sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Vanhaa herraa jumppaamassa

Ratsastin Ebenin tällä viikolla sekä tiistaina että torstaina. Tiistaina oli jarru hukassa ja ruuna oli suustaan vähän rauhaton, mutta torstaina kaikki sujui jo paremmin. Siru tuli taas pitkästä aikaa kaverikseni tallille ja räpsi kuvia ratsastelusta.

Verkkailen Ebyn aina rauhassa ja huolella, koska sillä alkaa olla ikää jo ihan kunnioitettavasti. Pidemmällä ohjalla taivuttelua käynnissä ja ravissa ja rentoa laukkaa vähäsen molempiin suuntiin. Verkkailun jälkeen tehtiin hetki ihan töitäkin; lyhentelin ravia, teetin vähän avoja ja väistöjä ja ja laukassa tein temponmuutoksia. Oikealle saatiin aikaan piruetin tapaistakin, mutta vasemmalle päin laukka tipahtikin lähes aina raville. Veikkaan vahvasti, että ongelma oli omassa istumisessani - ennakoin liikaa ja Eby suoritti kuten olin pyytänyt. Tuo hevonen kun on lopulta hyvin herkkä painoavuille, mikä toisaaltaan myös hankaloittaa ratsastamista. Laukka tipahtaa salamana raville, kun paino heilahtaa liikaa eteen. Ei auta muu kuin opetella ratsastamaan tuossa tilanteessa, pakko vain istua pystyssä!



En tiedä johtuuko tuolimaisempi istuntani Ebyn satulasta vai itse hevosen liikkeestä tai muusta, mutta minun on jotenkin kovin hankala saada jalkani suoraan alas. Helposti lähden myös vähäsen könöttämään eteenpäin, paljon herkemmin kuin Harrin kanssa. Tuoli-istuntaan voi toki vaikuttaa myös Ebyn rungon malli - leveän tynnyrin selässä on vaikeampi saada jalat suoraan alas kuin kapoisemman hevosen kyydissä.




Olin oikein tyytyväinen Ebyyn tällä kertaa. Se ei kaahottanut ja työskentelikin oikein kivasti. :) Ebyn jälkeen kävin vielä kävelyttämässä Harria hetken, kun se oli rokotettu aamulla. Kentällä pörräsi aivan järkyttävät määrät hyttysiä tai jotain muita vastaavia itikoita, jotka oikein hyökkäsivät minun ja Hartsan kimppuun. Käveltiin ehkä kymmenisen minuuttia ja todettiin, että touhussa ei ole mitään järkeä. Kumpikaan meistä ei pystynyt keskittymään työskentelyyn, joten lähdettiin suosiolla takaisin talliin.

















2 kommenttia

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat