maanantai 1. syyskuuta 2014

0,2 % voitosta


Sunnuntaina päästiin lähtemään Harrin kanssa meidän ekoihin ulkopuolisiin koulukisoihin Harakkahaan tallille Ruskolle. Keväällä käytiin Hartsan kanssa kerran naapuritallin harjoituskoulukisoissa, mutta sen jälkeen ei oltukaan päästy kilpailemaan. Ruskollekin lähtö oli vähän vaakalaudalla kun traikun kanssa tuli ongelmia, mutta saatiin lopulta toinen traikku vuokralle ja päästiin kuin päästiinkin lähtemään.

Mukavinta olisi ollut osallistua kahteen luokkaan, helppoon C:hen ja B:hen. C:hen osallistuminen oli kuitenkin rajattu niin, että seuratasolla helppo B luokassa sijoittuneet eivät saa osallistua. Keväällä sijoituttiin Harrin kanssa harjoituskisoissa, joten periaatteessa varmaan oltaisiin saatukkin osallistua C:hen, mutta jätettiin se nyt kuitenkin tällä kertaa väliin ja ratsastin pelkän B:n, jossa ratana oli K.N. Special.

K.N. Specialia pidetään helpompana kuin muita B:n ratoja, mutta meille se oli kyllä haastavampi. K.N.:ssä ei ole keskilaukkaa eikä laukkavoltteja, eikä laukannostoja käynnistä. Keskiraviakin on vain yhden lävistäjän verran. Ohjelma ei siis sisällä mitään niistä osuuksista, joissa oltaisiin oltu vahvoilla. Vastaavasti ohjelmaan taas kuului luvattoman paljon käyntiä, mikä on ehdottomasti meidän heikkous. Käynti on Harrin askellajeista vaikein ratsastaa etenkin kisatilanteessa, kun molemmat ehkä vähän jännittää. Rentoa ja joustavaa, tahdikasta käyntiä on lähes mahdoton ratsastaa...

Ehdittiin verrytellä hyvin kaikissa askellajeissa kun Harrin omistaja ohjasi meidän verryttelyä. Harri oli yllättävän hyvä ratsastaa vieraassa paikassa; pikkumies käyttäytyi kisapaikalla hurjan mallikkaasti ja oli verryttelykentällä jopa turhankin hidas ja rauhallinen. Vähitellen Hartsakin heräili ja saatiin hyviä pätkiä keskiravia ja laukkaa.

Radalle pääsyä odotellessa Harrin energisyys kuitenkin taas haihtui ja siitä tuli enemmän eteenpäinratsastettava. Rata sujui ihan kivasti, mutta energian puuttuessa paljon pisteitä jäi matkan varrelle. En saanut ratsastettua Harria niin reippaaksi ja täsmälliseksi kuin olisin halunnut, jolloin myös kokoaminen ennen tehtäviä oli vaikeampaa, kun hevonen ei itse pyrkinyt eteen. Keskiravi jäi vähän yritykseksi, käynti oli töksähtelevää ja pientä ja laukka vähän turhan etupainoista. Oikeassa laukassa diagonaalilla sattui vielä harmittava laukanvaihto, vaikka oltiin niin kovasti treenattu diagonaaleilta siirtymistä raviin ja käyntiin.

Kokonaisuudessaan siis ihan mukava ja siisti rata, vaikkakin paremminkin olisi voinut mennä. Prosentteja ropisi vähän reilu 59, jolla irtosi toinen sija. Voittaneesta ratsukosta jäätiin vain 0,2 prosentin päähän! Tuomarin arvostelu näytti juuri siltä kuin odotettiinkin; pisteitä jäi uupumaan energisyydestä ja aktiivisuudesta sekä käynnistä. Todettiin, että tästä on hyvä jatkaa treenaamista ja lähteä sitten seuraaviin kisoihin hakemaan voittoa. :) Varsin onnistunut kisareissu siis!

Kylläpä muuten näytänkin tätimäiseltä kisatakissa! Voi apua ja kauhistus!

2 kommenttia

  1. Hyvä tasainen suoritus, mutta olisi kyllä saanut olla aktiivisempi niinkuin itse sanoit :D Onnea sijoituksesta ja hyvin voisitte A:n ohjelmaa lähteä kokeilemaan : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Moni asia olisi tosiaan ollut radalla paremmin, jos olisin saanut Harrin ratsastettua vähän aktiivisemmaksi. :) ei taideta ihan vielä A:n radoille siirtyä, korkeintaan jossain pikku harjoituskisoissa voisi vitsinä käydä kokeilemassa josko irtoaisi edes hyväksytty tulos B)

      Poista

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat