lauantai 28. heinäkuuta 2018

Tavat tutuiksi

Treenit ihanan Aapo-ponin kanssa ovat jatkuneet säännöllisesti. Hurjat helteet ovat rajoittaneet ratsastamista jonkin verran, mutta ilta-aikoihin painottamalla ratsastaessa on voinut tehdä muutakin kuin työskennellä käynnissä hikeä tippuen. Nyt kun takana on jo useampia ratsastuskertoja Aapon selässä, alkaa palaset vähitellen loksahdella kohdilleen.


Muutamalla viime kerralla Aapo on alkanut tuntua jo tutummalta; se on väläytellyt sitä potentiaalia, josta sen omistaja Heidi on minulle puhunut. Poni on alkanut selkeästi rentoutua ja luottaa minuun kuskinaan. Se työskentelee kevyemmällä ohjastuntumalla ja on jatkuvasti paremmin kuulolla - valmiina reagoimaan apuihin. Reaktionopeudessa on kuitenkin vielä parannettavaa ja sen parissa tahdonkin tehdä töitä.

On ollut super hyödyllistä, kun Heidi on päässyt paikalle ratsastaessani Aapoa. Hän tuntee poninsa hyvin ja osaa neuvoa minua pienissä, mutta tärkeissä jutuissa. Omistajan vinkkien ja oman osaamiseni yhdistämisen myötä ollaan saatu Aapon liikkeessä jo positiivista muutosta aikaan! Keskiravit pysyvät aikaisempaa paremmin kasassa ja raviin on tullut lisää ryhtiä.Laukan suhteen edistys on ollut ehkä parhaiten nähtävissä. Siinä missä ensimmäisillä ratsastuskerroilla en meinannut saada laukkoja ollenkaan nousemaan, nostaa Aapo nyt melko täsmällisesti laukat molempiin suuntiin. Oikeaan kierrokseen riski väärän laukan nousemisesta on ollut suurempi, mutta painoavuilla auttaessa virheet ovat vähentyneet selvästi.

Laukka on edelleen melko kiivastahtista. Aapo nostaa laukat ryhdikkäästi ja kykenee muutaman askeleen kokoamiseen, mutta laadukkaan, säädeltävän ja tasapainoisen laukan saavuttamiseksi Aapo tarvitsee vielä niin lihaskuntoa kuin tasapainoakin. Lähtökohdat tällä ponilla ovat kuitenkin hyvät ja ratsun asenne työntekoa kohtaan mallillaan, joten uskon laukan kehittyvän vielä melkoisesti lyhyessäkin ajassa!Erityisen iloinen olen siitä, kuinka Aapo antaa minun nykyään säädellä ja ratsastaa ravia. Se on selkeästi rentoutunut suustaan ja niskastaan ja sen sijaan, että painaisi kädelle ja vastustaisi pidätteitä, se ottaa pidätteet vastaan ja polkee takajaloillaan runkonsa alle. Viime ratsastuskerralla Heidi totesikin, että Aapo näytti kasvattaneen ratsastuksen aikana puoli metriä lisää pituutta jalkoihinsa! 

Nyt alkaa tuntua siltä, että aktiivisella treenillä tästä ponista saadaan vallan mainio kisapeli kouluradoille! 

Treenin alussa Aapo liikkui jo aikaisempaa rennompana, mutta liike oli vielä melko suppeaa.
Laukkaverryttelyn jälkeen ravissa tapahtui suuri muutos ja Aapo alkoi ravata ryhdikkäämpänä ja selkeästi ilmavampaa ravia!

2 kommenttia

  1. Tuo Aapo on kyllä ihan superkivan näköinen poni! Toivottavasti teitä nähdään tulevaisuudessa lisää kisakentillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisakalenteri on kyllä täyttynyt kiitettävästi Aapon osalta, eli eiköhän meitä radoilla tulla näkemään! :)

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat