keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

VakavastiOtettavaKouluPoni

Maanantaina pääsin vihdoin miniWinnien kanssa koulutunnille. Ajatuksena oli kuvata samalla pätkiä videolle ponin myyntiä ajatellen, joten tottahan toki poni piti puunata edustuskuntoon. Karvan puunaamista ja kiillotusta, puoli purkkia hiusgeeliä ja valkoiset pintelit teki ponille ihmeitä! Täytyy nyt vähän kehuskella, että teinpä elämäni ensimmäiset sykeröt ompelemalla ja suoriuduin mielestäni melko kiitettävästi!



Tehtiin töitä pääasiassa ihan vain askellajien kanssa. Haettiin reipasta ja aktiivista ravia, jossa poni etenisi itse takaa eteen ratsastajaa "kuljettaen". Saatiin aikaan todella kivoja ja aktiivisia pätkiä! Reippaasta ravista lähdettiin säätelemään ravia ja hidastamaan askeleita, jonka jälkeen ratsastettiin taas eteen. Selkeästi poni on saanut hieman lihasta, kun jaksaa kantaa itseään jo paremmin ja kykenee hidastamaankin ravia pakan täysin leviämättä. Itse taas tuskastelin istuntani kanssa - voi kunpa ponilla olisi edes koulusatula! Kun näinkin pikkuruinen poni lähtee liikkumaan isosti eteen, on kyydissä tuskaisen vaikea istua hiljaa ja eleettömästi. Kotiläksyksi kuskille hirmuisesti vatsalihastreeniä... Vielä kun omasta selästä ja jaloista saisi viisi senttiä pois, olisin niin valmis ostamaan tämän ponin itselleni!



Laukka on kehittynyt hurjasti eteenpäin ponin kunnon noustessa. Muoto on vielä pitkähkö, mutta Winnie sentään jaksaa kulkea pyöreänä ja hetkittäin kivastikin selkänsä läpi. Vasen kierros on hankalampi, mutta ei mahdoton sekään. Säädeltiin laukkaa ravin tapaan ympyrällä ja tehtiin hieman vastalaukkaa molempiin suuntiin. Ratsastaja vielä paremmin hereille ja enemmän treeniä, niin näistäkin saadaan tehtyä siistit!

Lopputuntia kohden poni alkoi selkeästi väsähtää, kun hommista tuli ponille vaikeampia. Tamma ei aivan yhtä ryhdikkäänä jaksanut enää kantaa itseään, joten tyydyttiin vähäsen vähempään eikä väkisin väännetty ja raastettu täydellisiä suorituksia. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa torstaina Ville Vaurion valmennuksessa.






Aivan lopuksi poni sai pompata vielä pari estettä, jotka oltiin jätetty kentälle Maijun ja Winnien jäljiltä. Kuskia olisi pitänyt vähän herätellä, kaipa sitä pitäisi taas ryhdistäytyä ja järjestää itsensä vaikka estetunnille ennen kuin aivan kaikki taidot ruostuu!

Videoinnista suuri kiitos Saralle ja kuvista Maijulle! Ponibloggaaja kiittää ja kumartaa hovikuvaajia, jotka mahdollistavat blogin pitämisen. :)







9 kommenttia

  1. Kiva postaus, todella hienoja kuvia. Video on jostain syystä mykkä. :/ Mutta siitä huolimatta teidän meno näytää ihan hyvältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Hyvä että sait videon pelittämään!

      Poista
  2. Okei, vika oli mun koneessa. Sori. ^ ^' Nyt äänet toimii taas. :)

    VastaaPoista
  3. Mahtavia kuvia ja todella hyvin editoitu ja tehty video! Winnie on kyllä niin ihana, haluisin vaan niin ostaa sen... Mutta ne vanhemmat ei ihan lämpene mun ehdotuksille:/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvista tykkään itsekin kovasti, mutta video ei ole mikään mestariteos :D Kunhan laitoin pätkiä peräkkäin sen kummemmin editoimatta, mutta hyvä jos näyttää hyvältä!
      Eiköhän Winnie vielä hyvän kodin löydä. :)

      Poista
  4. Löytääkö Winnien myynti-ilmoituksen jostain ja mahdetaankohan häntä myydä ratsastuskouluun maalle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://essinponiblogi.blogspot.fi/2016/03/myytavana-taydellinen-poni.html Tässä on ponin myynti-ilmoitus, jonka lopusta löytyy omistajan sähköpostiosoite. Laita hänelle mailia ja kysele ponista & kerro millaiseen paikkaan olisi menossa. Omistajan puolesta en osaa sanoa millaiseen käyttöön ponin myy. :)

      Poista
  5. Oletko tulossa hevosmessuille?

    VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat