sunnuntai 31. elokuuta 2014

Ahkerasti ja monipuolisesti

Onpas taas tapahtunut kaikenlaista, aika vain ei ole riittänyt päivitellä tapahtumista blogin puolelle. Nyt vihdoin kuitenkin vähän taas helpottaa aikataulujen suhteen. :) Olen ratsastellut ahkerasti, tällä viikollakin kuutena päivänä ja kolmea eri hevosta.

Harrin kanssa olen treenannut ahkerasti koulurataa seurakisoja varten. Käytiin tänään meidän ensimmäisissä ulkopuolisissa koulukisoissa ratsastamassa K.N. Special, niistä tulossa erikseen postausta huomenissa. Pari viime viikkoa ollaan siis valmistauduttu kisoihin, treenattu siirtymisiä, hiottu laukkaa ja ratsastettu paljon suoraan ilman seinän tukea ja venytelty askelta keskiravissa. Toki välillä ollaan myös löysäiltykin ja jumppailtu pidemmällä ohjalla ilman satulaa ja käyty maastoilemassa. (Löydettiin muuten tallilta uusi maastoilukaveri, jonka kanssa käydään yhdessä retkillä varmasti jatkossakin!)
Harrin kanssa treenaaminen on noussut ihan uudelle tasolle, kun hevosen omistaja on muuttanut takaisin Turkuun ja osallistuu nyt ihanan aktiivisesti meidän treenaamiseen. Omistaja on pitänyt meille tuntia ja tsempannut kisoihin ja tuli tänäänkin kisoihin mukaan vain jeesaamaan ja opastamaan verryttelyssä. Tarkoitus olisi käydä omistajan tunneilla viikoittain ja yhdessä tiiminä viedä minua ja Harria eteenpäin myös kisakentillä. Nyt päästään kulkemaan ulkopuolisiin kisoihinkin ja saa nähdä, jos ensi vuonna pitää suorittaa jo aluelupakin... :)

Ebeniä hoidin ahkerasti tällä viikolla. Ratsastin kahdesti ja hoidin muuten vain parina muunakin päivänä. Ebyn kanssa maastoiltiin, treenattiin kentällä kaatosateessa ja venyteltiin askelta maneesissa ilman satulaa. On tuo vaan niin kivaa vaihtelua välillä Harrin ratsastamiseen!

Aksun kanssa kävin tällä viikolla perjantaina. Tällä kertaa ei hypätty, kun ollaan niin ahkerasti käyty nyt viimeaikoina loikkimassa. Olin ajatellut käydä ensin laukkaradalla laukkailemassa ja lopuksi pyörähtää loppukäynneillä metsässä, mutta matkalla tallille törmäsinkin Nennaan ja Sinttiin. Suunnitelma kääntyikin toisin päin kun puhuin Nennan ympäri tulemaan meidän seuraksi maastoon. Ajelin tallille ja varustin ponin sillä välin, kun Nenna käveli Sintin kanssa noin kilometrin matkan meidän kotitallille. Kierrettiin ehkä korkeintaan parin kilsan maastolenkki, joka taitettiin hiekkateillä ja metsikössä. Ponipojat tuli hurjan kivasti toimeen keskenään; supisivat keskenään, kulkivat nätisti peräkkäin ja ravailivat rinnakkain.

Saatettiin kaverit kotitallilleen ja jatkettiin Aksun kanssa matkaa takaisin kotiin. Ravailtiin koko matka hiekkatietä pitkin tallille ja jatkettiin tallin ohi laukkaradalle. Laukattiin pari kierrosta rataa ympäri, ettei koko ratsastus olisi mennyt ihan pelkäksi löysäilyksi. Tulipahan nyt taas treenattua laukkakunnon kohottamiseksi.

Oli kiva saada pitkästä aikaa seuraa tallille ja etenkin maastoon. Suunniteltiinkin Nennan kanssa jo pidempää maastoreissua yhdessä kunhan aikataulut vain sopii yhteen. :) Jossain välissä pitäisi treenata kuitenkin taas esteitäkin, kun näillä näkymin aika tarkalleen tasan kuukauden kuluttua olisi meidän ensimmäiset estekisat!Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat