maanantai 28. maaliskuuta 2016

Erilainen puuhapäivä ja tempputavoitteita keväälle

Meillä on ollut Harrin kanssa viimeaikoina hurjan hauskaa yhdessä. Olisinkohan yhden kerran ratsastanut ruunan kunnolla maneesissa, mutta muuten ollaan maastoiltu, treenattu temppuja ja tehty vain kivoja juttuja.

Päätin haastaa niin itseni kuin Harrinkin ja otin tavoitteeksi, että kesään mennessä Harri toimii ratsastaessa pelkällä kaulanarulla. Ei tule olemaan helppoa, mutta uskon että voidaan onnistua. Muutamia kertoja ollaan treenailtu ja päästy siihen pisteeseen, että hevonen ainakin jossain määrin ymmärtää kaulanarulla tehdyn kääntävän avun ja myös reagoi siihen pääasiassa hyvin käynnissä. Turvallisuuden vuoksi opetin aivan ensimmäisenä pysähtymisen, jossa käytin apuna koirien naksutinta. Harri on oppinut naksuttimen käytön todella nopeasti ja se on ollut todella hyvä apu koulutuksessa! Nyt hevonen pysähtyy nopeasti kaulanarusta kevyesti vetämällä.

Harrilla on varmistuksena riimu päässä, jotta hevosen saa käännettyä tai pysäytettyä, vaikkei avut kaulanarulla menisikään läpi. Hurjan hyvin Harri on kuitenkin reagoinut kaulanarun käyttöön ja oppinut nopeasti - vielä vuosi sitten se kiikutti minua menemään kun yritin ratsastaa sitä pelkällä riimulla. Nyt pystyn laukkaamaan pitkin ohjin pelkällä riimulla ilman, että hevonen kiihtyy.Varsinaisen ratsastuksen lisäksi ollaan treenailtu ahkerasti temppuja. Pääasiassa ollaan hiottu vanhoja, jo osattuja temppuja, mutta uutena temppuna Harri on ryhtynyt harjoittelemaan raipan nostamista maasta. Tavoitteena on, että lopulta hevonen nostaisi raipan minulle käteen, vaikka istuisin sen selässä. Kätevä temppu, jos raippa sattuu tipahtamaan ratsailla!

4 kommenttia

 1. Oi kun Harri oppii nopeasti! Mä olen myös Pinkille opettanut tavaroiden (pääosin hanskan, mutta pitää vaihtaa pian harjaan tai raippaan) nostamista. Olen myös ajatellut, että tempun voisi joskus jalostaa noutamiseksi. Oletko ajatellut kokeilla opettaa Harria noutamaan? Siitähän saisi aika hauskan leikin, kun hevonen hoksaa homman hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itseasiassa ei ole käynyt mielessä tuo noutaminen, mutta hyvin voisi kyllä senkin opettaa! :D Uskoisin että on aika helppo ja nopea juttu, katsotaan meneekö viikko vai kaksi että Harri hiffaa.. :)

   Poista
 2. Nämä pienet temppuideat on hyviä! Omalle hevoselle opetin harjan nostamisen ja raipan osaa nyt myös nostaa :)

  VastaaPoista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat