämään, kun itse olen vuoden Loimihaassa ratsastanut, ja hevonen on ollut lemppareitani siellä 8--DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, olin kuullut väärin sitten.. :D noh, kirjain sinne tai tänne!

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat