sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Kisatunnelmissa


Huh, kisapäivästä suoriuduttu! Osallistuttiin tänään Aksun kanssa meidän ensimmäisiin yhteisiin estekisoihin Ruskon Ratsastuskeskuksella. Olen viimeksi kilpaillut esteillä lähes puolitoista vuotta sitten, mihin nähden kisareissu oli varsin onnistunut. :)

© Anna-Kaisa Kaukola
Liian pieniä, sanoo Aksu.
Toiveena oli päästä hyppäämään Aksun kanssa 60 ja 70 cm radat, mutta hölmösti tarjolla olikin vain 50 ja 80 cm luokat. Ponin oma henkilökunta oli sitä mieltä, että pärjätään 80 cm radallakin, joten ilmoittauduin myös sinne. Jos ihan itsekseni olisin päättänyt, olisin varmaan hypännyt pelkän 50 radan.

Päästiin onneksi edeltävänä torstaina hyppäämään Elmo Jankarin valmennuksessa vähän isompaa rataa, josta sai varmuutta lähteä kisoihin hyppäämään myös vähän totuttua isompia esteitä. Toki ollaan yli 80 cm esteitä hypitty valmennuksissa ennenkin, mutta yksittäisinä tai vain osina rataa.

© Anna-Kaisa Kaukola
Polvet suussa on hyvä ratsastaa!
Ensimmäiselle radalle verkkasin todella kevyesti; vähän ravia ja laukkaa ja kolmisen hyppyä verkkaesteille. Rata itsessään sujui ihan kivasti. Perusrata suoritettiin puhtaasti ja uusintaradalla saatiin 4 virhepistettä yhdestä pudotuksesta. Harmittaa kun rataa ei saatu videolle, koska olisin halunnut kyllä nähdä tuon pudotuksen jälkeenpäin - ehdin jo puoleenväliin matkaa seuraavalle esteelle, kun vasta kuului puomin kolahdus. Esteen päällä taas en kuullut Aksun kolistelevan sitä lainkaan jaloillaan. Aksu oli vähän hidas ensimmäisellä radalla, mutta ilman tuota ihmeellistä pudotusta oltaisiin päästy kuitenkin ihan sijoille saakka.

© Anna-Kaisa Kaukola
Sarjaesteen b-osa, poni saa panssarin seuraaviin treeneihin.

80 cm verkassa otin useampia hyppyjä, kunnes olin tyytyväinen loikkiin niin pystylle kuin okserillekin. Nyt Aksu vihdoin syttyikin vähän ja alkoi edetä omalla moottorilla kohti esteitä. Radalle lähdettiin pienoisessa paniikissa, kun esteet näytti aivan valtavilta. Olen tuon kokoisia kilpaillut viimeksi monta vuotta sitten suomenhevosella, jolloin tottakai esteet tuntuivat paljon pienemmiltä kuin nyt ponin selästä katsottuna.Rata sujui kuitenkin yllättävän mallikkaasti! Aksu mennä puksutti eteenpäin hyvässä temmossa ja teki hyviä hyppyjä. Hyppypaikatkin löytyivät helposti, jolloin hyppyihin oli helppo myös päästä mukaan. Kutosesteelle tuli kuitenkin yllättäen stoppi, sillä esteitä korotettaessa puomien alle oli lisätty kamalan pelottava muuri. En ollut tajunnut näyttää muuriestettä Aksulle ennen radan aloittamista ja nyt se olikin vähän myöhäistä.. Typeränä kiirehdin vielä jatkamaan rataa ja lähestyin saman tien ympyrältä esteelle uudestaan. Kieltohan sieltä taas tulla tupsahti. Sain kuitenkin jatkaa radan loppuun ja päästiinkin muurista yli, kun olin antanut ponin katsoa sitä rauhassa lähempää. Päästiin siis lopulta kuitenkin kaikista esteistä yli, joten olin kyllä tyytyväinen päivän suoritukseen. :)

© Emma Kallioniemi
Jos vaikka kuski hyppäisit ihan itse!
Ilmeisesti tässä syksyn aikana on tulossa vielä toiset seuran hyppelöt, joten päästään varmasti parantamaan tulosta. Hyvillä mielin siis menossa seuraaviinkin kisoihin hyppäämään 80 cm!

Valtava kiitos kuvista Anna-Kaisa Kaukola, Emma ja Nenna!
© Emma

© Emma

© Emma

© Emma

© Emma

© Emma

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun olen hyväksynyt sen, älä siis suotta kirjoita kommenttiasi moneen kertaan! :)
Huomaathan, etten julkaise asiattomia tai arvostelevia kommentteja; opettajat ja valmentajat hoitavat ratsastukseni korjaamisen.

Suositut tekstit

Kuukauden luetuimmat