sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kahden ruusukkeen kisapäivä

Miniwinnie pääsi taas hyppäämään naapuritallin 1-tason estekarkeloihin 60 ja 70 cm luokat. Viime kisoista ei ollut aikaa kuin pari hassua viikkoa, enkä ollut ehtinyt hypätä ponilla kuin kerran kisojen välissä, joten hypättiin vielä samat korkeudet kuin viime kisoissakin.

Pikkuponi oli ihmeen virkeä, eikä olisi malttanut verryttelyssä pysyä oikein villahousuissaan. Muutama kierros reippaampaa laukkaa rauhoitti kuitenkin tilannetta ja päästiin yhteisymmärrykseen vauhdista. Poni teki muutaman hyvän hypyn verryttelyssä ja päästiinkin aloittamaan 60 cm luokka ensimmäisinä lähtijiönä.

Winnie suoritti tasaisen ja puhtaan radan. Muutamalta esteeltä tultiin alas väärässä laukassa ja pari hyppyä tuli esteiden juureen, mutta olin tyytyväisempi rataan kuin viime kerralla. Sujuvaa ja huoletonta! Tällä kertaa ymmärsin antaa ponin laukata hieman reippaammin eteen, enkä jäänyt aivan niin paljon pidättämään ja vetämään vastaan.70 cm radasta ei tällä kertaa saatu videota - sääli, koska rata oli vielä ensimmäistä sujuvampi! Tsemppasin omaa ratsastustani mielestäni ihan kiitettävästi ja annoin ponin lähteä hyppyihin kauempaa, vaikka mieli olisi tehnyt hidastaa ja ottaa vielä se yksi pieni askel ennen estettä. Huulta purren kuitenkin maltoin mieleni ja annoin ponin edetä ja tehdä laajempia hyppyjä. Sata kertaa sujuvampaa näin! Poni suoritti radan puhtaasti ja ansaitsi radasta toisen ruusukkeen.

Nyt tuntuu, että poni alkaa olla valmis isompiin esteluokkiin. Tämänpäiväiset radat olivat jo selkeästi paremmat kuin viime kisojen ja poni hyppäsi varmasti ja hyvällä motivaatiolla. Kunhan päästään muutaman kerran hyppäämään tässä seuraavien viikkojen aikana, uskalletaan varmasti ilmoittautua ensi kuun kilpailuihin 70 ja 80 cm luokkiin.

4 kommenttia

 1. Hieno Winnie, teillä on tosi hienon, vaivattoman ja sujuvan näköistä menoa❤ Siitä sitten vaan isommille radoille, kyllä te siihen pystytte!

  VastaaPoista
 2. Aijotko hankkia itsellesi uuden hevoskaverin? Kun Mini-Winnie nyt myydään ja Aksu on siirtynyt taivaslaitumille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole aikeissa etsiä aktiivisesti lisää ratsastettavia, onhan minulla Harri ja lisäksi Winnie ratsastettavana parina päivänä viikossa. Toki olisi mukava päästä hyppäämään jollain hevosella sen jälkeen, kun pikkuponi on mennyt kaupaksi. Ratsastettavia poneja on kuitenkin tarjottu enemmän kuin olen ehtinyt ratsastaa, joten eiköhän joku hypättävä poni sitten aikanaan löydy.. :)

   Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat